Καταργείται το 2ο δημοτικό σχολείο Κρεμαστής

Με την υπ’ αρίθμ 98986/Δ1/16 (ΦΕΚ 1826 Β/22-06-2016) κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργών Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων και...
Οικονομικών καταργείται από το σχολικό έτος 2016-2017 το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κρεμαστής.
Οι προσπάθειες που κατέβαλαν οι πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας κ. Τσαμπίκος Ποδιώτης και ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος για την αποτροπή εκδόσεως της συγκεκριμένης απόφασης δεν τελεσφόρησαν.
Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κρεμαστής, το οποίο ιδρύθηκε το έτος 2005, δεν   μπόρεσε να λειτουργήσει παρότι το 1ο Δημοτικό Σχολείο της περιοχής ασφυκτιά από τον μεγάλο αριθμό των παιδιών που φοιτούν στις τάξεις του.
Η δημοτική κοινότητα είχε από νωρίς κρούσει τον κίνδυνο τονίζοντας μάλιστα ότι ήταν επιτακτική η ανάγκη ενοικίασης κατάλληλου κτίσματος, ώστε να επιτευχθεί η αποσυμφόρηση του 1ου Δημοτικού Σχολείου.
Σημειώνεται ότι η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας είχε προειδοποιήσει ότι αν δεν εξευρεθούν 6-7 αίθουσες, για την λειτουργία του σχολείου θα ακολουθούσε η κατάργηση του.
Σημειώνεται ότι σε πρόσφατη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Ρόδου, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Γονέων Μαθητών Δήμου Ρόδου υπερψήφισε τις προαγωγές σχολικών μονάδων των σχολείων Λάρδου (από 8/θέσιο σε 10/θέσιο), Σγουρού (από 9/θέσιο σε 10/θέσιο), Διμυλιάς (από 2/θέσιο σε 3/θέσιο) και καταψήφισε την κατάργηση του 2ου 2/θέσιου Σχολείου Κρεμαστής.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου