Ανόητοι βάνδαλοι έβαλαν στο μάτι το άγαλμα της «Καρτερίας» στη Ρόδο

Την αγανάκτησή του για τους βανδαλισμούς που υπέστη το άγαλμα της "Καρτερίας" που βρίσκεται στο πάρκο απέναντι απο τον κινηματοθέατρο "Ρόδον"..
εξέφρασε μέσω επιστολής του στη "Ροδιακή", ο Αντιδήμαρχος Μεσαιωνικής Πόλης και μνημείων κ. Γιώργος Κακούλης.

Λίγες μέρες πριν το νέο βανδαλισμό, η υπηρεσία διεύθυνσης   Μεσαιωνικής Πόλης και Μνημείων είχε φροντίσει  να καθαρίσει το άγαλμαΛίγες μέρες πριν το νέο βανδαλισμό, η υπηρεσία διεύθυνσης Μεσαιωνικής Πόλης και Μνημείων είχε φροντίσει να καθαρίσει το άγαλμα

Ο ίδιος, κάνει έκκληση προς τους δημότες της Ρόδου, για την προστασία και διαφύλαξη του εξοπλισμού της πόλης μας, ενώ μάλιστα κάνει λόγο για "ανόητους" που καταστρέφουν μεταξύ άλλων και αυτό το άγαλμα με υποτιθέμενα γκράφιτι.

Μάλιστα ο εν λόγω βάνδαλος, έγραψε πάνω στο άγαλμα «Ολική άρνηση του πολιτισμού για την ολική ανατροπή του».
Ο κ. Κακούλης μιλώντας στη "Ροδιακή" τόνισε το γεγονός οτι η Υπηρεσία της Διεύθυνσης Μεσαιωνικής Πόλης και Μνημείων καθάρισε το άγαλμα που ήταν μουτζουρωμένο με γκράφιτι και δύο μέρες μετά, ο βανδαλισμός επαναλήφθηκε με νέο γκράφιτι!

Πιο συγκεκριμένα, στη σχετική επιστολή με τίτλο "Αμφισβητίες των... "Αψύχων" " αναφέρει "όταν είσαι αμφισβητίας με περιεχόμενο και έχεις συγκροτημένη άποψη για το τι αμφισβητείς, τι  απορρίπτεις,  γιατί   το απορρίπτεις και κυρίως τι αντιπροτείνεις, τότε καταθέτεις την θέση σου στην κοινωνία με θάρρος, λεβεντιά και παρρησία και κυρίως δηλώνοντας την ταυτότητά σου.


Όταν «μουτζουρώνοντας» το άγαλμα της «Καρτερίας» που βρίσκεται στο πάρκο απέναντι από το «Ρόδον», το οποίο τιμώντας το όνομα του αντέχει με καρτερία την ανοησία,  προκειμένου να αποτυπώσεις με graffiti, την αμόλυντη από τον καθεστηκώτα πολιτισμό  ψυχή σου,  τότε το παιχνίδι το έχεις χάσει.  

O «μουτζούρης» του αγάλματος  της «Καρτερίας» πέραν του κρανίου με το οποίο φιλοτέχνησε το βάθρο του, στην βάση του ανέγραψε «Ολική άρνηση του πολιτισμού για την ολική ανατροπή του».

Η Υπηρεσία της Διεύθυνσης Μεσαιωνικής Πόλης & Μνημείων (ΔΜΠ&Μ) φρόντισε, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, να καθαρίσει το άγαλμα, όμως δυστυχώς το φαινόμενο επανελήφθη.

Ο Δήμος Ρόδου και η Διεύθυνσης Μεσαιωνικής Πόλης & Μνημείων παρακαλούν τους συμπατριώτες –δημότες για την δραστικότερη  συνδρομή και συμμετοχή τους στην προστασία και την διαφύλαξη του εξοπλισμού της ιστορικής πόλης μας.-
Ο Αντιδήμαρχος
 Μεσαιωνικής Πόλης & Μνημείων
 Γιώργος  ΚΑΚΟΥΛΗΣ
Αρχιτέκτων».

Οι βάνδαλοι «ξαναχτύπησαν μουτζουρώνοντας το άγαλμα της «Καρτερίας»   απέναντι από το κινηματοθέατρο «Ρόδον»Οι βάνδαλοι «ξαναχτύπησαν μουτζουρώνοντας το άγαλμα της «Καρτερίας» απέναντι από το κινηματοθέατρο «Ρόδον»

 http://www.rodiaki.gr/
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου