Ελεύθερος αφέθηκε ο Ελβετός που κατηγορείται για τον διαμελισμό τουρίστριας

Ελεύθερος αφέθηκε σήμερα το μεσημέρι με εντολή της αρμόδιας Αντιεισαγγελέως Ρόδου ο 42χρονος Ελβετός ο οποίος κατηγορείται ως υπαίτιος για τον θάνατο της 37χρονης Ρωσίδας που κολυμπούσε στην παραλία Τραουνού Αφάντου...

Ο 42χρονος χειριστής προσήλθε σήμερα συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του κ. Γιάννη Χαρίτο ενώπιον της Εισαγγελέως Ρόδου.
Διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από τον αρμόδιο Πταισματοδίκη προκειμένου να διευκρινιστούν επακριβώς οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το περιστατικό, καθώς επίσης και το τι ακριβώς ισχύει από το νομικό πλαίσιο.
Στη συνέχεια η δικογραφία θα επιστρέψει και πάλι στην Εισαγγελέα, η οποία θα προσδιορίσει επακριβώς τις κατηγορίες σε βάρος του 42χρονου.
Το ιστορικό
Η νέα τραγωδία που συγκλονίζει τη Ρόδο, τελέσθηκε το περασμένο Σάββατο, λίγο πριν τις 8μμ  όταν ταχύπλοο σκάφος, χτύπησε με την προπέλα του 37χρονη κολυμβήτρια με αποτέλεσμα να την διαμελίσει σε ολόκληρη την αριστερή πλευρά και να διαλύσει σχεδόν το κεφάλι της.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, προκύπτει ότι ο Ελβετός χειριστής του σκάφους, 42 ετών, που λίγο πριν από τη δύση του ηλίου επιχειρούσε θαλάσσια σπόρ με το ιδιωτικό του σκάφος  σέρνοντας έναν  σκιέρ.
Μαζί του στο σκάφος επέβαιναν άλλοι 5 φίλοι του που μάλιστα  είχαν  αντιληφθεί το χτύπημα που προκλήθηκε.
Όπως δήλωσε σήμερα το πρωί μιλώντας στη ΡΟΔΙΑΚΗ ο πρόεδρος του Συλλόγου θαλασσίων σπορ Ρόδου κος Κώστας Γιακουμάρος, ο συγκεκριμένος Ελβετός, δεν ήταν σε επαγγελματική δραστηριότητα στην περιοχή του Τραουνού, αλλά σε ιδιωτική του περιήγηση, αφού διατηρεί δικό του ταχύπλοο σκάφος που είναι ελλιμενισμένο στο Φαληράκι.
Ο ίδιος εξέφρασε τα συλληπητήριά του για τον άδικο χαμό της τουρίστριας, σημειώνοντας όμως ότι είναι άδικο να σπιλώνεται όλος ο κλάδος από ένα τέτοιο περιστατικό.
Όπως προκύπτει από την δικογραφία που έχει στα χέρια της και μελετά η αντιεισαγγελέας πρωτοδικών Ρόδου κα Μαρία Αγγελούδη,  που χειρίζεται την υπόθεση, ο χειριστής του σκάφος σταμάτησε όταν άκουσε το ισχυρό χτύπημα, ενώ ο ένας από τους σκιέρ υποστήριξε ότι αφού έκαναν έρευνα στην περιοχή και δεν βρήκαν τίποτε, αναχώρησαν.
"Ακούσαμε ένα ισχυρό χτύπημα στον κινητήρα ή στο ίδιο το σκάφος. Το γεγονός ανησύχησε τον χειριστή που έκοψε αμέσως ταχύτητα και σταμάτησε το σκάφος. Κάναμε έρευνα κι εμείς επιτόπου πέφτοντας στη θάλασσα αλλά δεν είδαμε τίποτα. Νομίζαμε ότι ήταν κάποιο μεγάλο ψάρι" - είπε στους λιμενικούς ο ένας από τους 6 τουρίστες που έκαναν θαλάσσιο σπορ με το μοιραίο ταχύπλοο.
Ο χειριστής του σκάφους, έχει άδεια για θαλάσσια σπορ στην περιοχή της Ιαλυσού.
Οι μαρτυρίες που έχουν συγκεντρώσει οι αξιωματικοί του Λιμεναρχείου της Ρόδου, σύμφωνα πάντα με το Ρεπορτάζ της Ροδιακής, αναφέρουν ότι το σκάφος κινούνταν σε απόσταση 100 έως 150 μέτρων από την παραλία, γεγονός που απαγορεύεται αυστηρά αφού παραβιάζονται οι κανόνες ασφαλείας. 
Όμως οι καταθέσεις που έδωσαν ήδη στο Λιμεναρχείο της Ρόδου οι 6 σκιέρ και ο 42χρονος χειριστής, επιμένουν ότι το σκάφος βρίσκονταν σε απόσταση 500 τουλάχιστον μέτρων από την ακτή.
Η 37χρονη Ρωσίδα, είχε έρθει για διακοπές στο νησί μας πριν από μερικές μέρες. Έμενε στην περιοχή Αφάντου και συνήθιζε να κολυμπά μέχρι αργά στην συγκεκριμένη παραλία, όπως κατέθεσε Ροδίτης φίλος της ο οποίος και την αναζήτησε.
Τελικά ήταν το τελευταίο της κολύμπι. Όταν άργησε να δώσει σημεία ζωής ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο. Στην περιοχή υπάρχει στρατιωτικό φυλάκιο και οι αρμόδιοι ενημέρωσαν ταυτόχρονα το Λιμεναρχείο ότι στην παραλία παρά το γεγονός ότι είχε δύσει ο ήλιος, υπήρχαν προσωπικά αντικείμενα λουόμενης.
Ακολούθησαν ολονύκτιες έρευνες. Οι υποψίες δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν.
Συντάχθηκε ήδη δικογραφία σε βάρος του 42χρονου χειριστή και σήμερα αναμένεται να προσαχθεί μετά από ποινική δίωξη που ασκήθηκε από την αντιεισαγγελέα  Πρωτοδικών Ρόδου κα  Μαρία Αγγελούδη, στο αυτόφωρο.
http://www.rodiaki.gr/

Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου