Πολωνός κατηγορείται για διακεκριμένες κλοπές – Είχε «ρημάξει» αυτοκίνητα Ροδιτών

Για διακεκριμένες κλοπές και παράνομη οπλοκατοχή διώκεται, με δικογραφία που σχημάτισαν χθες οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, ο 34χρονος Πολωνός Α. Ο. του Τ., που...
διέπραξε 15 διαρρήξεις από τις αρχές του 2013.
Ο 34χρονος προσήχθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου το πρωί της Παρασκευής, όταν διαπιστώθηκε ότι περιεργαζόταν σταθμευμένα αυτοκίνητα με σκοπό την κλοπή, στην οδό Αταβύρου.
Έφερε μαζί του εξάλλου ένα μαχαίρι με μήκος λάμας 20 εκατοστών και έναν χαρτοκόπτη.
Ο κατηγορούμενος οδήγησε τους αστυνομικούς σε «καβάτζα», που έκρυβε τα κλοπιμαία και συγκεκριμένα σε μια σπηλιά στην οδό Πειραιώς.
Από την εξέλιξη της υπόθεσης και τη συνδυαστική αξιοποίηση στοιχείων διαπιστώθηκε ότι, ο δράστης, ακολουθώντας συγκεκριμένο τρόπο ενέργειας (modus operandi) επιδίδονταν συστηματικά στη παραβίαση σταθμευμένων οχημάτων και περιστασιακά σε διαρρήξεις επιχειρήσεων με σκοπό την κλοπή.
Του αποδίδονται συγκεκριμένα 15 διαρρήξεις (12 οχημάτων και 2 επιχειρήσεων και αποθήκης), τις οποίες διέπραξε στο χρονικό διάστημα από 9 Ιανουαρίου 2013 έως 21 Ιανουαρίου 2016 στην πόλη της Ρόδου. «Χτυπούσε» συγκεκριμένα, νυχτερινές ώρες στο Ροδίνι, στην Ανάληψη και στους Δασκάλους, φορώντας γάντια και χρησιμοποιώντας πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων.
Τις περισσότερες φορές έσπαζε τζάμια σταθμευμένων αυτοκινήτων, εισερχόταν σ’ αυτά και αφαιρούσε χρηματικά ποσά, τηλέφωνα, tablet κι άλλα αντικείμενα.
Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι τα πουλούσε σε τρίτους.
Στην κατοχή του και στο χώρο όπου διέμενε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, πλήθος διαρρηκτικά-κοπτικά εργαλεία, λουκέτα και φακοί, ηλεκτρονικοί φορητοί υπολογιστές (laptops-tablets), ένα αεροβόλο πιστόλι, φυσίγγια κυνηγετικού όπλου, κινητά τηλέφωνα, μαχαίρια, πλήθος μικροαντικειμένων  και εξαρτημάτων.
Οι αστυνομικοί συνεχίζουν την έρευνα προκειμένου εξακριβωθεί τυχόν συμμετοχή του σε άλλες παρόμοιες εγκληματικές πράξεις.
Μεταξύ των θυμάτων του συγκαταλέγονται οι κ.κ. Βασίλειος Αρφαράς του Ιωάννη, Μιχαήλ Κουλάς του Γεωργίου, Νικόλαος Πολυχρόνης του Σταμάτη, Νομική Καφεσάκη του Ιωάννη, Χαιρεντίν Κιαμαλή του Μουσταφά, Αλέξανδρος Μιντζιρίκης του Ευσταθίου, Ηλίας Μυριαλλάκης του Κυριαζή και Αθανάσιος Χαραλάμπους του Σάββα.
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου στο πλαίσιο του προληπτικού και κοινωνικού της ρόλου υπενθυμίζει στους πολίτες χρήσιμες συμβουλές για την προστασία του οχήματος τους από διάρρηξη ή κλοπή:
• Να έχετε πάντα τις πόρτες και το πορτπαγκάζ του αυτοκινήτου σας, κλειδωµένα όταν οδηγείτε στην πόλη.
• Μην αφήνετε ποτέ το όχηµα µε αναµµένη τη µηχανή και το κλειδί στην υποδοχή του, ακόµα και αν βγαίνετε για µερικά δευτερόλεπτα από αυτό. Πάντοτε να παίρνετε το κλειδί µαζί σας.
• Να κλειδώνετε πάντα τις πόρτες, να κλείνετε τα παράθυρα και να ενεργοποιείτε το συναγερµό όταν σταθµεύετε το αυτοκίνητο κάπου.
• Μην αφήνετε κανενός είδους αντικείµενα, χρήµατα, πορτοφόλι, κινητά τηλέφωνα, γυαλιά ηλίου, τσάντες και τιµαλφή µέσα στο αυτοκίνητο.
• Αφαιρείτε την πρόσοψη του ραδιοφώνου και κάθε τι πολύτιµο όταν βγαίνετε από το αυτοκίνητό σας.
• Μη φυλάσσετε τα εφεδρικά κλειδιά του οχήµατος µέσα σ’ αυτό, αλλά σε άλλο, ασφαλέστερο µέρος.
• Αν παρκάρετε το αυτοκίνητο ή το δίκυκλό σας σε χώρο στάθµευσης (parking), να παίρνετε µαζί σας τα κλειδιά του. Μην αφήνετε στο όχηµα στοιχεία που δηλώνουν την ταυτότητά σας.
• Να αποφεύγετε να σταθµεύετε το όχηµά σας σε ερηµικά µέρη.
Σε περίπτωση που αντιληφθείτε, ότι σας παρακολουθούν ή σας παρενοχλούν άλλα οχήματα, όταν οδηγείτε µόνοι, καλέστε το 100 µε το κινητό σας ή κατευθυνθείτε στο πλησιέστερο Αστυνομικό Τµήµα.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About Ποσειδωνία Ρόδος

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου