Μεταβίβασε εικονικά το σπίτι και τώρα... κινδυνεύει να το χάσει

Μεταβίβασε εικονικά το σπίτι του σε 24χρονη προκειμένου να το «γλιτώσει» από την πρώην σύζυγό του και τελικά κινδυνεύει να το χάσει από την νεαρή κοπέλα στην οποία έγινε η μεταβίβαση..!
Ο λόγος για 75χρονο κάτοικο Ρόδου ο οποίο έχει ήδη προσφύγει στη δικαιοσύνη με κάθε ένδικο μέσο που έχει στη διάθεσή του δια της δικηγόρου του κ. Αναστασίας Αλεξάνδρου – Καντίτο, και χθες εκδικάστηκε από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου η αγωγή ακύρωσης συμβολαίου λόγω εικονικότητας που έχει καταθέσει.

Για τον 75χρονο – σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην αγωγή- όλα ξεκίνησαν το 2010 όταν γνώρισε την μητέρα της 24χρονης και συνδέθηκε μαζί της με μία ανθρώπινη φιλία, ενώ παράλληλα η κόρη της κατάφερε και κέρδισε την εμπιστοσύνη του . Το διάστημα από Φεβρουάριο έως και Απρίλιο του 2011 άρχισαν τόσο η 24χρονη όσο και η μητέρα της, προφανώς εκμεταλλευόμενες  το άγχος του 75χρονου λόγω των αντιδικιών που είχε με την σύζυγό του η οποία ζητούσε χρήματα αλλά και την κατάσταση της υγείας του,  να τον συμβουλεύουν   ώστε να μεταβιβάσει «τυπικά»  μόνο το σπίτι στο όνομα της κόρης ώστε  να μην μπορέσει η σύζυγός του να τον  πετάξει στον δρόμο, σε περίπτωση που θα δικαιωνόταν από τα Δικαστήρια.  
Ο 75χρονος λόγω της κατάστασης στην οποία βρισκόταν, δέχτηκε την πρόταση και πράγματι έγιναν όλες οι διαδικασίες που απαιτούνταν.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως ισχυρίζεται ο 75χρονος επισκέφθηκαν το γραφείο δικηγόρου ενώπιον του οποίου και δήλωσε ότι η βούληση του δεν ήταν να μεταβιβάσει  με πώληση ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο το ακίνητο του πραγματικά στην 24χρονη αλλά μόνο κατά το φαινόμενο ώστε να μην μπορεί η σύζυγός του να προβεί σε κατασχέσεις σε βάρος του, ενώ δεν θα παρέδιδε ποτέ το ακίνητο και θα συνέχιζε να ζει σε αυτό. Επίσης δήλωσε στους  πληρεξούσιους  δικηγόρους τους  ότι και  από πλευράς της 24χρονης δεν υπήρχε δικαιοπρακτική βούληση αγοράς της οικίας του ή  κτήσης ενοχικού ή άλλου εμπράγματου δικαιώματος ,  αλλά μόνο κατά το φαινόμενο θα εξέφραζε την βούληση της για αγορά του ακινήτου, δεν θα κατέβαλε τίμημα  και ούτε θα λάμβανε ποτέ εν τοις πράγμασι την κυριότητα , νομή και κατοχή του ακινήτου του με αποκλειστικό σκοπό δήθεν να τον βοηθήσει .

Το συμβόλαιο υπογράφηκε και ο 75χρονος συνέχισε κανονικά να μένει στο σπίτι. Όμως ένα χρόνο μετά, περί τον Ιανουάριο 2012, ο 75χρονος καταγγέλλει ότι άρχισαν να του φέρονται άσχημα, τον  έβριζαν και  τον απειλούσαν οπότε τους ζήτησε να μην ξαναέλθουν στο σπίτι του  διότι άρχισε πλέον να καταλαβαίνει τις πραγματικές τους προθέσεις . Θορυβηθείς από τις απειλές της 24χρονης και της μητέρας της ότι θα τον πετάξουν έξω από το σπίτι του  πήγε στην δικηγόρο του η οποία αφού συνομίλησε με τον δικηγόρο ο οποίος παραστάθηκε στο συμβόλαιο , ο οποίος επιβεβαίωσε την εικονικότητα της σύμβασης ,  τον  ενημέρωσε αναλυτικά για τα δικαιώματα του

Η αλλαγή αυτή της συμπεριφοράς της 24χρονης προκάλεσε έντονη ανησυχία στον 75χρονο, η οποία επιδεινώθηκε όταν λίγες ημέρες αργότερα και πριν την κατάθεση της αγωγής,  αρχικά δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από το Αστυνομικό Τμήμα με το οποίο τον  προσκαλούσαν να φύγει από το σπίτι του και στην συνέχεια στις 9-1-2012 και περί ώρα 20,00 μ.μ προσήλθε η 24χρονη με την μητέρα της συνοδεία αστυνομικού οχήματος και του ζήτησαν να φύγει  από το σπίτι . Η δικηγόρος του 75χρονου μίλησε τηλεφωνικά με τον αστυνομικό ο οποίος της είπε ότι δήθεν  είχαν προσέλθει για να του κάνουν συστάσεις ώστε να απομακρυνθεί από την οικία του κατόπιν  «εισαγγελικής παραγγελίας» .

Η δικηγόρος τους ζήτησε να αποχωρήσουν άμεσα και την επομένη ημέρα όπως υποσχέθηκε μεταβήκανε στο Αστυνομικό τμήμα στις 13.00 μ.μ , την ώρα δηλαδή που τους είχε οριστεί  αλλά παρά το γεγονός αυτό ο συγκεκριμένος αστυνομικός δεν ήταν καν στην υπηρεσία ούτε είχε ενη
μερωθεί κανένας άλλος αξιωματικός σχετικά και ούτε υπήρχε στις εκκρεμότητες η συγκεκριμένη εισαγγελική παραγγελία!!  
Σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες και τα όσα αναφέρονται στην αγωγή, η 24χρονη και η μητέρα της ενώπιον των αστυνομικών και των γειτόνων οι οποίοι προσήλθαν να βοηθήσουν τον 75χρονο , τον  απειλούσαν με αισχρές φράσεις ενώ του ανέφεραν ότι θα «πληρώσει  ακριβά» το σπίτι αυτό και άλλα πολλά.

Ο 75χρονος ισχυρίζεται ότι ουδέποτε έλαβε χρήματα από την 24χρονη για την αγορά του σπιτιού του, αφού δεν ήταν πραγματική αλλά εικονική και ζητά με την αγωγή του να ακυρωθεί η συγκεκριμένη σύμβαση πώλησης που έχει γίνει μεταξύ του ιδίου και της 24χρονης. Παράλληλα ζητά να αναγνωριστεί ο ίδιος ο κύριος του ακινήτου αυτού.
Αξίζει να σημειωθεί πως της αγωγής έχουν προηγηθεί ασφαλιστικά τα οποία έχουν εκδοθεί υπέρ του 75χρονου ο οποίος είναι μεσεγγυούχος του ακινήτου ενώ έχουν υποβληθεί και εκατέρωθεν μηνύσεις που εκκρεμούν.
http://www.rodiaki.gr/
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου