Με βαριές κατηγορίες στο Δικαστήριο Ανηλίκων επτά νεαροί Ροδίτες

Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων, αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης από..
κοινού και της απρόκλητης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, από δύο ή περισσότερους, θα καθίσουν την προσεχή Δευτέρα, 7 Ροδίτες, που όντας ανήλικοι, ενεπλάκησαν μαζί με δύο ενήλικους, σε απίθανα επεισόδια βίας στη Μεσαιωνική Πόλη, την 20ή Ιουνίου 2010.
Οι 7 Ροδίτες έχουν αφεθεί ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισής τους την πρώτη ημέρα κάθε μήνα ενώπιον του επόπτη ανηλίκων, της απαγόρευσης να κάνουν παρέα μεταξύ τους και της απαγόρευσης εισόδου στη Μεσαιωνική Πόλη.
Οι γονείς των πέντε ανηλίκων, κατηγορούμενοι για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων, αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς όρους.
Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω έχει επιβάλει ποινή φυλάκισης 3,5 και 2,5 ετών αντιστοίχως, με 3ετή αναστολή, στους δύο ενήλικους, συγκατηγορούμενούς τους.
Ο πρώτος κρίθηκε ένοχος βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης από κοινού και απρόκλητης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας από δύο ή περισσότερους, και ο δεύτερος ένοχος μόνο της δεύτερης πράξης.
Την 20η Ιουνίου 2010 και περί ώρα 01.30 οι 9 συλληφθέντες μαζί με 20 περίπου νεαρά άτομα, τα οποία αναζητούνται, προκάλεσαν φθορές σε οχήματα τα οποία ήταν σταθμευμένα στην πλατεία Χαρίτου στη Μεσαιωνική Πόλη, κλωτσώντας τα και πετώντας γλάστρες και άλλα αντικείμενα. Ταυτόχρονα κλωτσούσαν και έσπαζαν πόρτες και προστατευτικά κιγκλιδώματα από καταστήματα της περιοχής, προκαλούσαν φθορές σε πινακίδες, έσπαζαν γλάστρες και άλλα απίθανα…
Όταν τους έγινε παρατήρηση από τον κ. Μιχαήλ Βολονάκη, τη στιγμή που προκαλούσαν φθορές σε αυτοκίνητο και στην είσοδο ενός καταστήματος, του επιτέθηκαν φραστικά και τον χτύπησαν. Αμέσως προσέτρεξε σε βοήθειά του ο κ. Ιωάννης Πέρρος, συγγενής και υπάλληλός του, στο εστιατόριο ιδιοκτησίας του, «Φώτης Μέλαθρον».
Ο κ. Πέρρος δέχτηκε επίθεση από ομάδα 10 περίπου ατόμων οι οποίοι αφού τον έρριξαν στο έδαφος άρχισαν να τον χτυπούν με κλωτσιές στο σώμα και στα χέρια με ιδιαίτερη βαρβαρότητα. Αποτέλεσμα ήταν, μεταξύ των άλλων τραυμάτων, να σπάσουν και το χέρι του κ. Πέρρου.
Στη συνέχεια οι συλληφθέντες μαζί με άλλα άτομα, που αναζητούνται, εισήλθαν στο εστιατόριο του κ. Βoλονάκη και προκάλεσαν φθορές στο εσωτερικό του, σπάζοντας τον διάκοσμο, καρέκλες, τραπέζια κλπ.
Οι φθορές που προκάλεσαν ανέρχονται, σύμφωνα με τους υπολογισμούς, στο ποσό των 30.000 ευρώ περίπου. Ταυτοχρόνως δε έβριζαν, απειλούσαν και προξένησαν βλάβες και στο υπόλοιπο προσωπικό του καταστήματος.
Ο κ. Πέρρος διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση μετά τον τραυματισμό του στο αριστερό χέρι και νοσηλεύθηκε.
Οι ανήλικοι, εξεταζόμενοι, επιχείρησαν, αν και ορισμένοι ομολόγησαν εν μέρει τις πράξεις τους, να επιρρίψουν τις ευθύνες σε τρίτους, που δεν έχουν συλληφθεί, να πείσουν ότι προκλήθηκαν, και ότι δεν είχαν σχέση με τα επεισόδια, παρότι αναγνωρίστηκαν από τους παθόντες και ότι τελούσαν σε κατάσταση μέθης.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About Ποσειδωνία Ρόδος

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου