Αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι της Απολακκιάς – Δεν ξεκίνησαν τα αντιπλημμυρικά έργα

«Ανάστατοι» είναι οι κάτοικοι και οι παραγωγοί στην Απολακκιά, γιατί μετά τις καταστροφές που υπέστησαν στις καλλιέργειές  τους από την πυρκαγιά της 18ης Ιουνίου 2016, ανησυχούν τώρα σοβαρά για το....
ενδεχόμενο να ξεκινήσει η περίοδος των βροχοπτώσεων, χωρίς να έχουν εκτελεστεί  τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα για να προστατέψουν τις υπόλοιπες περιουσίες τους. Όπως δήλωσε στην «δημοκρατική» ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Απολακκιάς κ. Στάθης  Διαμαντής, αν και το αρδευτικό δίκτυο της περιοχής, που είχε καταστραφεί ολοσχερώς, αποκαταστάθηκε μετά την σχετική παρέμβαση της ΔΕΥΑΡ, εντούτοις, οι κίνδυνοι δεν εξέλιπαν.
«Η αγωνία μας είναι τώρα τα αντιπλημμυρικά έργα. Μας είχε επισκεφθεί ο περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Φιλήμονα Ζαννετίδη και υπηρεσιακούς παράγοντες, αλλά και ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος και έκαναν αυτοψία στα καμένα. Μας είχαν υποσχεθεί ότι θα γίνουν αντιπλημμυρικά έργα τα οποία θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου. Αν δεν γίνει κάτι μέχρι και τις 10 Σεπτεμβρίου, θα ξεκινήσουμε κινητοποίηση και οι κάτοικοι και οι παραγωγοί της Απολακκιάς. Καταλαβαίνετε ότι σε έναν μήνα περιμένουμε να αρχίσουν οι βροχές. Πώς θα αντιμετωπίσουμε τα καιρικά φαινόμενα σε περίπτωση που δεν έχει γίνει τίποτα για να θωρακιστεί η περιοχή με τα καμένα;», αναρωτήθηκε. Σημειώνεται ότι η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 18η Ιουνίου 2016 στην Απολακκιά και στην ευρύτερη περιοχή των πέριξ αυτής κοινοτήτων προκάλεσε μεγάλες και εκτεταμένες καταστροφές στα δίκτυα με πρώτο το αρδευτικό δίκτυο της Απολακκιάς, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς αλλά, ευτυχώς, έχει αποκατασταθεί πλήρως.
Μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, θα πραγματοποιηθεί και λαϊκή συνέλευση στην Απολακκιά, όπου οι κάτοικοι και οι παραγωγοί της περιοχής αλλά και των γύρω κοινοτήτων, θα συζητήσουν τις εξελίξεις και θα αποφασίσουν για την περαιτέρω στάση τους.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 
ΖΑΝΝΕΤΙΔΗ ΓΙΑ 
ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ
Χτες το πρωί, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου αρμόδιου για τον πρωτογενή τομέα κ. Φιλήμονα Ζαννετίδη με υπηρεσιακούς παράγοντες με αντικείμενο τις αποζημιώσεις των παραγωγών που υπέστησαν καταστροφές από την πυρκαγιά του Ιουνίου. «Μέχρι σήμερα, παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση στο θέμα των αποζημιώσεων αλλά και πολλά επιμέρους ζητήματα που προέκυψαν. Πάντως, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου παρακολουθεί το θέμα και έχουμε αποφασίσει να επανέλθουμε σύντομα με παρέμβασή μας για να ζητήσουμε λεπτομέρειες και χρονοδιαγράμματα», δήλωσε στην «δημοκρατική» ο κ. Ζαννετίδης.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου