«Θρίλερ» η υπόθεση του Ροδίου που συνελήφθη στην Τουρκία για μεταφορά 49,5 kg ηρωίνης!

Σε πραγματικό «θρίλερ» εξελίσσεται η έρευνα γύρω από την δράση 31χρονου Ροδίτη κρεοπώλη, που διαμένει στο δημοτικό διαμέρισμα Πεταλούδων ο οποίος συνελήφθη στο Αιβαλί της Τουρκίας, από...
υπαλλήλους του τελωνείου του Ιψάλα, την 4η Αυγούστου 2016, για απόπειρα μεταφοράς και για κατοχή ποσότητας 49 κιλών και  428 γραμμαρίων ηρωίνης, σε 96 συσκευασίες, περιτυλιγμένες με χαρτί καρμπόν.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική», η τεράστια ποσότητα ηρωίνης βρέθηκε σε ένα αυτοκίνητο τύπου SUV μάρκας Volkswagen ο αριθμός κυκλοφορίας του οποίου είναι καταχωρημένος, στο όνομα του 31χρονου.
Από νεώτερα στοιχεία φέρεται να προέκυψε ότι η πρώτη εγγραφή του μεταχειρισμένου αυτοκινήτου στο όνομα του Ροδίτη έγινε την 30η Μαρτίου 2016 στην Ανατολική Αττική, ενώ αυθημερόν κατατέθηκε αίτημα το οποίο και ικανοποιήθηκε για την αλλαγή του αριθμού κυκλοφορίας του αυτοκινήτου.
Το αυτοκίνητο αγοράστηκε από έναν ημεδαπό, ενώ σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία υπήρξαν διαγραφές εγγραφών στο αυτοκίνητο αμέσως μετά την αλλαγή του αριθμού κυκλοφορίας του. Σε κάθε περίπτωση πάντως αυτό φέρεται στην ιδιοκτησία του 31χρονου Ροδίτη, αν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν ήταν το όχημα που χρησιμοποιούσε στη Ρόδο.
Τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν από σκύλο ανιχνευτή σε τρείς κρύπτες δεξιά και αριστερά του αυτοκινήτου κάτω από την καμπίνα επιβατών στον πυθμένα του οχήματος.


Ayvalık – Lüks Cipten 50 Kilo Uyuşturucu Madde… από haberler
Τα ναρκωτικά είχαν τυλιχθεί, όπως προαναφέρθηκε, σε φύλλα καρμπόν καθώς όπως αναφέρουν οι αρχές της Τουρκίας δεν θα εντοπίζοντο από ακτινοσκοπικό έλεγχο του οχήματος. Η αξία της ηρωίνης που κατασχέθηκε ανέρχεται σε 2.966.000 λίρες Τουρκίας.
Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην ίδια κρύπτη βρέθηκε και ένα μαύρο σακίδιο, το περιεχόμενο ωστόσο του οποίου δεν ανακοινώθηκε από τις αρχές.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι στο όχημα είχαν προηγηθεί δύο έλεγχοι χωρίς να προκύψει κάτι το επιλήψιμο. Από δημοσιεύματα φέρεται να προκύπτει ότι ο συλληφθείς είχε ξεκινήσει το ταξίδι του, με το συγκεκριμένο όχημα από τη Θεσσαλονίκη και πέρασε τα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας στην περιοχή του Έβρου. Στην συνέχεια κατευθύνθηκε νότια. Σε κάποιο σημείο της διαδρομής προμηθεύτηκε τα ναρκωτικά τα οποία προσπάθησε να περάσει από το Αϊβαλί στη Μυτιλήνη.
Η σύλληψη του 31χρονου Ροδίτη, έχει απασχολήσει εντόνως τα ΜΜΕ της γείτονος. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι τρείς επιτελείς του Τελωνείου που συμμετείχαν στην επιχείρηση για τον εντοπισμό της ποσότητας ηρωίνης τιμήθηκαν σε τελετή, που έγινε πρώτο θέμα στην εφημερίδα «Sozcu» της Τουρκίας.
Τουρκία Ηρωίνη
Πιο συγκεκριμένα τιμήθηκαν με επαίνους ο Διευθυντής του Τελωνείου κ. Ναμίκ Τεμάλ Νασλί και οι αξιωματικοί κ.κ. Μουλαμελ Γκιλμάζ και Μεχμέτ Σαλί Αρίκ.
Ο 31χρονος Ροδίτης, μεταφέρθηκε σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στη Σμύρνη και οι δικαστικές αρχές της Τουρκίας του όρισαν αυτεπαγγέλτως ως δικηγόρο τον κ. Ισμέτ Τοργκάν δικηγόρο στο Aϊβαλή.
Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος έχει ενημερωθεί επισήμως για την σύλληψη από τις Τουρκικές Αρχές, ενώ το προξενείο της χώρας μας έχει συνδράμει την οικογένεια. Αδελφός και θείος του 31χρονου, τον επισκέφθηκαν στις φυλακές ύψιστης ασφαλείας όπου κρατείται και συνομίλησαν μαζί του και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες η συγκεκριμένη φυλακή είναι μια από τις πιο σύγχρονες στη χώρα.
Σημειώνεται ότι το θέμα παρακολουθεί από κοντά στο Υπουργείο Εξωτερικών και ο γενικός γραμματέας απόδημου Ελληνισμού κ. Μιχάλης Κόκκινος.
Σε τοπικό επίπεδο, έχουν κληθεί από την οικογένεια να συνδράμουν τον Τούρκο δικηγόρο οι δικηγόροι Ρόδου κ.κ. Στέλιος Κιουρτζής και Γιάννης Ιωαννίδης, που βρίσκονται στη διαδικασία συγκέντρωσης στοιχείων και παραλαβής αντιγράφων της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί.
Ο θείος του 31χρονου, είχε απευθυνθεί αρχικώς στον δικηγόρο κ. Στέλιο Αλεξανδρή.
Ο Τούρκος δικηγόρος έχει ήδη απευθύνει αρμοδίως αίτημα για την αποφυλάκιση του 31χρονου Ροδίτη, που αναμένεται να εξεταστεί την 5η Σεπτεμβρίου 2016.
Ο Τούρκος δικηγόρος έχει αιτηθεί, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, να του χορηγηθούν αντίγραφα από τις ταινίες καταγραφής των καμερών του τελωνείου.
Ο 31χρονος Ροδίτης, πάντως διατείνεται ότι έχει πέσει θύμα κυκλώματος αλλοδαπών, που τον προσέγγισαν στο νησί προκειμένου να συμμετέχει έναντι αμοιβής σε μεταφορά πολύτιμων λίθων από την Τουρκία.
Θυμίζουμε ότι ο 31χρονος δεν είχε απασχολήσει ως τώρα τις αστυνομικές αρχές είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό.
Οι έρευνες γύρω από την δραστηριότητα του συνεχίζουν από το αρχηγείο των Τουρκικών Τελωνειακών Αρχών στο Μπουρσί, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τουρκικό τύπο.
Θυμίζουμε ακόμη ότι οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου έχουν σχηματίσει δικογραφία για υδροπονική καλλιέργεια κάνναβης σε βάρος συγγενικού του προσώπου το 2015.
Σημειώνεται ότι μετά την σύλληψη του, Ελληνες τελωνειακοί συνέλαβαν την 8η Αυγούστου 2015 στη Λέσβο έναν 50χρονο ημεδαπό, ο οποίος μετέφερε με αυτοκίνητο, ποσότητα ηρωίνης 16,8 κιλών από το Aϊβαλί.
Ο 50χρονος  στο παρελθόν  έχει απασχολήσει τις αρχές, ενώ είχε κάνει το ίδιο ταξίδι  πριν λίγους μήνες, αλλά δεν εντοπίστηκε κάτι το ύποπτο.
Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ), με τη βοήθεια σκύλου ανιχνευτή ναρκωτικών ουσιών, βρέθηκαν στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου, επιμελώς κρυμμένα, τριάντα τρία δέματα με πλαστικό περιτύλιγμα.
Απεστάλησαν στη Χημική Υπηρεσία Μυτιλήνης, η οποία απεφάνθη ότι πρόκειται για ηρωίνη συνολικού μικτού βάρους δέκα έξι χιλιάδων και οκτακοσίων εξήντα ενός (16.861,3) γραμμαρίων.
Από την, ΓΓΔΕ τονίζουν πως  τα Τελωνεία όλης της χώρας, βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, μετά τον εντοπισμό και αυτής της ποσότητας ναρκωτικών.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου