Παράγινε το κακό με την ΔΕΗ! Βύθισε πάλι στο σκοτάδι το νησί

Χωρίς ρεύμα άφησε η ΔΕΗ το νησί της Ρόδου και της Χάλκης από την 16.10 ώρα το απόγευμα της Τετάρτης και για περισσότερες από τρείς ώρες σε πολλές περιοχές εξαιτίας...
γενικού Black Out, για το οποίο κανείς από τις συναρμόδιες υπηρεσίες για την ηλεκτροδότηση του νησιού δεν ανελάμβανε την ευθύνη, ούτε και ήταν σε θέση να εντοπίσει τα αίτιά του!
Περιττό να σημειωθεί ότι το τηλέφωνο της υποστήριξης της ΔΕΗ και των δηλώσεων βλαβών ήταν μονίμως “κατειλημμένο” κι ότι η οικονομική δραστηριότητα στο νησί «πάγωσε» εξαιτίας της αδυναμίας λειτουργίας του συνόλου των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών.
Η κίνηση στους δρόμους κατέστη αφόρητη, με τους φωτεινούς σηματοδότες να μην λειτουργούν, ενώ σε πολλές επιχειρήσεις σημειώθηκαν εκ νέου προβλήματα στη λειτουργία ηλεκτρονικών συσκευών εξαιτίας των διακοπών και των προσπαθειών επανασύνδεσης του ρεύματος ως και σοβαρές βλάβες.
Η πυροσβεστική υπηρεσία έλαβε 6 κλήσεις για παροχή βοήθειας σε ισάριθμους εγκλωβισμούς ατόμων σε ανελκυστήρες.
Από την πρώτη στιγμή οι αρμόδιοι του κέντρου διανομής του Ροδινιού και της ΔΕΔΔΗΕ δήλωναν ότι η διακοπή ηλεκτροδότησης οφείλετο σε βλάβη που σημειώθηκε στο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Σορωνή.
Αρμόδιος στο εργοστάσιο εκτίμησε ότι η βλάβη, που προκλήθηκε στον ΑΗΣ Σορωνής, προφανώς προέκυψε εξαιτίας του δικτύου!
Γενικώς διαπιστώνεται ότι υπήρξε εσωτερικά στην επιχείρηση μια προσπάθεια μετάθεσης ευθυνών από την μια υπηρεσία στην άλλη ενώ πραγματικά προκαλεί θυμηδία το γεγονός ότι μέχρι και αργά το βράδυ της Τετάρτης κανείς δεν ήταν σε θέση να ενημερώσει για τους λόγους που υποβλήθηκαν ξανά σε μια απίστευτη ταλαιπωρία οι κάτοικοι του νησιού της Ρόδου αλλά και της Χάλκης.
Πιθανολογείται αρμοδίως πάντως ότι η βλάβη οφείλετο γι ακόμη μια φορά σε διένεξη που προκλήθηκε στο δίκτυο με το παραγόμενο ρεύμα από το αιολικό πάρκο. Δεν είναι μάλιστα η πρώτη φορά, που σημειώνονται διακοπές στο νησί εξαιτίας του συγκεκριμένου προβλήματος.
Σημειώνεται εξάλλου ότι από την βλάβη στην ηλεκτροδότηση σταμάτησε τη λειτουργία του και το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας.
Οι καταναλωτές στο νησί δεν είναι απλώς αγανακτισμένοι, αλλά και οργισμένοι, γιατί, ενώ πληρώνουν πανάκριβα το ρεύμα δεν έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση σ’ αυτό, καθώς σημειώνονται ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 3 έως και 10 (!) διακοπές ρεύματος στο νησί, φαινόμενο που δεν συναντά πλέον κανείς ούτε και σε τριτοκοσμικές χώρες. Είναι προφανές ότι «κάτι» δεν πάει καλά, και αυτό το «κάτι» θα πρέπει να το εξηγήσει στους καταναλωτές η ΔΕΗ, ζητώντας ταυτόχρονα, έστω και μια ταπεινή «συγγνώμη».
Ως εδώ και μη παρέκει!!
Στη ΔΕΗ έχουν υπερβεί εδώ και καιρό και τα πιο ακραία όρια ανοχής. Επί μήνες τώρα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η «δημοκρατική» με αφορμή τις καθημερινές διακοπές ρεύματος και τις τεράστιες ζημίες που έχουν υποστεί νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Ούτε στην Ουγκάντα δεν σημειώνονται 3-10 διακοπές ρεύματος ημερησίως.
Φωνή βοώντος, όμως, εν τη ερήμω. Κανείς δεν συγκινείται. Και καλά αυτοί. ‘Η είναι ανίκανοι ή ανεύθυνοι ή δολιοφθορείς. Τι κάνουν, όμως, ο περιφερειάρχης, ο δήμαρχος, οι βουλευτές, οι εκπρόσωποι των φορέων και τάξεων, γενικώς η ποικιλώνυμη ηγεσία του τόπου; Θα αφήσουν το κακό να φτάσει εκεί που δεν πάει άλλο; Αυτοί δεν υφίστανται τις συνέπειες; Γιατί δεν προβαίνουν σε κοινό διάβημα; Γιατί δεν υποχρεώνουν τη ΔΕΗ να θέσει ένα τέλος στις εγκληματικές της παραλείψεις; Ποιος θα προστατεύσει, τέλος πάντων, τον πολίτη – καταναλωτή; Ποιος θα του διασφαλίσει το δημόσιο αγαθό, που λέγεται ηλεκτρικό ρεύμα εν έτει σωτηρίω 2016, όταν μάλιστα κανένας εισαγγελέας δεν έκρινε σκόπιμο ως τώρα να θέσει τέρμα στην αγωνία του πολίτη, προφανώς γιατί η προστασία του δημόσιου αγαθού δεν περιλαμβάνεται στις «αρμοδιότητές» του;
Τι είναι οι πολίτες της Ρόδου τελικά; Πολίτες τρίτης διαλογής; Δεν μας αρκούν τα υπόλοιπα δεινά και τα μαρτύρια που τραβάμε καθημερινά;
Επιτέλους, κάτι πρέπει να γίνει με την ΔΕΗ. Δεν πάει άλλο. Και να ιδιωτικοποιηθεί, όπως έγινε με τον ΟΤΕ και ησύχασαν άπαξ διά παντός οι Ελληνες.
Δεν μπορούν δέκα ανίκανοι άνθρωποι να κρατάνε σε ομηρεία χιλιάδες και να καταστρέφουν περιουσίες.
ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ!!


 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου