Τραγωδία στο Αιγαίο: Εντοπίστηκαν τα συντρίμια του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού – Ερευνες για το 3μελές πλήρωμα

Βρέθηκαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού, σύμφωνα με πληροφορίες.
Το ίχνος του ελικοπτέρου, το οποίο είχε απονηωθεί από φρεγάτα, στο πλαίσιο τακτικού σεναρίου άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16, είχε χαθεί στις 02.45 στην περιοχή της Κινάρου, δυτικά της Λέρου.
Συνεχίζονται οι έρευνες για τους τρεις χειριστές.
Στις έρευνες μετέχει η φρεγάτα απ’ όπου απονηώθηκε το ελικόπτερο, αλλά και ένα αεροσκάφος C130 όπως και ένα ελικόπτερο Super Puma.
Ακόμη δυστυχώς δεν έχει εντοπιστεί κανένα ίχνος του πληρώματος. Στο ελικόπτερο επέβαιναν οι δύο χειριστές και ο μηχανικός.Το ελικόπτερο εκτελούσε άσκηση εντοπισμού στόχου και πετούσε σε χαμηλό ύψος.
Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες κατέπεσε το ελικόπτερο δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές. Σύμφωνα με έμπειρους αξιωματικούς ο εντοπισμός είναι εξαιρετικά δύσκολος τη νύχτα καθώς το ελικόπτερο δίνει πολύ μικρό στίγμα στα ραντάρ, εφόσον βέβαια, βρίσκεται ακόμη στην επιφάνεια της θάλασσας.
Η φρεγάτα μετείχε στην άσκηση “Αστραπή”. Το ελικόπτερο χάθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Λέρου.
Η ανακοίνωση από το Γενικο Επιτελείο Ναυτικού:
Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016 στις 02:45, απωλέσθη το ίχνος ελικοπτέρου ΠΝ στην περιοχή της Κινάρου. Το ελικόπτερο είχε απονηωθεί από φρεγάτα στο πλαίσιο τακτικού σεναρίου άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16. Στο ελικόπτερο επιβαίνουν τρία άτομα. Είναι σε εξέλιξη έρευνα στην περιοχή από πλοία της άσκησης, οργανικά ελικόπτερα πλοίων, ένα C-130 και ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου