Ο πρόεδρος των εργαζομένων στη ΡΟΔΑ καταγγέλλει τα ταξί για «άγρα πελατών»!

Μήλον της έριδος ανάμεσα στη δημοτική επιχείρηση συγκοινωνιών ΡΟΔΑ και τους οδηγούς ταξί έχουν γίνει οι τουρίστες, με αποτέλεσμα να..
δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα, όπως κατήγγειλε στην «δημοκρατική», ο πρόεδρος των εργαζομένων της επιχείρησης κ. Μ. Κοντουδάκης.
Ο κ. Κοντουδάκης, καταγγέλλει, πως αρκετοί από τους οδηγούς ταξί, σταματούν στις στάσεις της δημοτικής επιχείρησης και κάνουν «παζάρια» με τους επιβάτες που περιμένουν το λεωφορείο, φτάνοντας μάλιστα σε σημείο να τους ζητούν κόμιστρο όσο και η τιμή του εισιτηρίου!
Για τον λόγο αυτό, από κοινού με τον διευθυντή της επιχείρησης, επισκέφθηκαν τόσο τον εισαγγελέα όσο και τον διοικητή της τροχαίας, χωρίς όμως, όπως λέει, να υπάρξει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Σύμφωνα με τον κ. Κοντουδάκη, η άγρα πελατών από μερίδα ταξιτζήδων γίνεται συστηματικά τα τελευταία 4 χρόνια, όμως φέτος η κατάσταση έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο γι’ αυτό και ζητήθηκε η παρέμβαση του εισαγγελέα, αφού η δημοτική επιχείρηση συγκοινωνιών εξαιτίας αυτής της κατάστασης, χάνει πολλά έσοδα.
Ακόμα ένα σημείο τριβής, με τους οδηγούς ταξί, είναι οι άτυπες πιάτσες που έχουν δημιουργηθεί σε κεντρικά σημεία του νησιού, δίπλα σε στάσεις λεωφορείων, φαινόμενο για το οποίο, όπως λέει ο κ. Κοντουδάκης, δεν ενδιαφέρεται κανείς.
Πέρα από την απώλεια εσόδων που καταγράφεται λόγω της άγρας πελατών από οδηγούς ταξί, σημαντικές απώλειες καταγράφονται και από τις πωλήσεις εισιτηρίων του τουριστικού τρένου τα έσοδα του οποίου, από τα 2.000 περίπου ευρώ που απέφερε μηνιαίως προς την επιχείρηση πλέον έχουν περιοριστεί στα 700 ευρώ περίπου ευρώ, ως αποτέλεσμα της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου, σύμφωνα με τον κ. Κοντουδάκη, να σταθμεύουν τα τουριστικά λεωφορεία ανοικτού τύπου έξω από το ΑΚΤΑΙΟΝ. Η απόφαση αυτή, προκάλεσε οικονομική ζημία στην δημοτική επιχείρηση, αφού ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος και πολλοί επισκέπτες επιλέγουν να επιβιβάζονται στα ανοικτά λεωφορεία για την εκδρομή τους στην πόλη της Ρόδου. Αυτό συμβαίνει γιατί ο χρόνος αναμονής έξω από το ΑΚΤΑΙΟΝ, ξεπερνά κατά πολύ το 1 λεπτό που υποτίθεται ότι είναι το χρονικό όριο που τους έχει τεθεί, αντίθετα, λέει ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΡΟΔΑ, η αναμονή φτάνει ακόμα και τα 15 λεπτά.
Απέναντι στη ΡΟΔΑ, υπάρχει ακόμα ένα μέτωπο ανοικτό, κι αυτό είναι το ΚΤΕΛ, το οποίο, όπως καταγγέλλει ο κ. Κοντουδάκης, αν και δεν επιτρέπεται, πραγματοποιεί στάσεις για να επιβιβάσει και να αποβιβάσει επιβάτες εντός της πόλεως Ρόδου, «υφαρπάζοντας» συγκοινωνιακό έργο από την δημοτική επιχείρηση συγκοινωνιών.
Αυτό που προκαλεί απορία, σύμφωνα με τον κ. Κοντουδάκη, είναι πως δεν υπάρχει ουσιαστική αντίδραση από πλευράς δημοτικής αρχής για να κλείσουν ή να περιοριστούν όλα αυτά τα ανοικτά μέτωπα, που έχουν ως αποτέλεσμα, την τεράστια απώλεια εσόδων, που μακροπρόθεσμα ενδέχεται να δημιουργήσει πρόβλημα στην βιωσιμότητα της επιχείρησης.
Μάλιστα, φέτος η κίνηση αν και έχει αυξηθεί, σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, εντούτοις καταγράφεται μειωμένη σε σχέση με πέρυσι και με δεδομένες τις απώλειες εσόδων από την «υφαρπαγή» συγκοινωνιακού έργου της ΡΟΔΑ, η αγωνία για το μέλλον της επιχείρησης είναι διάχυτη.
Κληθείς ο κ. Κοντουδάκης να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με τις καταγγελίες που έγιναν προς την «δημοκρατική» πως υπάρχει καθυστέρηση στην καταβολή της μισθοδοσίας, ξεκαθάρισε πως πρόκειται για διαδικαστικό θέμα που θα λυθεί τα επόμενα 24ωρα, όπως διαβεβαίωσε η διοίκηση της επιχείρησης τους υπαλλήλους, οι οποίοι ανησυχούν διότι δεν είναι η πρώτη φορά το τελευταίο διάστημα, που καταγράφεται καθυστέρηση στην καταβολή της μισθοδοσίας.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου