Η καλύτερη χρονιά όλων των εποχών για τον τουρισμό

Ούτε …καρφίτσα δεν πέφτει στα ξενοδοχεία της Ρόδου τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις ότι φέτος θα είναι η καλύτερη χρονιά όλων των εποχών για τον τουρισμό του νησιού...

Και ο Ιούλιος, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, ήταν πράγματι ιδιαίτερα καλός μήνας, αφού η αύξηση στην τουριστική κίνηση ξεπέρασε το 9% κινούμενη στους αντίστοιχους ρυθμούς των προηγούμενων μηνών.
Πάντως, παρά την αυξημένη έλευση τουριστών στο νησί την ιπποτών η αγοραστική κίνηση είναι ιδιαίτερα υποτονική δημιουργώντας προβληματισμών στον επιχειρηματικό και εμπορικό κόσμο.
Με βάση τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, ο Ιούλιος έκλεισε με αύξηση σε ποσοστό 9,2% καθώς ήρθαν με πτήσεις τσάρτερ 378.380 άτομα έναντι 346.493 τουριστών τον ίδιο μήνα πέρυσι. Σημειώθηκε δηλαδή, μία διαφορά της τάξης των 31.887 ατόμων.
Από την ανάλυση των στοιχείων προκύπτει ότι ιδιαίτερα ενισχυμένο είναι το ρεύμα τουριστών από τη Ρωσία καταγράφοντας σημαντική αύξηση στις αφίξεις σε ποσοστό 57,54%, ωστόσο, αξιοσημείωτο είναι ότι πέραν της ρωσικής, οι περισσότερες αγορές σημειώνουν αύξηση.
Τον μήνα που πέρασε, πρώτη δύναμη στην τουριστική κίνηση αναδείχτηκε η Αγγλία, ενώ στη δεύτερη θέση φαίνεται ότι καθιερώνεται η Ρωσία, με τη Γερμανία να καταλαμβάνει πλέον την τρίτη θέση.
kathimerini
Share on Google Plus

About Ποσειδωνία Ρόδος

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου