Τρεις οι αιτίες για τα προβλήματα της τουριστικής σεζόν στη Ρόδο..Η ελλιπής προβολή, η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και η εμφάνιση του νησιού

Η εξέλιξη της σεζόν και των κρατήσεων, η ενημέρωση για τα αποτελέσματα έρευνας των μελών αλλά και τα προβλήματα του νησιού, συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της 3ης καλοκαιρινής συνάντησης του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου..
που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Ιουνίου στη Ρόδο.  Στη συνάντηση παρευρέθηκαν σχεδόν όλα τα ενεργά μέλη του Συλλόγου.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Rodos Palladium, και στη διάρκειά της επικράτησαν έντονοι προβληματισμοί τόσο για την σεζόν όσο και για τα κακώς κείμενα που υπάρχουν στο νησί μας.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου η συντριπτική πλειοψηφία των μελών δήλωσε ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από την σεζόν μέχρι στιγμής.
Το 20% μόνο δήλωσε ότι έχει περισσότερες κρατήσεις ενώ το 80% ανέφερε ότι οι κρατήσεις είναι ίδιες ή μειωμένες, συγκριτικά με το 2015. Το 85% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι κάνει συνέχεια προσφορές.
Τα καθαρά έσοδα είναι αυξημένα μόνο για το 10% των ερωτηθέντων ενώ όλοι οι υπόλοιποι δήλωσαν μείωση. Στην ερώτηση τι φταίει, σχεδόν όλοι δήλωσαν την ελλιπή προβολή του νησιού, την αύξηση των τιμών λόγω της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στη Ρόδο, με αποτέλεσμα οι τιμές των πακέτων να ανέβουν, παρόλο που τα ξενοδοχεία απορρόφησαν το μεγαλύτερο μέρος του ΦΠΑ και την εμφάνιση του νησιού (καθαριότητα – υποδομές – αεροδρόμιο – παραλίες – σήμανση κ.α).

 Επίσης αναφέρθηκε το γεγονός ότι λόγω των μειωμένων κρατήσεων, έγιναν περισσότερες προσφορές με αποτέλεσμα να έρχονται πελάτες χαμηλού οικονομικού επιπέδου, να κλείνουν φθηνότερα ξενοδοχεία και οι περισσότεροι πελάτες να επιλέγουν Ξενοδοχεία με παροχή All Inclusive.  Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ξοδεύουν λιγότερα και να μην κυκλοφορούν στο νησί.
Σχετικά με την εμφάνιση του νησιού εκτός της καθαριότητας σχολιάστηκε και η ελλιπής αστυνόμευση με αποτέλεσμα την αύξηση στην Μεσαιωνική Πόλη της άγρας πελατών, των επαιτών και των μικροπωλητών στους δρόμους καθώς και στις παραλίες κι όλα αυτά σε συνδυασμό με την εμφάνιση του αεροδρομίου και την καθυστέρηση ελέγχου των διαβατηρίων με αποτέλεσμα την πολύωρη παραμονή τους εκεί λόγω έλλειψης προσωπικού. Επίσης, όλοι αμφισβήτησαν τα αποτελέσματα αφίξεων του αεροδρομίου για το μήνα Μάιο παρόλο που επισημάνθηκε ότι οι πελάτες φέτος μένουν λιγότερες ημέρες και πολλοί κλείνουν παράνομα διαμερίσματα και βίλλες με αποτέλεσμα την μείωση των αφίξεων και διανυκτερεύσεων στα ξενοδοχεία.

Τέλος σχολιάστηκε και η οικονομική ύφεση στην Ευρώπη ( Πολωνία – Τσεχία – Σλοβακία – Νορβηγία) με αποτέλεσμα την μείωση των αφίξεων από αυτά τα κράτη. Αντίστοιχα το θέμα της  τρομοκρατίας και του μεταναστευτικού που επηρέασαν ειδικά τις αγορές Βελγίου – Ολλανδίας – Γαλλίας και την καθυστέρηση του Υπουργείου Εξωτερικών στο θέμα έκδοσης Visa στην Ρωσία με αποτέλεσμα την μη αναμενόμενη αύξηση των αφίξεων Ρώσων πελατών στη χώρα μας.
Ολοκληρώνοντας την συνάντηση,  η ολομέλεια εξουσιοδότησε το ΔΣ, να ζητήσει άμεσα συνάντηση με τους Βουλευτές,  φορείς και τις αρχές του νησιού, Περιφέρεια, Δήμο, Επιμελητήριο, Ένωση Ξενοδόχων, Ένωση Τουριστικών Γραφείων και Αστυνομικό Διευθυντή, ώστε να τους ανακοινωθούν τα αποτελέσματα και να τους δοθούν προτάσεις, με απώτερο σκοπό να ληφθούν άμεσα μέτρα τα οποία θα ωφελήσουν όλο το νησί, αφού υπάρχει ακόμη χρόνος για φέτος και να γίνει προετοιμασία από τώρα για την επόμενη σεζόν.
http://www.rodiaki.gr/

Share on Google Plus

About Ποσειδωνία Ρόδος

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου