Θα αναβαθμιστεί το δίκτυο ηλεκτροδότησης σε όλο το νησί.. Από τη Ρόδο μέχρι τη Λϊνδο και τα Καλαβάρδα

Στην αναβάθμιση του κεντρικού δικτύου ηλεκτροφωτισμού για όλο το νησί της Ρόδου, προχωρά η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου, έχοντας στόχο να καλύψει τα κενά και να καταστήσει τους δρόμους του πιο ασφαλείς και λειτουργικούς.

Μάλιστα αυτό το διάστημα οι υπηρεσίες της, συντάσσουν μελέτη την οποία εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρώσει μέχρι το τέλος του μήνα, ώστε όσο το δυνατό συντομότερα να βγει στον αέρα και ο σχετικός διαγωνισμός.
Το έργο θα περιλαμβάνει την τοποθέτηση στηθαίων καθώς και σύγχρονου ηλεκτροφωτισμού, ενώ σε κάποια σημεία του οδικού δικτύου θα τοποθετηθούν και κάμερες. Ο προϋπολογισμός του κατ’ εκτίμηση θα ανέλθει σε 10 εκατομμύρια ευρώ.

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει τους δρόμους από την πόλη της Ρόδου μέχρι τη Λίνδο και από την πόλη της Ρόδου μέχρι τα Καλαβάρδα καθώς και τις περιοχές Καλλιθέα και Τσαΐρι, όπου θα τοποθετηθούν συγκεκριμένα φώτα σαν και αυτά που υπάρχουν ήδη σε μικρό κομμάτι του δρόμου στο Φαληράκι.
«Μέσα στο Νοέμβριο προσπαθούμε να ολοκληρώσουμε, τη μελέτη μίας πολύ μεγάλης παρέμβασης για το νησί της Ρόδου.

Αφορά την αναβάθμιση συνολικά του οδικού δικτύου του νησιού και έχει να κάνει με την προσθήκη ηλεκτροφωτισμού σε όλο το βασικό οδικό δίκτυο το οποίο δεν έχει φως.
Συγκεκριμένα από την πόλη της Ρόδου μέχρι τη Λίνδο, από τη Ρόδο μέχρι τα Καλαβάρδα, την παραλιακή λεωφόρο Καλλιθέας και τον εσωτερικό δρόμο από Τσαΐρι έως αεροδρόμιο, μελετάμε να μπει ηλεκτροφωτισμός.
Ένα μεγάλο κομμάτι από τα Κολύμπια και μετά μέχρι να φτάσεις στη Λίνδο το περισσότερο είναι σκοτεινό. Στους δρόμους αυτούς θα τοποθετηθούν στηθαία ασφαλείας με τις τελευταίες προδιαγραφές, κολώνες ηλεκτροφωτισμού με σύγχρονο φωτισμό» δήλωσε χτες ο περιφερειάρχης και πρόσθεσε ότι είναι ένα πολύ μεγάλο έργο το οποίο δημιουργεί ένα τελείως διαφορετικό τοπίο σε ότι έχει να κάνει με το οδικό δίκτυο, την ποιότητα και την ασφάλειά του.

Μιλώντας για το κόστος του έργου και για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί ο περιφερειάρχης δήλωσε και τα εξής: «είναι ένα έργο πολύ ακριβό, καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις σε επίπεδο προϋπολογισμού ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια ευρώ.
Η αγωνία μας είναι να ολοκληρώσουμε όσο το δυνατό συντομότερα τις μελέτες ώστε να γίνουν οι διεθνείς διαγωνισμοί και να βγει και το έργο στον αέρα.

Στο οδικό δίκτυο θα τοποθετηθούν και κάμερες που επίσης θα πληρώσουμε εμείς, ενώ το έργο προβλέπει και αντικατάσταση του υφιστάμενου δικτύου ηλεκτροφωτισμού.
Έχει γίνει ένα πιλοτικό έργο σε έκταση ενός χιλιομέτρου στην περιοχή Φαληρακίου. Αυτής της ποιότητας φως θα υπάρχει σε όλο το δίκτυο. Το να έχουμε σκοτεινούς δρόμους χωρίς κολώνες φωτισμού σε τόσο σκοτεινά μέρη αυτό πρέπει να το ανατρέψουμε».
www.rodiaki.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου