Δικάζεται Ρόδιος για απάτη κατ’ εξακολούθηση και συνήθεια – Εφαγε λεφτά από γυναίκα

Για την προσεχή Τετάρτη έχει προγραμματιστεί η εκδίκαση ενώπιον του Β’ Τμήματος του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών επί κακουργημάτων, σε πρώτη θέση...
στο πινάκιο, η εκδίκαση υπόθεσης με κατηγορούμενο Ροδίτη, για απάτη κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, με το συνολικό περιουσιακό όφελος και τη συνολική προκληθείσα ζημία να υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική», η μηνύτρια, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, γνώρισε τον κατηγορούμενο, μέσω κοινών γνωστών, το έτος 2001.
Το Δεκέμβριο του 2001 ο κατηγορούμενος φέρεται, αφού έλαβε γνώση ότι η γυναίκα διαθέτει σημαντικό χρηματικό ποσό, να της παρέστησε ψευδώς ότι έχει μεγάλη ακίνητη περιουσία στη Ρόδο, ιδιόκτητο διαμέρισμα στο Λονδίνο, όπου πηγαίνει συχνά, ότι διαθέτει γνωριμίες με εξέχοντα πρόσωπα, όπως υπουργούς, δικαστές, μητροπολίτες και μάλιστα, ότι στο γάμο του, ιερουργούσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ότι ασχολείται με εξαγωγές φαρμάκων και κερδίζει πολλά χρήματα.
Περαιτέρω φέρεται να της παρέστησε ψευδώς ότι του παρουσιάστηκε μια ευκαιρία να κάνει εξαγωγή χαπιών «βιάγκρα» στη Σαουδική Αραβία κι έχει ανάγκη ρευστού χρήματος για να τα αγοράσει και εν συνεχεία να τα εξαγάγει.
Φέρεται να της ζήτησε να του δανείσει όσα χρήματα είχε, διαβεβαιώνοντάς την ότι θα της τα επιστρέψει σε 20 ημέρες με το νόμιμο τόκο και ένα δώρο.
Ο κατηγορούμενος φέρεται να της παρέδωσε επιταγή, εκδόσεως του αδελφού του, εις διαταγήν του, ποσού 26.500 ευρώ με φερόμενη ημερομηνία έκδοσης την 31-3-2002.
Του αποδίδεται ότι την έπεισε να του παραδώσει αρχικά το ποσό των 29.500 ευρώ και εν συνεχεία σε ημερομηνίες που δεν έχουν προσδιοριστεί επακριβώς, αλλά πάντως εντός του 2002, και με τις, ίδιες ως άνω ψευδείς παραστάσεις, το συνολικό ποσό των 200.000 δολαρίων ΗΠΑ.
Το Μάρτιο του 2002 φέρεται πάλι να την έπεισε να δεχτεί και να αποδεχτεί μια επιταγή ποσού 170.000 δολαρίων ΗΠΑ, της τράπεζας της Αγγλίας Lioyds Bank, προς εξασφάλιση του ποσού που του είχε παραδώσει, με λευκή ημερομηνία εκδόσεως.
Μετά την επίδοση την 10-3-2005 στον κατηγορούμενο εξώδικης διαμαρτυρίας, πρόσκλησης και δήλωσης της δανείστριας, ο κατηγορούμενος τον Απρίλιο του 2005 φέρεται να της παρέστησε ψευδώς ότι αναμένει από μέρα σε μέρα να λάβει εκατομμύρια ευρώ από μια μεγάλη εξαγωγή αναβολικών φαρμάκων, που είχε πραγματοποιήσει και να την έπεισε να δεχτεί να θέσει ημερομηνία έκδοσης στην άνω επιταγή την 31-12-2005.
Όταν περαιτέρω η γυναίκα διαπίστωσε πως η επιταγή δεν είχε αντίκρισμα, ο κατηγορούμενος την απέτρεψε να τη σφραγίσει, λέγοντάς της ότι διαθέτει χρήματα και θα την εξοφλήσει.
Ο κατηγορούμενος απολογούμενος ισχυρίστηκε ότι η γυναίκα του δάνεισε την 14 Δεκεμβρίου 2001 το ποσό των 29.475,09 ευρώ με μηνιαία επιτόκιο 4%, ότι την 31η Μαρτίου 2002 της κατέβαλε το ποσό των 4.000 ευρώ, έναντι του ως άνω κεφαλαίου και ότι της παρέδωσε την επιταγή, ποσού 26.500 ευρώ.
Υποστηρίζει ότι στις αρχές Ιουνίου του 2003 η γυναίκα ήρθε σε επαφή με ένα άτομο το οποίο κατονομάζει, στον οποίο κατέθεσε ως αμοιβή το ποσό των 6.090 ευρώ, προκειμένου να εισπράξει από αυτόν το ποσό το οποίο δήθεν της όφειλε, εκβιάζοντάς τον κι ότι ο τελευταίος, αφού αποκόμισε εκβιάζοντάς τον, μεγάλα χρηματικά ποσά, τελικά του παρέδωσε την επιταγή ποσού 170.000 δολαρίων ΗΠΑ, της τράπεζας της Αγγλίας Lloyd Bank, στην οποία με υπόδειξή του συμπλήρωσε στην ένδειξη λήπτης το όνομα της γυναίκας, και μετά από πιέσεις έθεσε την ημερομηνία 31 Δεκεμβρίου 2005.
Περαιτέρω ισχυρίζεται ότι στα μέσα Ιουνίου του 2001 κατέβαλε στην γυναίκα το ποσό των 10.000 ευρώ.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου