Μεγάλη συμμετοχή αναμένεται στο περπάτημα-θεσμός «Η Ρόδος για τη Ζωή»

Σταθερή στο ραντεβού της όπως κάθε χρόνο, η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία "Η Ρόδος για τη Ζωή", πραγματοποιεί αύριο Κυριακή 6 Νοεμβρίου, το 7ο κατά σειρά περπάτημα κατά του καρκίνου στην πόλη της Ρόδου.

Για μια ακόμη φορά, ο πήχης μπαίνει ψηλά για τη Ρόδο για τη Ζωή, αφού η φετινή δωρεά αφορά την αναβάθμιση του υπάρχοντος ακτινολογικού συστήματος του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, η οποία θα συμβάλλει σημαντικά στη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα, το κόστος της οποίας (αναβάθμισης) αγγίζει τα 40.000 ευρώ.
Τα χρήματα συλλέγονται από την πώληση μπλουζών η "Ρόδος για τη Ζωή", τα οποία φορούν οι χιλιάδες συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, αλλά και από ιδιώτες οι οποίοι επιλέγουν να κάνουν κάποιου είδους χορηγία. Για τη φετινή χρονιά, το χρώμα της μπλούζας που πωλείται είναι το κόκκινο, οι πωλήσεις των οποίων έχουν ήδη σπάσει τα προηγούμενα ρεκόρ. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως φέτος συμμετέχουν ενεργά δεκάδες εθελοντές σε διάφορα χωριά του νησιού μας πωλώντας τα μπλουζάκια αυτά, αφού ήταν τόσο μεγάλη η ζήτηση από τους συμπολίτες μας που δεν αρκούσε το περίπτερο που βρίσκεται κάθε χρόνο στο Ακταίον.

Η σημαντική αύξηση συμμετοχών των συμπολιτών μας που κάθε χρόνο ξεπερνούν κάθε προσδοκία σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή τους στο περπάτημα, αποδεικνύει πως η Ρόδος για τη Ζωή έχει πλέον γίνει θεσμός για το νησί της Ρόδου και ο λόγος βέβαια δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι κάθε χρόνο προσφέρεται ένα μηχάνημα στο Νοσοκομείο του νησιού για την καταπολέμηση ή πρόληψη κάθε μορφής  καρκίνου. Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα, πως πολύ μεγάλη συμμετοχή στο περπάτημα, γίνεται από συλλόγους και φορείς αλλά και από σχολεία.
Η διαδρομή του περπατήματος, θα είναι όπως κάθε χρόνο η ίδια, από την πλατεία δημαρχείου, μέσα από την Τάφρο της Παλιάς Πόλης και πάλι πίσω στο δημαρχείο, ενώ το ραντεβού ως συνήθως δίνεται στις 10 το πρωί της Κυριακής.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, την παρουσίαση θα πραγματοποιήσουν ο κ. Τέρης Χατζηιωάννου και ο κ. Κώστας Σαμιωτάκης, την προθέρμανση ο Στέργος Κουπάδης, ενώ μάλιστα το "παρών" θα δώσουν οι αγαπημένοι Ρόδιοι παραολυμπιονίκες Μιχάλης Σεΐτης και Θανάσης Μπαράκας. Ακόμη, θα μας διασκεδάσουν με τη μουσική τους οι 7000 watt, οι οποίοι μάλιστα αφιέρωσαν το νέο τους τραγούδι με τίτλο «Πάμε» στην εκδήλωση "Η Ρόδος για τη Ζωή" ούτως ώστε να αποτελέσει το μουσικό της σήμα.
Οι προηγούμενες δωρεές
Σε ό,τι αφορά τις προηγούμενες χρονιές, αξίζει να σημειωθεί οτι οι δωρεές απο τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν απο τη "Ρόδο για τη Ζωή", αφορούσαν την αγορά έξι μηχανημάτων στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου, και αυτά είναι ένα ψηφιακό δερματοσκόπιο το οποίο χρησιμοποιείται για την πρόληψη και τη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος, έναν εξειδικευμένο ιατρικό εξοπλισμό για την σύγχρονη χειρουργική αντιμετώπιση του Καρκίνου του Προστάτη, ένα υστεροσκόπιο το οποίο χρησιμοποιείται από τους Γυναικολόγους του Νοσοκομείου για τη λήψη βιοψίας από τον τράχηλο και την μήτρα για τη διάγνωση του καρκίνου, ένα βίντεο-κολονοσκόπιο για την πρόληψη και διάγνωση του καρκίνου παχέως εντέρου, ένα ρινολαρυγγοσκόπιο για τη διάγνωση και θεραπεία κάποιων μορφών καρκίνου του λάρυγγα και πέρσι ένας ειδικός υπερηχοτομογράφος για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού.

Από τη δωρεά των εν λόγω μηχανημάτων, αξίζει να σημειωθεί  πως πραγματοποιήθηκαν συνολικά 2,500 σχεδόν εξετάσεις – επεμβάσεις, και διαγνώσθηκαν έγκαιρα 150 περιπτώσεις εμφάνισης καρκίνου, με συνέπεια την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων στην υγεία συνανθρώπων μας.
www.rodiaki.gr
Share on Google Plus

About Ποσειδωνία Ρόδος

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου