Ταχύπλοο σκάφος τραυμάτισε ψαροντουφεκά στο Φαληράκι

Χρηματική αποζημίωση συνολικού ύψους 70.000 ευρώ διεκδικεί με αγωγή, που υπέβαλε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου..
από δύο κατοίκους Καλυθιών, ένας συντοπίτης τους, που τραυματίστηκε στο Φαληράκι από την προπέλα σκάφους, ενώ ψάρευε με ψαροντούφεκο.
Με την ίδια αγωγή ζητά να απαγγελθεί κατά του πρώτου εναγομένου, προσωπική κράτηση διάρκειας μέχρι δώδεκα μηνών ως μέσο εκτελέσεως της εκδοθησομένης αποφάσεως, σύμφωνα με τις διατάξεις περί αδικοπραξίας.
O ενάγων ασχολείται με την αλιεία με ψαροντούφεκο, είναι κάτοχος της προβλεπόμενης άδειας και έμπειρος δύτης.
Στα πλαίσια της δραστηριότητός του αυτής, την 21 Ιουνίου 2009 και περί ώρα 9.00, μετέβη με τρεις φίλους του, στο αλιευτικό καταφύγιο Φαληρακίου και επιβιβάστηκαν σε λέμβο ιδιοκτησίας του. Είχε μαζί του, όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό, για την ασφαλή αλιεία με ψαροντούφεκο, δηλαδή κίτρινη σημαδούρα και ειδικό σχοινί, με το οποίο ήταν δεμένη στο σώμα του. Πλησίον της δικής του λέμβου και όχι σε μακρινή απόσταση, παρέπλεε ακόμη μία βάρκα, στην οποία επέβαιναν και άλλα δύο άτομα.
Αφού η λέμβος του έριξε άγκυρα, σε απόσταση όχι μεγαλύτερη από διακόσια μέτρα από την ακτή, γύρω στις 11.00 έπεσαν στη θάλασσα. Κάποια στιγμή ενώ προσπαθούσε να ανέβει στην επιφάνεια, προκειμένου να εισπνεύσει φρέσκο αέρα και ενώ βρισκόταν ακόμη κάτω από την επιφάνεια, άκουσε μηχανή σκάφους, από τον ήχο της οποίας κατάλαβε ότι επρόκειτο για μηχανή μεγάλου κυβισμού, να πλησιάζει με πολύ μεγάλη ταχύτητα.
Όταν έφτασε πλέον στην επιφάνεια, είδε ότι το σκάφος ερχόταν κατ΄ ευθείαν πάνω του. Προκειμένου να αποφύγει την διέλευσή του πάνω από το σώμα του, τον βέβαιο διαμελισμό του ή και αποκεφαλισμό του, αφού πήρε μία βαθιά αναπνοή, βούτηξε και πάλι στη θάλασσα, με όση μεγαλύτερη δύναμη μπορούσε, ώστε να κατέβει σε μεγαλύτερο βάθος, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να αποφύγει το κτύπημα από την προπέλα του σκάφους, στην πίσω δεξιά πλευρά του σώματός του.
Η προπέλα του προκάλεσε απίστευτο πόνο, τρόμο και ταραχή και ακατάσχετη αιμορραγία σε πολλά σημεία του σώματος του. Με όσες δυνάμεις του είχαν απομείνει κατάφερε να ανέλθει στην επιφάνεια και πάλι, όντας πλέον σοβαρά τραυματισμένος και αιμορραγώντας.
Όπως περιγράφεται στην αγωγή, προσπάθησε με χειρονομίες να καλέσει τους φίλους του, οι οποίοι ενώ τον είδαν καθυστέρησαν να τον πλησιάσουν, διότι είχε μπλέξει η άγκυρα τους και δεν μπορούσαν να την απαγκιστρώσουν.
Ταυτόχρονα τον είδαν και τα άτομα που επέβαιναν στην βάρκα που βρισκόταν στο ίδιο σημείο. Ο κυβερνήτης της τον πλησίασε και τον περισυνέλεξε. Τον μετέφερε στην ακτή, καλώντας ταυτόχρονα ασθενοφόρο, το οποίο μετά από λίγη ώρα τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.
Εκεί μετά την εισαγωγή του στα επείγοντα περιστατικά, μεταφέρθηκε άμεσα στο χειρουργείο, όπου υποβλήθηκε σε πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις για την αποκατάσταση των τραυμάτων του.
Στο νοσοκομείο παρέμεινε κλινήρης για χρονικό διάστημα 9 ημερών, από την 21η Ιουνίου 2009 έως και την 30η Ιουνίου 2009 όταν δε πήρε εξιτήριο παρέμεινε στην οικία του κλινήρης για χρονικό διάστημα τριών και πλέον μηνών και όπως υποστηρίζει δεν έχουν αποκατασταθεί πλήρως τα τραύματά του, ακόμη έως και σήμερα.
Από καταθέσεις που ελήφθησαν προέκυψε ότι το σκάφος που τον χτύπησε ήταν ιδιοκτησίας των εναγομένων. Ο πρώτος, όπως υποστηρίζεται στην αγωγή, αρνήθηκε την ενοχή του.
Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου τον καταδίκασε όμως τον Ιούνιο του 2015 σε ποινή φυλακίσεως οκτώ μηνών.
Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Γ. Μαυρομάτης.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου