Καταδικάστηκε πρώην δικαστική υπάλληλος για 70 ευρώ!

Ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με αναστολή, επέβαλε χθες το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων, σε πρώην δικαστική υπάλληλο που απασχολείτο στο...Δικαστικό Μέγαρο Ρόδου, κρίνοντάς την ένοχη για την τέλεση του αδικήματος της υπεξαίρεσης. Σε βάρος της κατηγορουμένης είχε ασκηθεί δίωξη και για την τέλεση του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος, για το οποίο κρίθηκε αθώα.
Της Άννας Σαρρή
Η πρώην δικαστική υπάλληλος είχε κατηγορηθεί για τη διάπραξη των αδικημάτων της παράβασης καθήκοντος, αλλά και της υπεξαίρεσης, ύστερα από μήνυση που είχε υποβληθεί σε βάρος της, και σύμφωνα με την οποία είχε αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 370 ευρώ από γνωστό της, προκειμένου να πληρώσει το πρόστιμο που εκκρεμούσε σε βάρος του. Η ίδια, όπως αποδείχθηκε στο πλαίσιο εξέτασης της υπόθεσης από τη Δικαιοσύνη, δεν είχε πληρώσει το πρόστιμο. Ωστόσο, στη συνέχεια είχε επιστρέψει το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ στον φίλο και μηνυτή της.
Κατά τα όσα προέκυψαν στο πλαίσιο της ακροαματικής διαδικασίας, είχε ενημερώσει τον επί χρόνια φίλο της, ότι εκκρεμούσε σε βάρος του χρηματικό πρόστιμο ύψους 370 ευρώ, το οποίο θα έπρεπε να πληρώσει. Ο ίδιος τότε, όπως ισχυρίστηκε, της έδωσε τα χρήματα και της ζήτησε να το πληρώσει εκείνη, αφού βρισκόταν σε σχεδόν καθημερινή βάση στο Δικαστικό Μέγαρο Ρόδου. Ο μηνυτής έπειτα από ένα σύντομο χρονικό διάστημα φέρεται να δέχθηκε τηλεφώνημα από υπάλληλο του Δικαστικού Μεγάρου Ρόδου, ο οποίος και τον ενημέρωσε ότι δεν είχε καταβάλει το χρηματικό ποσό που του είχε επιβληθεί. Τότε φέρεται να επισκέφθηκε τον αρμόδιο υπάλληλο και να του εξήγησε τι είχε συμβεί.
«Ήθελα να πληρώσω τα χρήματα προκειμένου η κοπέλα να μην έχει κάποιο πρόβλημα, αφού ήταν φίλη μου επί χρόνια, αλλά δεν με άφησαν. Μου είπαν ότι έπρεπε να πάω δικαστικά», εξήγησε το φερόμενο ως θύμα της πρώην δικαστικής υπαλλήλου, ενώ πρόσθεσε ότι «ύστερα από λίγες ημέρες η φίλη του τον επισκέφθηκε και του έδωσε το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ».
Με την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας ο Εισαγγελέας Εφετών Δωδεκανήσου Παναγιώτης Μπρακουμάτσος, εξήγησε πως δεν έχει τελεστεί το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, ζητώντας την αθώωση της κατηγορουμένης, αλλά πρότεινε την ενοχή της για την τέλεση του αδικήματος της υπεξαίρεσης. Ο συνήγορος υπεράσπισής της, Μανόλης Κουτσούκος, αιτήθηκε από τη δική του μεριά, την αθώωσή της, αφού όπως είπε δεν έχει τελεστεί το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, ενώ αυτό της υπεξαίρεσης δεν αποδεικνύεται ότι έχει διαπραχθεί.
Τα μέλη που συνέθεταν το προεδρείο του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου, ύστερα από διακοπή για διάσκεψη, αποφάσισαν να κρίνουν ένοχη την κατηγορούμενη μόνο για την τέλεση του αδικήματος της υπεξαίρεσης, επιβάλλοντάς της ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με αναστολή.
proodos.net
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment