Ξυλοδαρμός φιλόζωης από τσιγγάνους

Στο έλεος της τσιγγάνικης μαφίας η Ρόδος... Ανήλικοι τσιγγάνοι επιτέθηκαν και έδειραν  φιλόζωη στην Μεσαιωνική Πόλη, την οποία είχαν «βάλει στο μάτι». Δεν είναι λίγες οι καταγγελίες συμπολιτών μας που έχουν γίνει για παρόμοιες απόπειρες από τότε που οι φιλοζωικές οργανώσεις με εντολή εισαγγελέα προχωράνε σε κατάσχεση κουταβιών από τους ανήλικους επαίτες.
Παιδιά ηλικίας 10-12 ετών που επαιτούν στην Παλιά Πόλη, πηγαίνοντας πια ανά ομάδες για ασφάλεια, μόλις αντικρίζουν φιλόζωες που τους είχαν πάρει τα κουτάβια, τις κυνηγούν, τις εξυβρίζουν και προσπαθούν  να τις  χτυπήσουν. Πριν από λίγες ημέρες δυο κοπέλες στην κυριολεξία βρήκαν καταφύγιο μέσα σε ένα μαγαζί όπου τότε απείλησαν και τον καταστηματάρχη ότι θα του κάψουν το μαγαζί.
Σήμερα, μια φιλόζωη κατεβαίνοντας την Ιπποτών συναντάει τσιγγανάκια που κρατούσαν σκυλάκι και γατάκι. Αμέσως ειδοποιεί την αστυνομία όπου άμεσα έφθασαν στο σημείο  άνδρες της Ομάδας  Δίας. Μόλις η κοπέλα είδε να πλησιάζουν οι μηχανές, άρπαξε το σκυλάκι ώστε να μην προλάβουν να φύγουν οι τσιγγάνοι. Τότε μια ομάδα ανήλικων τσιγγάνων την κυνήγησαν, την έριξαν κάτω και άρχισαν να την χτυπάνε μέσα στη μέση του δρόμου. Φύλακες από τα διπλανά καταλύματα την φυγάδευσαν μέσα για να την προστατέψουν. Αν δεν επενέβαιναν, η σωματική της ακεραιότητα θα κινδύνευε ακόμα περισσότερο.
Έπειτα οι ανήλικοι τσιγγάνοι συνελήφθησαν από τους άνδρες της ομάδας Δίας μαζί με την μητέρα τους και μεταφέρθηκαν όλοι μαζί στο αστυνομικό τμήμα. Η φιλόζωη μεταφέρεται στο νοσοκομείο ώστε να περιποιηθούν τις φανερές εκδορές στο σώμα της και να πάρει επίσημο χαρτί για τον ξυλοδαρμό. Έπειτα ο εισαγγελέας θα αποφανθεί αν θα κρατηθούν στο αστυνομικό τμήμα οι τσιγγάνοι.
Μήνυση εκ μέρους της κοπέλας ανέλαβε να κάνει δικηγόρος από την φιλοζωική οργάνωση «Τυχερές Πατούσες» που από την πρώτη στιγμή, μάχονται στο πλευρό πολιτών ενάντια στην κακοποίηση των κουταβιών.
Αίσχος και ντροπή να κινδυνεύουν πολίτες μέρα μεσημέρι στα κεντρικότερα σημεία της πόλης μας. Αδιανόητο και ανήκουστο να συλλαμβάνονται και να αφήνονται ελεύθεροι μετά από δυο ώρες. Επιτέλους πρέπει να πάψει αυτό το «γκέτο» των τσιγγάνων και η ανυπαρξία των τοπικών αρχών απέναντι τους. Αν τους φοβούνται και δεν μπορούν να επιβάλλουν την τάξη στην πόλη της Ρόδου από τις επαναλαμβανόμενες φωτιές στο Καρακόνερο μέχρι τους ξυλοδαρμούς συμπολιτών μας, ήρθε ο καιρός να τα παρατήσουν και να αναλάβουν κάποιοι άλλοι που πραγματικά θα θέλουν το καλό του τόπου μας.
Σήμερα η συγκεκριμένη κοπέλα την γλύτωσε χάρη στους φύλακες που την προστάτεψαν, οι προηγούμενες  επειδή έτρεξαν πιο γρήγορα και βρήκαν καταφύγιο. Οι επόμενες;; Επιτέλους κάποιος πρέπει να τους σταματήσει. Υπάρχουν κοινωνικές πολιτικές ώστε αυτοί οι άνθρωποι να ενταχθούν ομαλά στην κοινωνία. Ας γίνει τουλάχιστον μια αρχή να πάψει η τρομοκρατία των τσιγγάνων στην Ρόδο.
πηγή: rodosreport.gr


Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου