Απορρίφθηκε η προσφυγή για την εγκατάσταση των τσιγγάνων στην Αγία Βαρβάρα και στο Τσαϊρι

Με απόφαση, που εξέδωσε χθες η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, απορρίφθηκε η προσφυγή 29 κατοίκων της Ρόδου για την ακύρωση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου για την...
εγκατάσταση των τσιγγάνων σε ακίνητα στην Αγία Βαρβάρα και στο Τσαϊρι.
Πρόκειται για τους κ.κ. Παναγιώτη Δαλιάνη, Δημήτριο Αδαμάκη, Ιωάννη Γλυνό, Πανορμίτη, Γεώργιο Ζαννάκη, Μαρτίνο Κανελλάκη, Μαρία Καραμανώλη, Εμμανουήλ Καρελλά, Δήμητρα Κατσαρομήτσου, Σπυρίδωνα Κατσιούρη, Αγαπητό Κωνσταντινίδη, Μιχαήλ Νικολή, Μιχαήλ Σκιαθίτη, Ηλία Χατζηαντωνίου, Ζαχαρία Μανεγάκη,  Νικόλαο Δανελλάκη, Χρήστο Πρόντη, Σεβαστή Σπάρταλη, Ειρήνη Δανελλάκη,  Παρασκευή Μάλιακκα, Δημήτριο Δανελλάκη, Δέσποινα Μπουγούδη, Ιωάννα Παλάτσιου, Ευαγγελία Σταματάκη, Εμμανουήλ Στελλά, Σταματία Στελλά και Κων/νο Στελλά, που εστράφησαν κατά του Δήμου της Ρόδου, όπως αυτός εκπροσωπείται νόμιμα από το δήμαρχό του κ. Φώτιο Χατζηδιάκο, για την ακύρωση της  υπ’ αριθμό 485/2015 αποφάσεως του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου, καθώς και κάθε επ΄αυτής  συναφούς πράξης.
Την 31η Αυγούστου 2015, εκδόθηκε η ως άνω απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου, με την οποία  εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία των παρόντων δημοτικών συμβούλων, η μετεγκατάσταση των ΡΟΜΑ στα  εξής ακίνητα:
α) αγρό εκτάσεως 23.600 τ.μ., στη Μερίδα 297 Α Γαιών Ασγούρου και
β) αγρό εκτάσεως 19.000 τ.μ. που βρίσκεται στην Κτηματική περιφέρεια Αγίας Βαρβάρας – Τσαίρι, Μερίδα 151-15 γαιών Αγίας Βαρβάρας.
Μεταξύ άλλων τόνισαν ότι με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, μετατίθεται το ούτως ή άλλως σοβαρότατο πρόβλημα από τις περιοχές Κορακόνερου, Αγίων Αποστολών και Αμπελιών ΚΑΪΡ,  στις περιοχές Αγίας Βαρβάρας και Ασγούρου.
Χαρακτηριστικό της προχειρότητας με την οποία αντιμετωπίσθηκε το σοβαρότατο αυτό ζήτημα το οποίο, θα έχει ως συνέπεια την κατά τρόπο παράνομο υποβάθμιση της ποιότητος της ζωής τους, είναι, όπως τόνισαν, το ό,τι για την επιλογή των συγκεκριμένων ακινήτων, χρησιμοποιήθηκε μία έκθεση ιδεών, η οποία τιτλοφορείται ως  «Ομάδα Εργασίας για την χωροθέτηση περιοχής διαμονής των αθίγγανων Ρόδου (ROM), χωρίς ωστόσο να ληφθούν υπόψη και να υλοποιηθούν ούτε καν αυτά τα ελάχιστα τα οποία αναφέρονται σ΄αυτήν.
Επισημαίνουν, όπως ξανάγραψε η «δημοκρατική», ότι η μερίδα γαιών 297Α είναι καταπατημένη ενώ η μερίδα 151.15  γαιών Αγίας Βαρβάρας Τσαίρι ανήκει σε ιδιώτες και όχι στο Ελληνικό Δημόσιο.
Τονίζουν ακόνη ότι και οι δύο αγροί δεν είναι κατάλληλοι για την κάθε είδους εγκατάσταση σε αυτούς οικισμού ή καταυλισμού.
Ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, με την απόφαση του, έκρινε ότι η προσφυγή δεν γίνεται τυπικώς δεκτή, διότι ασκήθηκε εκπροθέσμως!


 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About Ποσειδωνία Ρόδος

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου