Καλά νέα! Πυροσβέστες και μπουλντόζες δάμασαν τις φλόγες

ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΑΖΙΚΕΣ ΡΙΨΕΙΣ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ
Από τις 2 τα ξημερώματα η ανακούφιση πήρε τη θέση της μεγάλης αγωνίας που διακατείχε τις πυροσβεστικές δυνάμεις, αλλά και...
ολόκληρη την κοινή γνώμη της Ρόδου, που με κομμένη την ανάσα και με αισθήματα θυμού, παρακολουθούσε το νέο δράμα της μετατροπής σε στάχτη χιλιάδων στρεμμάτων δάσους ανάμεσα στα Καλαβάρδα και τη Διμυλιά.
Οι ισχυρές δυνάμεις δασοπυρόσβεσης κατάφεραν να δαμάσουν το πύρινο δρομολόγιο και να θέσουν υπό μερικό έλεγχο και τα δυο μέτωπα.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αξιωματικών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι θέμα λίγου χρόνου, προκειμένου να υποστηριχθεί η σιγουριά ότι οι δυο πυρκαγιές κατασβέστηκαν ολοκληρωτικά.
Πολύ μεγάλη και καθοριστική ήταν η δουλειά που έκαναν οι μπουλντοζες που κόβοντας κυκλικά αντιπυρικές ζώνες αναχαίτισαν την προέλαση της πυρκαγιάς από την Αγία Άννα Καλαβαρδών προς τις Φάνες και τη Διμυλιά.
Ανεξάρτητα όμως απ' αυτό οι επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις θα ξεκινήσουν μόλις χαράξει τις ρίψεις νερού ώστε να σβηστούν όλες οι εστίες που υπάρχουν ακόμη, καθώς και οι κορμοί των δέντρων που συνεχίζουν να καπνίζουν, έτσι ώστε να αποφευχθεί ο παραμικρός κίνδυνος αναζωπυρώσεων.
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment