Για 7η συνεχή χρονιά η Ρόδος τρέχει και σήμερα για την ζωή!

Η Ρόδος τρέχει και σήμερα για την ζωή! Για 7η συνεχόμενη χρονιά η Ρόδος θα δώσει δυναμικό «παρών» στην εκδήλωση, βάζοντας τον πήχη ακόμα πιο ψηλά. Φέτος πουλήθηκαν 12.500 μπλουζάκια και πλέον, δεν υπάρχει μπλουζάκι απούλητο ούτε για δείγμα σε όλη τη Ρόδο!
Sold out τα μπλουζάκια!


Η φετινή ανταπόκριση των Ροδιτών, ξεπέρασε κάθε προσδοκία σημειώνοντας ρεκόρ και πλέον οι διοργανωτές εκτιμούν ότι στην σημερινή εκδήλωση, βοηθούντος και του καλού καιρού, η συμμετοχή των Ροδιτών μπορεί να φτάσει και τα 15.000 άτομα!
«Η Ρόδος έχει αγκαλιάσει αυτή την πρωτοβουλία από την αρχή. Πλέον είμαστε στον 7ο χρόνο και φέτος η ανταπόκριση ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Πουλήσαμε  και τα 12.500 μπλουζάκια, σπάζοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ. Προσπαθούμε πάντα να κρατάμε χαμηλό το προφίλ της εκδήλωσης, δεν δεχόμαστε εμπορικές χορηγίες και ο μοναδικός σκοπός της είναι η ενίσχυση του Νοσοκομείου της Ρόδου. Πρόκειται για την μαζικότερη φιλανθρωπική εκδήλωση πανελληνίως, μετά τις εκδηλώσεις της Αθήνας», δήλωσε στην «δ», ο πρόεδρος της Εθελοντικής Οργάνωσης «Η Ρόδος για την Ζωή» κ. Σάββας Σαββαΐδης.
Στόχος για φέτος είναι η αγορά ψηφιακού ανιχνευτή FDR D-EVO διαστάσεων 43X43, ο οποίος μετατρέπει το υπάρχον αναλογικό ακτινολογικό σύστημα του ΓΝΣ σε ψηφιακό, με εικόνα ανάλυσης 150 micron σε μόλις ένα δευτερόλεπτο, αναβαθμίζοντας κάθετα την ποιότητα των ακτινογραφιών και την ταχύτητα ροής εργασίας και επομένως την αύξηση του αριθμού των εξεταζόμενων. Το κόστος ανέρχεται σε περίπου 38.000 ευρώ.
Η επιλογή της φετινής δωρεάς αποφασίστηκε, μετά από γνωμοδότηση του Ακτινολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου.
«Παθητικό κάπνισμα: 
Η μεγάλη ντροπή»
Η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες αντιμετώπισης ενός εξαιρετικά επιθετικού καρκίνου με κακή πρόγνωση αφού μόνο το 15% των διαγνωσθέντων ασθενών επιβιώνει μετά την πενταετία. Κυρία αιτία καρκίνου του πνεύμονα είναι το κάπνισμα, είτε ενεργητικό είτε παθητικό.
Όπως δήλωσε στην «δ», ο κ. Σάββας Σαββαΐδης, στόχος της φετινής εκδήλωσης είναι η ανάδειξη και η καταπολέμηση του παθητικού καπνίσματος: «Ο λόγος που κάνουμε την συγκεκριμένη δράση, δεν είναι απλά η αγορά ενός ακτινολογικού μηχανήματος. Ο κύριος λόγος είναι να αναδείξουμε την μεγάλη ντροπή, του παθητικού καπνίσματος. Ξεκινάει πάλι, ένας εφιαλτικός χειμώνας για τους μη καπνίζοντες, αφού ο αντικαπνιστικός νόμος δεν εφαρμόζεται πουθενά, σε κανέναν δημόσιο χώρο και σε κανένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Ο μακροχρόνια παθητικός καπνιστής, βάσει επιστημονικών ερευνών, έχει 40% περισσότερες πιθανότητες από κάποιον που δεν είναι ούτε παθητικός ούτε ενεργητικός καπνιστής, να αναπτύξει καρκίνο του πνεύμονα. Το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους έχει απαγορευτεί διότι είναι κίνδυνος για την δημόσια υγεία, τόσο απλά. Κι εμείς επιμένουμε και δεν θέλουμε να αντιληφθούμε ότι αυτός που καπνίζει σε δημόσιο χώρο “σκοτώνει” τον διπλανό του. Είναι μείζον ζήτημα για την δημόσια υγεία και αποτελεί δείγμα πολιτισμού η απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους», δήλωσε στην «δ» ο κ. Σάββας Σαββαΐδης.
Δεν εφαρμόζει κανείς τον αντικαπνιστικό νόμο
Όπως είπε, πολλοί προτιμούν να μην θίγουν αυτό το ζήτημα για να μην γίνονται δυσάρεστοι, όμως σε κάποια θέματα πρέπει κανείς να γίνεται δυσάρεστος. «Σύμφωνα με την αντικαπνιστική νομοθεσία, κάθε κατάστημα κάτω των 70 τμ έχει την επιλογή να απευθύνεται σε καπνιστές αρκεί να έχει ειδικά μηχανήματα και την απαραίτητη σήμανση. Στη Ρόδο, κανένα κατάστημα δεν είναι έχει επιλέξει να απευθύνεται σε καπνιστές, όλα τα καταστήματα κάτω των 70 τμ είναι για μη καπνιστές και βεβαίως σε κανένα δεν εφαρμόζεται ο αντικαπνιστικός νόμος. Στα δε μεγαλύτερα καταστήματα, μπορείς να έχεις χώρο που να απευθύνεται σε καπνιστές αρκεί ο χώρος αυτός να είναι αεροστεγώς διαχωρισμένος από το υπόλοιπο κατάστημα, κάτι που επίσης δεν εφαρμόζεται. Ο νόμος υπάρχει, είναι αυστηρός αλλά δεν εφαρμόζεται», λέει ο κ. Σαββαΐδης, επισημαίνοντας ωστόσο ότι ο ρόλος της εθελοντικής οργάνωσης δεν είναι η αντιπαράθεση αλλά η ανάδειξη του πολύ σοβαρού αυτού ζητήματος.
Παρόντες 
οι παραολυμπιονίκες
Θ. Μπαράκας και Μ. Σεΐτης
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος την παρουσίαση θα κάνουν ο αντιδήμαρχος Τέρης Χατζηιωάννου και ο δημοσιογράφος Κώστας Σαμιωτάκης, την προθέρμανση, όπως κάθε χρόνο, ο Στέργος Κουπάδης, ενώ το «παρών» θα δώσουν και οι Ροδίτες παραολυμπιονίκες Μιχάλης Σεΐτης και Θανάσης Μπαράκας. Εφέτος, καλεσμένοι στην εκδήλωση για να τραγουδήσουν είναι τα μέλη του συγκροτήματος 7.000 Watt.
Δωρεές «Ζωής» 
από το 2010
Η Ρόδος για τη Ζωή είναι Εθελοντική Οργάνωση η οποία διοργανώνει κάθε χρόνο από το 2010, τον ομώνυμο αγώνα δρόμου- περίπατο με σκοπό τη δωρεά στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου, ιατρικού εξοπλισμού για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου. Η εκδήλωση αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες και μαζικότερες αντικαρκινικές δράσεις πανελληνίως, κύριο χαρακτηριστικό της οποίας είναι η μαζική συμμετοχή σε περπάτημα – αγώνα δρόμου με το χαρακτηριστικό μπλουζάκι κάθε χρόνο διαφορετικού χρώματος, όπως επίσης και η στήριξη αποκλειστικά και μόνο από τη δωρεά των 5 ευρώ για την αγορά του t-shirt αποκλειομένων εμπορικών χορηγιών.
Από το 2010 μέχρι σήμερα πραγματοποιήθηκαν οι ακόλουθες δωρεές στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου:
2010 Δερματοσκόπιο.
2011 Χειρουργικός εξοπλισμός προστατεκτομής.
2012 Υστεροσκόπιο
2013 Κολονοσκόπιο
2014 Ρινολαρυγγοσκόπιο
2015 Υπερηχοτομογράφος
Κυκλοφοριακές 
ρυθμίσεις στη Ρόδο
Ανακοινώθηκε χθες από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου ότι λόγω πραγματοποίησης της εκδήλωσης φιλανθρωπικού χαρακτήρα στη Ρόδο «Ρόδος για τη ζωή», δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία οχημάτων την 06-11-2016 επί των οδών:
– 7ης Μαρτίου, από τη συμβολή της με την οδό Παπανικολάου έως τη συμβολή της με την οδό Γαλλίας κατά τις ώρες 08.30’ έως 13.00’ και
– Ακτή Σαχτούρη, από το ύψος της Κολώνας έως τη συμβολή της οδού 7ης Μαρτίου με την οδό Γαλλίας κατά τις ώρες 11.00’ έως 13.00’
Επιπλέον δεν θα επιτρέπεται η στάθμευση επί της πλατείας Δημαρχείου την 06-11-2016 κατά τις ώρες 08.30’ έως 13.00’.
Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από παράπλευρες οδούς


 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου