Σε 9.263 ανέρχονται τα ρεπό που οφείλονται στο νοσοκομείο της Ρόδου...Υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι επισημαίνει η Ομοσπονδία Εργαζομένων

Επιδεινώνονται τα προβλήματα των δημόσιων νοσοκομείων. Η υποχρηματοδότηση και η έλλειψη προσωπικού, καθιστά τη λειτουργία τους δυσχερή, ενώ η αποχώρηση προσωπικού στη σύνταξη αυξάνει τον αριθμό των κενών οργανικών θέσεων.
Μία “ακτινογραφία” της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) αποκαλύπτει τις δυσλειτουργίες και τα κενά σε δεκάδες νοσηλευτικά ιδρύματα όλης της χώρας.

Σε ότι αφορά τα νοσηλευτικά ιδρύματα της περιοχής μας η εικόνα που αποτύπωσε η ΠΟΕΔΗΝ είναι η εξής:

- Νοσοκομείο Κω: Οι νοσηλευτές κάνουν διπλοβάρδιες. Μία νοσηλεύτρια καλύπτει δύο κλινικές. Χωρίς φαρμακοποιό. Δεν υπάρχει ουρολόγος και πνευμονολόγος. Η παιδιατρική κλινική λειτουργεί με ιδιώτες παιδιάτρους.

- Νοσοκομείο Ρόδου: 50% οι ακάλυπτες οργανικές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού. 9.263 οφειλόμενα ρεπό. Πέντε μηχανήματα χαλασμένα στη Μονάδα Τεχνικού Νεφρού. Σοβαρός κίνδυνος της ζωής των ασθενών λόγω των καθυστερήσεων.

Υποχρηματοδότηση. Μεγάλες ελλείψεις σε Ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και φάρμακα.

Όσο για την κατάσταση στα Κέντρα Υγείας όλης της χώρας, φαίνεται ότι δε διαφέρει από την εικόνα των νοσοκομείων καθώς και εκεί υπάρχουν μεγάλα προβλήματα, ειδικά στις δομές που λειτουργούν σε τουριστικές περιοχές.
http://www.rodiaki.gr/
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου