Επεισόδια μεταξύ μικροπωλητών

Συμπλοκές και επεισόδια σημειώθηκαν στο χώρο απέναντι από το «Νεώριο», όπου δραστηριοποιούνται μικροπωλητές πουλώντας διάφορα είδη...

Συγκεκριμένα, μία υπέργηρη κυρία η οποία –σύμφωνα με τις μαρτυρίες- στερείται της απαραίτητης αδειοδότησης, δημιούργησε πρόβλημα σε άλλους μικροπωλητές οι οποίοι όμως, κατέχουν νομίμως άδειες άσκησης επαγγέλματος.
Μια αντιπροσωπεία από πέντε μικροπωλητές, επισκέφθηκε τον δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο, στον οποίο εξέθεσε το πρόβλημα ζητώντας την παρέμβασή του.
«Εμείς είμαστε 12 μικροπωλητές και έχουμε τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις. Επειδή άργησε όμως η έκδοσή τους, μετά τα επεισόδια που δημιουργεί η συγκεκριμένη κυρία, η αστυνομία ήρθε και μας έκοψε πρόστιμα. Πώς θα τα πληρώσουμε εμείς;», αναρωτήθηκε στην «δημοκρατική» μία εκ των μικροπωλητών.
Σημειώνεται ότι στην περιοχή, πέραν των νομίμων μικροπωλητών δραστηριοποιούνται και 1-2 παρανόμως, με συνέπεια να δημιουργούν προβλήματα στους υπόλοιπους.
«Εμείς θέλουμε να δουλέψουμε. Είμαστε νόμιμοι. Γιατί να πρέπει να μας δημιουργεί προβλήματα με την αστυνομία και με τον Δήμο Ρόδου μία συγκεκριμένη που θέλει να προκαλεί συνεχώς επεισόδια;» αναρωτήθηκε μία μικροπωλήτρια.
Η συγκεκριμένη κυρία είναι 84 ετών και πουλά κεντήματα, χρησιμοποιώντας την άδεια του συζύγου της, ο οποίος όμως έχει… πεθάνει εδώ και δέκα χρόνια!
Οι υπόλοιποι μικροπωλητές ζήτησαν από τον κ. Χατζηδιάκο να τους βοηθήσει τόσο με τις άδειες όσο και με τα πρόστιμα τα οποία τους έχουν επιβληθεί: «Εμείς κάνουμε αυτή την δουλειά από το 2000, κάποιοι ήταν και στα Πλατανάκια. Σήμερα, στο Νεώριο θέλουμε να βγάλουμε αξιοπρεπώς το ψωμί μας. Γι’ αυτό επισκεφθήκαμε τον κ. δήμαρχο και του εκθέσαμε τα προβλήματα τα οποία δημιουργούν κάποιοι καταληψίες».
Ο κ. Χατζηδιάκος φέρεται να τους καθησύχασε λέγοντας πως οι διαδικασίες με τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Ιουλίου, ενώ όσον αφορά τα πρόστιμα, θα πρέπει να ασκήσουν προσφυγή και να παρουσιαστούν στο δικαστήριο με τις άδειές τους όταν θα έρθει η ώρα της εκδίκασης.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου