Από σπινθήρα θεριστικής μηχανής η φωτιά στη Νότια Ρόδο-Υπό έλεγχο τέθηκε αργά χθες το βράδυ ( Φωτορεπορτάζ)

Υπό έλεγχο βρίσκεται η πυρκαγιά στη Νότια Ρόδο, η οποία ξεκίνησε από περιοχή «Ασώματος» της Απολακκιάς.. 
το Σάββατο γύρω στις 11:00 και είχε σαν αποτέλεσμα την καταστροφή χιλιάδων στρεμμάτων, δάσους, χορτολιβαδικής έκτασης, αλλά και στάβλων, γεωργικών μηχανημάτων, αποθηκών,  κήπων που βρίσκονταν περιμετρικά του χωριού της Απολακκιάς, η οποία όπως και η Ιστριος εκκενώθηκαν προληπτικά, αφού η φωτιά έκαιγε ανεξέλεγκτα και επικίνδυνα για τους οικισμούς λόγω και των ισχυρών ανέμων.
Οι πυροσβέστες με επίγεια και εναέρια μέσα , η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, μηχανήματα του Δήμου και εθελοντές,  μετά από τιτάνια μάχη κατάφεραν να θέσουν υπό μερικό έλεγχο την πύρινη λαίλαπα στα μέτωπα Απολλακιάς-Ιστρίου-Μονολίθου-Σιαννών, αργά το βράδυ αφού είχαν κοπάσει και οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή.
30 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με πλήρωμα  71 πυροσβέστες , 85 άτομα  πεζοπόρο τμήμα , 24 οχήματα του Δήμου και εθελοντές, παρέμειναν στην περιοχή δίνοντας  ολονύκτια μάχη.
Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να επιχειρούν 2 πυροσβεστικά αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα σε εστίες της φωτιάς, ενώ βρίσκονται έτοιμα εάν χρειαστεί 3 ακόμη ελικόπτερα. Στη διάρκεια της ημέρας αναμένονται ακόμη 3 ελικόπτερα.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, εκφράζει αισιοδοξία ότι από την στιγμή που δεν βρίσκεται σε εξέλιξη κανένα μέτωπο, επικρατήσει και η άπνοια η οποία υπάρχει αυτή την ώρα, θα μπορέσει σύντομα να πει ότι η φωτιά βρίσκεται υπό πλήρη έλεγχο.
Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Αγαπητό Πάλλα, αλλά και τον Προέδρο της ΔΚ Απολακκιάς κ. Στάθη Διαμαντή, η φωτιά προκλήθηκε από σπινθήρα θεριστικής μηχανής. Κάτι το οποίο παραδέχθηκε στο ανακριτικό της ΠΥ ο γεωργός που θέριζε το χωράφι του.












 Πηγή: www.dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου