Ρόδο και Κρήτη διαλέγουν οι Νορβηγοί για τις διακοπές τους

Μεγάλη άνοδο καταγράφουν στη Νορβηγία οι κρατήσεις για διακοπές στην Ελλάδα σύμφωνα με μεγάλη έρευνα του Ticketmaster Feriereiser...

Μάλιστα τον Φεβρουάριο κατεγράφη μία αύξηση των κρατήσεων για τη θερινή περίοδο της τάξης του 21%, τάση που εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί και τον Μάρτιο.
Στους μεγάλους κερδισμένους, μέχρι στιγμής, αναδεικνύονται η Ισπανία και η Ελλάδα, ενώ για την Τουρκία, αναφέρεται ότι μέχρι πρότινος υπήρχε σημαντική υστέρηση των κρατήσεων και μόνον το τελευταίο διάστημα άρχισε να αντιστρέφεται αυτή η τάση.
Ειδικά για τη χώρα μας, επισημαίνεται ότι εμφανίζει ξανά σημαντική δυναμική ύστερα από ένα πάγωμα στις αρχές του χρόνου και μάλιστα, η ενδυνάμωση της ζήτησης ωθεί τους tour operators στην αύξηση των πτήσεων charter για σειρά ελληνικών προορισμών.
Μεταξύ των ελληνικών προορισμών, η Κρήτη και η Ρόδος έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση γενικά, ενώ ειδικά ως προς τις πτήσεις charter, η Κρήτη έχει περάσει στην πρώτη θέση από δεύτερη, πέρυσι την ίδια εποχή, ξεπερνώντας τη Μαγιόρκα, ενώ η Ρόδος πέρασε τρίτη από τέταρτη, ξεπερνώντας την Αττάλεια.
Επιπρόσθετα, η Κως ανέβηκε στην όγδοη θέση από 11η, η Σαντορίνη στην ένατη από 12η ενώ στους προορισμούς charter με αξιοσημείωτη άνοδο, συγκαταλέγονται η Σάμος και η Κάρπαθος.
Στην έρευνα αναφέρεται επίσης ότι αυξημένο ενδιαφέρον υπάρχει και για την Αθήνα και μάλιστα μεταξύ των Νορβηγών μικρότερων ηλικιακών ομάδων.
enikonomia.gr


 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 σχόλια: