ΡΟΔΟΣ :Τραυματίστηκε σοβαρά από ταχύπλοο σκάφος – Διεκδικεί χρηματική αποζημίωση ύψους 508.000 ευρώ

Xρηματική αποζημίωση συνολικού ύψους 507.950 € για σοβαρές βλάβες που υπέστη σε ατύχημα με ταχύπλοο σκάφος, διεκδικεί από έναν κάτοικο Μαριτσών, γνωστός επιχειρηματίας της Ρόδου με αγωγή, που υπέβαλε χθες ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου...

Την 26η Ιουνίου 2011 και περί ώρα 14.00 ο επιχειρηματίας μετέβη στο Χαράκι με τη σύζυγό του, τα δύο ανήλικα τέκνα τους και λοιπούς συγγενείς και φίλους.
Ο επιχειρηματίας φόρεσε τα βατραχοπέδιλά του, τη μάσκα και τον αναπνευστήρα του, πήρε το μαχαίρι θαλάσσης του και τη σημαδούρα του και άρχισε να κολυμπά κοντά στα βράχια κατά μήκος της παραλίας. Μετά από λίγο διαπίστωσε ότι η σημαδούρα του είχε τρυπήσει και την τοποθέτησε σε ένα βράχο, σε ιδιαίτερα εμφανές σημείο, προκειμένου να γνωστοποιήσει την παρουσία του.
Η ενασχόλησή του με το ψάρεμα είναι ερασιτεχνική και για τον λόγο αυτό ήταν  πάντοτε πολύ επιφυλακτικός και προσεκτικός. Αφού, κοίταξε την τριγύρω περιοχή της θάλασσας ελέγχοντας τον χώρο του, διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε κάποιος κίνδυνος. Βρισκόταν σε απόσταση περίπου 15-20 μέτρων από τα βράχια και είδε ένα χταπόδι, το οποίο και κατάφερε να αλιεύσει χρησιμοποιώντας το μαχαίρι. Αφού το τοποθέτησε σε σακούλα, που είχε μαζί του, ξεκίνησε την πορεία του προς τα βράχια.
Κολυμπούσε αμέριμνος, όταν ξαφνικά ένιωσε κάτι να τον χτυπά δυνατά και να τον τινάζει. Αιφνιδιάστηκε και μόλις έβγαλε το κεφάλι του από το νερό, είδε το χέρι του να κρέμεται και την θαλάσσια περιοχή τριγύρω του να έχει γεμίσει με αίματα.
Τότε συνειδητοποίησε ότι τον είχε χτυπήσει η προπέλα διερχόμενου ταχύπλοου σκάφους, το οποίο οδηγούσε ο εναγόμενος.
Με όση δύναμη είχε εκείνη τη στιγμή, φώναξε προς το ταχύπλοο σκάφος, το οποίο και απομακρυνόταν και βρισκόταν ήδη σε απόσταση περίπου 50 μέτρων από το σημείο τραυματισμού. Έβλεπε το σκάφος να απομακρύνεται, ενώ συνέχιζε να καλεί σε βοήθεια, φοβούμενος τον πνιγμό, αφενός λόγω της ακατάσχετης αιμορραγίας και αφετέρου λόγω της αδυναμίας του να κολυμπήσει προς τη στεριά.
Μια γυναίκα, η οποία επέβαινε στο ταχύπλοο σκάφος, γύρισε και τον είδε. Επέστρεψαν, για να διαπιστώσουν τι είχε συμβεί. Ο χειριστής του σκάφους δεν είχε καταλάβει, ότι τον είχε τραυματίσει. Όταν είδε τα αίματα και το χέρι του, το οποίο στην κυριολεξία κρεμόταν από τον βραχίονά του, πάγωσε. Όταν συνήλθε, του άπλωσε το χέρι για να ανέβει στο σκάφος. Η κίνησή του αυτή απεδείκνυε ότι δεν είχε αντιληφθεί τη σοβαρότητά της κατάστασής του. Επεσε στο νερό και τον βοήθησε να ανέβει στο σκάφος. Οι υπόλοιποι συνεπιβαίνοντες στο ταχύπλοο σκάφος τον κοιτούσαν έντρομοι και σοκαρισμένοι από το θέαμα του χεριού του. Τους ζήτησε μία πετσέτα για να τυλίξει το χέρι του, με σκοπό να σταματήσει η αιμορραγία.
Στην παραλία βρισκόταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. Ευτυχώς το ασθενοφόρο ήρθε στην περιοχή σχετικά γρήγορα και μετέβη με τη σύζυγό του στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.
Όπως υποστηρίζει, μαζί τους επιβιβάσθηκε συνεπιβάτης στο ταχύπλοο σκάφος, ενώ ο χειριστής του αρνήθηκε να τον συνοδεύσει με το πρόσχημα ότι έπρεπε να πάει τα παιδιά του, να φάνε παγωτό.
Όταν έφτασε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου και διαπιστώθηκε το ακρωτηριαστικό τραύμα στο δεξί του χέρι, οι ιατροί λόγω της σοβαρότητας της καταστάσεως, θεώρησαν απαραίτητη τη διακομιδή του στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής «Κ.Α.Τ.», όπου και εισήχθη αυθημερόν.
Στο «Κ.Α.Τ.» παρέμεινε μέχρι και την 15/07/2011, ήτοι 20 ημέρες. Μετά την εξαγωγή του χρειάστηκε να μεταβεί αρκετές φορές στο ως άνω Νοσοκομείο, και συγκεκριμένα στα τακτικά Ιατρεία της Κλινικής, προκειμένου οι ιατροί να παρακολουθούν συστηματικά την μετεγχειρητική του πορεία και να εξετάζουν τα τραύματά του.
Ο τραυματισμός του αυτός αποτέλεσε τροχοπέδη στην περαιτέρω στη ζωή του, αφού ταλαιπωρήθηκε με χειρουργικές επεμβάσεις για πολλά χρόνια.
Ο τραυματισμός του προκάλεσε μόνιμη αναπηρία στο δεξί του χέρι, αφού δεν μπορεί να το κινήσει με ευκολία, καθόσον το ωλένιο νεύρο έχει καταστραφεί και δεν μπορεί να αποκατασταθεί.
Μετά το ατύχημα, δεν είναι σε θέση να εργαστεί στην εταιρεία στην οποία ήταν συνέταιρος. Αποξενώθηκε πλήρως από την εργασία  του, με αποτέλεσμα τα έσοδά του να είναι μηδαμινά και όπως τονίζει δεν μπορεί να εξεύρει μία άλλη θέση εργασίας, λόγω της ανικανότητάς του στο δεξί χέρι.
Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Ακης Δημητριάδης.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About Ποσειδωνία Ρόδος

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου