Ρόδι 1.150 γραμμαρίων καλλιέργησε συμπατριώτης μας.. Δήλωσε εξαιρετικά χαρούμενος

Ταλέντο στην... καλλιέργεια υπερμεγεθών καρπών, έχει τελικά ο συμπατριώτης μας κος Μιχάλης Καψής, ο οποίος  αυτή τη φορά καλλιέργησε ρόδι που η ζυγαριά το... μέτρησε στα 1.150 γραμμάρια..

Όπως δήλωσε ο ίδιος μιλώντας στη «Ροδιακή» και πριν από δύο περίπου χρόνια είχε συλλέξει λεμόνι που ζύγιζε πάνω από ένα κιλό!
Ο κ. Μιχάλης Καψής,  είναι συνταξιούχος και ασχολείται ερασιτεχνικά  με την βιολογική καλλιέργεια οπωροφόρων δέντρων στο νησί της Ρόδου εδώ και πολλά χρόνια.
«Ασχολούμαι με βιολογικές μεθόδους πάντα», επισήμανε μιλώντας στη «Ροδιακή».
Είχε ζήσει κι είχε εργαστεί για 42 ολόκληρα χρόνια στην Γαλλία, όπου συνταξιοδοτήθηκε για να επιστρέψει στην αγαπημένη του Ρόδο.
Το… μυστικό για την υπέροχη και μοναδική αυτή παραγωγή εσπεριδοειδών, εκτός από την εύφορη Ροδίτικη γη όπως υπογράμμισε  βασίζεται σε συγκεκριμένα δεδομένα που ο ίδιος γνωρίζει εμπειρικά:
1) Στο καλό πότισμα όταν το δέντρο το χρειάζεται κι όταν οι καιροί το επιτρέπουν
2) Στο αριστοτεχνικό κλάδεμα που πρέπει να γίνεται συγκεκριμένη εποχή.
3) Το σωστό όργωμα με τις σωστές αποστάσεις από τη ρίζα και το βάθος που χρειάζεται.
4) Στην βιολογική λίπανση του δέντρου με κοπριά που πρέπει να γίνεται κάθε δύο χρόνια.
Γελούν και τα... μουστάκια του συμπατριώτη μας κου Μιχάλη Καψή για το ρόδι που κατάφερε να κόψειΓελούν και τα... μουστάκια του συμπατριώτη μας κου Μιχάλη Καψή για το ρόδι που κατάφερε να κόψει

Μοιράζει την παραγωγή σε φίλους και γνωστούς
Ο κος Μιχάλης Καψής, γνωστός στη Ρόδο και για άλλες πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει κατά καιρούς δεν έχει κανένα εμπορικό κέρδος από αυτή την δραστηριότητα που τόσο πολύ αγαπά.
Καθημερινά σχεδόν, το αυτοκίνητό του είναι γεμάτο με τσάντες από λεμόνια, πορτοκάλια και άλλα φρούτα που παράγει στο αγρόκτημά του το οποίο βρίσκεται κοντά στην πόλη της Ρόδου, τα οποία και μοιράζει σε φίλους και γνωστούς.
Προσέχει τα δέντρα του όπως και τον εαυτό του όπως σημείωσε χαρακτηριστικά. Είναι 82 αλλά δεν του φαίνεται. Κι αυτό γιατί στη ζωή του δεν ξέρει τι σημαίνει καφές και τσιγάρο όπως δήλωσε στη ΡΟΔΙΑΚΗ.
Έτσι ακριβώς φροντίζει και τα δέντρα του. Καθημερινά, ακολουθώντας παραδοσιακές μεθόδους καλλιέργειας, συμβουλευόμενος πάντα τους ειδικούς στις βιολογικές καλλιέργειες, οι οποίοι πιστοποιούν στη συνέχεια και το… γνήσιο της παραγωγής του.
www.rodiaki.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου