Συνεχίζεται ο πόλεμος για το ΝΑUTICA BLUE

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΟΡΩΝΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ.
Απάντηση στην πρόσφατη ανακοίνωση των εργαζομένων του ξενοδοχείου ΝΑUTICABLUE δίνει με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Σορωνής Γιάννης Μαρίνος...

Στην ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
«Προς ενημέρωση όλων των συμπολιτών μας, για όσα συκοφαντικά και δυσφημιστικά έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες, επώνυμα και ανώνυμα, απαντούμε τα ακόλουθα:
  1. Το πρωί της Παρασκευής, 2 Αυγούστου 2013, κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ( http://rodos-island-news.blogspot.gr/2013/08/nautica-blue.html?spref=fb) και κατόπιν αναπαράχθηκε σε αυτό, δημοσίευμα, με το οποίο, το ξενοδοχείο NAUTICABLUE, φερόταν να ρίχνει απόβλητα και να προκαλεί με αυτά προβλήματα υγείας. Η Δημοτική Κοινότητα Σορωνής, πληροφορήθηκε για το δημοσίευμα από ανησυχούντες συγχωριανούς μας, λόγω της περσινής προβληματικής κατάστασης που αντιμετωπίσαμε τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο και από το μεσημέρι της ίδιας μέρας, ενημέρωσε προφορικά το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, ως είχε υποχρέωση. Επιπρόσθετα την Δευτέρα, 5 Αυγούστου 2013, αποστείλαμε έγγραφο, με αριθμό πρωτοκόλλου 10/92222, προς: 1. Την Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού, Τμήμα Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας Δωδεκανήσου, 2. Την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Δωδεκανήσου, 3. Την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης & Αποχέτευσης Δήμου Ρόδου και 4. Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου. Το συγκεκριμένο έγγραφο, αναφερόταν στο παραπάνω δημοσίευμα και ζητούσε με αφορμή αυτό και την ανησυχία που προκλήθηκε στους συγχωριανούς μας να γίνει έλεγχος στην ξενοδοχειακή μονάδα NAUTICABLUE και στο Λιμενικό Καταφύγιο Φανών. Το κλιμάκιο ελέγχου (την συγκρότηση του οποίου είχαμε ζητήσει από τις 26 Μαρτίου 2013, με το υπ’ αριθμόν πρωτοκόλλου 10/30823 έγγραφό μας), προσήλθε για έλεγχο την Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013, ο οποίος και πραγματοποιήθηκε, τόσο στο ξενοδοχείο, όσο και Λιμενικό Καταφύγιο. Τα αποτελέσματα του ελέγχου αυτού αναμένονται.
  2. Με το παραπάνω έγγραφό μας, με αριθμό πρωτοκόλλου 10/30823/26 Μαρτίου 2013, με το οποίο ζητούσαμε την συγκρότηση του κλιμακίου ελέγχου, ζητήσαμε επιπρόσθετα τον έλεγχο όλων των παραθαλάσσιων μονάδων, Θολού, Σορωνής, Φανών και Καλαβαρδών, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τηρούνται όλες οι νόμιμες προϋποθέσεις υγιεινής και αποχέτευσης που έχουν υποχρέωση κατά νόμο, κατά την άδεια λειτουργίας τους και κατά τις σχετικές μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
  3. Όσον αφορά την επικαλούμενη «επιτόπια έρευνα της Δ.Ε.Υ.Α.Ρ.», που πραγματοποίησε ο κ. Μάτσης, ούτε κληθήκαμε να παραστούμε σε αυτήν, ούτε γνωρίζουμε τα αποτελέσματά της.
  4. Το δίκτυο ύδρευσης της Δημοτικής Κοινότητας Σορωνής λειτουργεί άψογα και όλες οι τυχόν βλάβες, όποτε αυτές προκύπτουν, αποκαθίστανται άμεσα.
  5. Ο Βιολογικός Σταθμός της Δημοτικής Ενότητας Καμείρου, που βρίσκεται στην Σορωνή, ελέγχθηκε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, από τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής & Υγειονομικού Ελέγχου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και όπως βεβαιώνεται στο υπ’ αριθμόν πρωτοκόλλου 5034/15-07-2013 έγγραφό του: «το δείγμα αστικών λυμάτων, είναι σύμφωνο με την ισχύουσα υπουργική απόφαση».
  6. Οι φωτογραφίες που δόθηκαν στα τοπικά Μ.Μ.Ε., είτε από την διεύθυνση του ξενοδοχείου, είτε από τους εργαζόμενους σε αυτό, δεν απεικονίζουν τον Πλατύ Ποταμό, αλλά την εκβολή του ρέματος του Κουλουβρέχτη, στην παραλία της Σορωνής, στο σημείο που «κόπηκε» ο δρόμος μετά από μεγάλη βροχόπτωση κατά τη διάρκεια του χειμώνα, για το οποίο έχει εκπονηθεί μελέτη και το οποίο σύντομα πρόκειται να αποκατασταθεί. Αν όμως υπάρχει οποιαδήποτε υπόνοια ότι ο Πλατύς ποταμός, φέρνει οτιδήποτε επιβαρυντικό στην θάλασσα, δηλώνουμε, ότι επιθυμούμε και εμείς τον άμεσο έλεγχό του.
  7. Σε σχέση με τα αναφερόμενα σε τοπική εφημερίδα, ότι δήθεν ο Πρόεδρος της Κοινότητας Σορωνής, «τύπωσε και διένειμε φυλλάδια τα οποία καταφέρονται κατά της λειτουργίας της ξενοδοχειακής μονάδας» και ότι «πραγματοποίησε σήμερα το πρωί (της Κυριακής 12 Αυγούστου) και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Σορωνή, ξεσηκώνοντας τους κατοίκους της περιοχής σε βάρος της λειτουργίας της ξενοδοχειακής μονάδας», τα διαψεύδουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, αφού η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε με ευθύνη και πρωτοβουλία συγκεκριμένων συγχωριανών μας. Στην συγκέντρωση, παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος και μέλη της Δημοτικής Κοινότητας, ως είχαν υποχρέωση, με μοναδικό σκοπό να ενημερώσουν τους παρευρισκόμενους, για τις ενέργειες της Δημοτικής Κοινότητας Σορωνής, όπως και έκαναν, επιπλέον δε και ενώπιον του αστυνομικού οργάνου που ήταν παρών, απετράπη από τον Πρόεδρο, κάθε σκέψη σε σχέση με ενέργειες προς την ξενοδοχειακή μονάδα, προς τούτο δε ενημερώθηκε και τηλεφωνικά το Α.Τ. Σαλάκου, από τον ίδιο τον Πρόεδρο. Την μη ανάμειξη της Δημοτικής Κοινότητας, αλλά και του Συλλόγου Περιβάλλοντος Σορωνής, την γνώριζε καλά ο κ. Μαρτίνης, αφού είχε ήδη ενημερωθεί από την προηγουμένη, από μέλος του Συλλόγου Περιβάλλοντος, με το οποίο ο ίδιος επικοινώνησε.
  8. Οι ιππικές επιδείξεις και οι επιδείξεις ταχύτητας, παραδοσιακό έθιμο των εκδηλώσεων του Αγίου Σουλά, πραγματοποιήθηκαν με ευθύνη του Συλλόγου Ελεύθερης Ιππασίας «Campo Chiaro», στην ιδιοκτησία των μελών του οποίου, ανήκουν όλα τα άλογα που συμμετείχαν. Με τα λοιπά φαιδρά, προσβλητικά, δυσφημιστικά και γελοία, δεν ασχολούμαστε.
  9. Το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Σορωνής, λειτουργεί μόνο θεσμικά και με μοναδικό σκοπό του, την προάσπιση των συμφερόντων του χωριού μας. Επομένως σέβεται και αποδέχεται όλα τα αποτελέσματα των ελέγχων των υπηρεσιών. Είναι λοιπόν γνωστό, ότι με βάση τους περσινούς ελέγχους και για τους λόγους που αναφέρονται στα έγγραφα των υπηρεσιών, επιβλήθηκε πρόστιμο στην ξενοδοχειακή μονάδα NAUTICABLUE.
  10. Η Δημοτική Κοινότητα Σορωνής θα συνεχίσει τον αγώνα της, όπως έχει υποχρέωση, για να διασφαλίσει όλες εκείνες τις συνθήκες που θα επιτρέπουν στους Σορωνιάτες να απολαμβάνουν τη θάλασσά τους και να διαβιούν σε ένα καθαρό περιβάλλον.
Θα θέλαμε να κλείσουμε με τα λόγια μιας συγχωριανής μας, όπως δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο, με τα οποία συμφωνούμε απόλυτα και αποτελούν ένα ηχηρό μήνυμα με πολλούς αποδέκτες:
“Μου αρέσει που κάτοικοι εδώ της περιοχής μας, των γύρω χωριών δεξιά και αριστερά θριαμβολογούν κατά προσώπων... απλά να ενημερώσω ότι το πρόβλημα δεν είναι τα πρόσωπα αλλά η ποιότητα της ζωής μας και ειδικά του περιβάλλοντος στο οποίο ζούμε! Όλος ο κόσμος είναι μια γειτονιά, αλλά μερικοί πιστεύουν ότι οι επιπτώσεις της οποιασδήποτε μόλυνσης επηρεάζει μόνο μερικά χιλιόμετρα!”».
proodos.net
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου