Ροδίτισσα κατηγορείται για πλαστογράφηση διαθήκης

Ελεύθερη με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου της από τη χώρα σε εκτός Σένγκεν χώρες..
αφέθηκε χθες, μετά την απολογία της, με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου και Εισαγγελέως Υπηρεσίας, μια κάτοικος της Ρόδου, που κατηγορείται για πλαστογράφηση της ιδιόχειρης διαθήκης μιας 91χρονης, άκληρης, πρώην τραπεζικής υπαλλήλου.
Η δίωξη κινήθηκε, όπως έγραψε η «δημοκρατική» μετά την υποβολή σχετικής μηνυτήριας αναφοράς ενός εκ των εξαδέλφων της, τέως αστυνομικού.
Η γνησιότητα της διαθήκης αποτέλεσε αντικείμενο πραγματογνωμοσύνης, ειδικού γραφολόγου.
Η γραφολογική εξέταση που διενεργήθηκε καταλήγει στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι η γραφή και η ημερομηνία επί της διαθήκης δεν έχουν γραφεί από την ίδια, ενώ τονίζεται ότι για λόγους επιστημονικής δεοντολογίας το συμπέρασμα αυτό εξάγεται με την επιφύλαξη εξέτασης ποσοτικά κατάλληλων πρωτοτύπων εγγράφων με αδιαμφισβήτητης γνησιότητας γραφή της εκλιπούσης, ενώ τηρείται και επιφύλαξη εξέτασης και του πρωτοτύπου μιας εξουσιοδότησης.
Κρίθηκε, ωστόσο, ότι η υπογραφή στη διαθήκη είναι γνήσια.
Η πλευρά της κατηγορούμενης εξέθεσε χθες με επίκληση πραγματογνωμοσύνης τεχνικού της συμβούλου, ότι και το κείμενο της διαθήκης έχει γραφεί από την 91χρονη.
Η κατηγορούμενη υποστήριξε εξάλλου ότι όσα καταμαρτυρούνται σε βάρος της δεν είναι αληθή και ότι δεν είχε καμία σχέση με την σύνταξη της διαθήκης.
Την κατηγορούμενη εκπροσώπησαν οι δικηγόροι κ.κ. Λ. Περίδης και Α. Αναγνωστάκης.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου