Καταγγελία Ρωσίδας για σωματεμπορία και βιασμό

Ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 2.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα...
Και της εμφάνισής τους δύο φορές κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας τους, αφέθηκαν χθες, 4 εκ των 5 κατηγορούμενων για σωματεμπορία, βιασμό, παράνομη κατακράτηση θύματος σωματεμπορίας και άμεση συνέργεια στις πράξεις αυτές, που συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, κατόπιν καταγγελίας μιας 22χρονης Ρωσίδας.
Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι συγκεκριμένα ένας 52χρονος ημεδαπός, κάτοικος Κοσκινού, άεργος, με καταγωγή από την Ημαθία, μια 52χρονη ημεδαπή, κάτοικος Χαλκίδας, ένας Ρωσοπόντιος ονόματι Γιώργος, αγνώστων λοιπών στοιχείων, μια 32χρονη Ουκρανέζα, μια 21χρονη ημεδαπή, κάτοικος Αθηνών κι ένας 45χρονος Ροδίτης, ιδιοκτήτης στριπτιζάδικου.
Οι κατηγορούμενοι προσέφυγαν ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, που με βούλευμά του ικανοποίησε το αίτημα 4 εξ αυτών και απέρριψε το αίτημα του πρώτου.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική» την 18η Αυγούστου 2015 εμφανίστηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου η 22χρονη Ρωσίδα συνοδευόμενη από μια 41χρονη,  κάτοικο Ρόδου και κατήγγειλε ότι είναι θύμα σωματεμπορίας και βιασμού.
Πιο συγκεκριμένα ανέφερε ότι ήλθε στην Ελλάδα  περί τα τέλη Ιουλίου, με ταξιδιωτικά έγγραφα και βίζα, προκειμένου να εργασθεί ως χορεύτρια σε μπαρ, αφού ήταν ήδη χορεύτρια στην Ρωσία.
Ο 52χρονος, μερίμνησε, όπως είπε, για την έκδοση της ταξιδιωτικής βίζας και τα αεροπορικά εισιτήρια, μέσω ενός ομογενούς από την Ρωσία με το όνομα Γιώργος. Ο 52χρονος, όπως κατέθεσε, την γνώρισε στο facebook και της υποσχόταν μεγάλες χρηματικές απολαβές και καλή ζωή, εργαζόμενη αποκλειστικά ως χορεύτρια.
Όταν ήλθε στη Ρόδο, όπως κατέθεσε, την οδήγησαν στο στριπτιζάδικο του 45χρονου και εκεί της διεμήνυσαν ότι θα πρέπει να ικανοποιεί σεξουαλικώς τους θαμώνες πράγμα που αρνήθηκε.
Διατείνεται ότι ο 52χρονος την βίασε δύο φορές, ενώ ένας φίλος του, ονόματι Γιώργος, που διέμενε μαζί τους σε βίλα στα Κοσκινού, βίασε μια ομοεθνή της.
Υποστηρίζει ότι της αφαίρεσαν τα ταξιδιωτικά της έγγραφα και ότι την κατακρατούσαν η σύζυγος του 52χρονου στην οικία τους, ότι τελούσε υπό παρακολούθηση και ότι απειλείτο η ζωή και η ακεραιότητά της.
Στην οικία του 52χρονου μετά από έρευνα βρέθηκαν μεταξύ άλλων 86 δισκία Xanax και έγγραφα της Ρωσίδας και έτερης αλλοδαπής.
Ο 52χρονος αρνήθηκε κατηγορηματικά τα όσα του αποδίδονται κάνοντας χρήση μεταξύ άλλων και ιατρικών εγγράφων από τα οποία προκύπτει ότι δεν θα μπορούσε να την βιάσει και ότι αντιμετωπίζει πάθηση για την οποία λαμβάνει συγκεκριμένη αγωγή.
Ο 45χρονος ιδιοκτήτης του στριπτιζάδικου αρνήθηκε ομοίως ότι απασχόλησε την αλλοδαπή, επεσήμανε ότι και η ίδια κατέθεσε ότι ουδέποτε εκδόθηκε και ως εκ τούτου δεν δικαιολογείται η άσκηση δίωξης σε βάρος του για σωματεμπορία και τέλος ότι στόχος της αλλοδαπής είναι να πετύχει να ταξιδέψει στην Πορτογαλία και να βρεί τον σύντροφό της έχοντας εξασφαλίσει την παραμονή της στην Ευρώπη μετά την καταγγελία που έκανε.
Ως συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων παρίστανται οι δικηγόροι κ.κ. Ακης Δημητριάδης και Μ. Μαραβέλιας.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About Ποσειδωνία Ρόδος

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου