Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι ξεν/ληλοι της Ρόδου – Αρκετοί παραμένουν απλήρωτοι

Με τη νέα διοίκηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας είχαν  συνάντηση στην Αθήνα, αντιπροσωπεία..
του Εργατικού Κέντρου Ρόδου και του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, όπου τέθηκαν στο τραπέζι τα αιτήματα του κλάδου.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην «δημοκρατική» ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου κ. Θανάσης Σταμούλης, τα προβλήματα είναι λίγο – πολύ γνωστά:
«Υπάρχουν κάποιοι ξενοδόχοι που οφείλουν δεδουλευμένα στο προσωπικό τους. Μιλάμε για δεκαπέντε περίπου ξενοδοχεία, τέσσερα εκ των οποίων οφείλουν δεδουλευμένα άνω του ενός έτους, ενώ τα υπόλοιπα, οφείλουν στους εργαζόμενους από έναν έως τρεις μήνες.
Οι λίγοι ‘κακοπληρωτές’ ξενοδόχοι συνεχίζουν να δημιουργούν προβλήματα και φυσικά, να δίνουν μια κακή εικόνα για τον ξενοδοχειακό κλάδο, επιμένοντας να αφήνουν απλήρωτους εργαζόμενους. Είναι γνωστοί σ’ εμάς, τούς έχουν υποβληθεί δεκάδες μηνύσεις τόσο από το ΣΕΠΕ όσο και από εργαζόμενους, αλλά δεν γίνεται απολύτως τίποτα. Γι’ αυτό ζητήσαμε από την διοίκηση του ΣΕΠΕ να δεσμευτεί ότι δεν θα επιτρέψει την λειτουργία ξενοδοχειακών μονάδων κατά την έναρξη της νέας σεζόν, εάν προηγουμένως δεν έχουν εξοφληθεί οι εργαζόμενοι. Ο γενικός γραμματέας του ΣΕΠΕ, δεσμεύτηκε απέναντί μας, ότι θα ασκήσει κάθε μέσο πίεσης προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα αυτά», δήλωσε ο κ. Σταμούλης.
Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Ρόδου αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα όπως το επίδομα ανεργίας, το οποίο περιορίστηκε μόνον στους τρεις μήνες, καθώς και η δυσκολία στη συμπλήρωση ενσήμων αφού η καλοκαιρινή σεζόν έχει συρρικνωθεί.
Όπως λέει ο κ. Σταμούλης, «τα τελευταία χρόνια είναι πολύ πιο δύσκολο να συγκεντρώσει ένας ξενοδοχοϋπάλληλος ένσημα σε σχέση με προηγούμενες δεκαετίες. Κι αυτό επειδή η καλοκαιρινή σεζόν έχει συρρικνωθεί κατά πολύ και έχουν αλλάξει τα δεδομένα στον εργασιακό τομέα, όπως ωράρια, ρεπό, επιδόματα, μισθοδοσίες κ.λπ.»
Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Ρόδου εκφράζουν ωστόσο την ανησυχία τους για την φετινή σεζόν καθώς τα μηνύματα δεν είναι τόσο αισιόδοξα:
«Η περσινή σεζόν πήγε πολύ καλά. Φέτος, δεν ξέρουμε ακόμη. Από τα μηνύματα που ακούμε, υπάρχει ανησυχία. Περιμένουμε να ξεκινήσει η σεζόν τον επόμενο μήνα και να βρίσκονται όλοι στις εργασίες τους κανονικά από τις αρχές Απριλίου» λέει ο πρόεδρος του Σωματείου.
Τέλος, να σημειωθεί ότι η διαδικασία των επαναπροσλήψεων έχει ολοκληρωθεί, ενώ ανοιχτό παραμένει το ζήτημα με την ανασφάλιστη εργασία σε μερικά ξενοδοχεία, καθώς και η έλλειψη ελέγχων κατά την καλοκαιρινή περίοδο.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου