Οι βουλευτές Δωδ/σου του ΣΥΡΙΖΑ αντί να σιωπούν, πουλάνε και πνεύμα!!

Οι βουλευτές Δωδ/σου του ΣΥΡΙΖΑ, πιστοί στο δόγμα «πες, πες ψέμα, κάτι θα μείνει», με τρόπο ενορχηστρωμένο, βγήκαν, ο ένας μετά τον άλλον και με τις ίδιες λέξεις, σαν έτοιμοι από καιρό, προσπαθούν να μας πείσουν ότι…
μελλοντικά κάτι θα κάνουν και για την Ρόδο και την Κάρπαθο!
Γιατί, λέει, αν το έκαναν τώρα, θα ήταν… «μονομερής ενέργεια», ενώ μελλοντικά θα ήταν… πολυμερής! Η απόφαση δηλαδή για τα άλλα νησιά δεν ήταν μονομερής; Η απόφαση για τις συντάξεις δεν ήταν μονομερής; Αν όχι γιατί «φωνάζουν» ακόμα οι Θεσμοί και ανέστειλαν την αξιολόγηση;
Και κάτι άλλο:
Γιατί οι θεσμοί δεν έχουν χαρακτηρίσει ως τώρα «μονομερή ενέργεια» την μη αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ;
Κρείττον, λοιπόν, το σιγάν του λαλείν για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί, σε τελευταία ανάλυση θυμίζουν τον πατροκτόνο που παρακαλούσε το Δικαστήριο να τον λυπηθεί, γιατί θα έμενε… ορφανός!
Ο ΔΗΜ. ΓΑΚΗΣ
Ο βουλευτής Δωδ/σου Δημ. Γάκης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση
«Η τροπολογία για την αναστολή της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά των νομών Λέσβου, Χίου, Σάμου, Δωδεκανήσου πλην της Ρόδου και της Καρπάθου, αποτελεί μια πράξη ευθύνης και προοπτικής για τη Νησιωτική Χώρα. Ταυτόχρονα στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα σε όλους, ότι η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ασκήσει τα «κυριαρχικά» της δικαιώματα με παραγωγικό, αναπτυξιακό και ανταποδοτικό για την κοινωνία τρόπο. Παράλληλα, κρατάει άσβεστη τη φλόγα της ελπίδας, ότι με συντονισμένες και οργανωμένες δράσεις μπορούμε μέχρι το τέλος του 2017, όχι να οδηγηθούμε στην κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, αλλά αντίθετα, να επεκτείνουμε τη ρύθμιση και στα άλλα νησιά της Δωδεκανήσου, τη Ρόδο και την Κάρπαθο.
Ο ρεαλισμός και η ειλικρίνεια απέναντι στους συμπολίτες μας, είναι η αποτελεσματική πολιτική απάντηση στα όποια συμφέροντα και σκοπιμότητες της θεσμικής νεοφιλελεύθερης ελίτ και του στυγνού γραφειοκρατικού συστήματος της Ευρώπης. Απάντηση, σε όλους όσοι βάζουν συνεχώς εμπόδια στη μεταρρυθμιστική μας δράση και προσπαθούν να ακυρώσουν κάθε θετικό βήμα της Κυβέρνησης, κάθε ενέργεια αντίδρασης στις επιταγές των δανειστών. Δύσκολος ο δρόμος που επιλέξαμε, αλλά όμορφος, γιατί είναι αγωνιστικός.»
O ΝΕΚΤ. ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΣ
Ομιλώντας στη Βουλή ο υφ/ργός Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, είπε ότι είναι μεν άδικη η απόφαση (να ικανοποιούμε δηλαδή και τον χωροφύλαξ και τον αστυφύλαξ)… αλλά…
Άδικη η εξαίρεση της Ρόδου και της Καρπάθου
«Είναι άδικη η εξαίρεση της Ρόδου και της Καρπάθου από την σημερινή τροπολογία- είναι και τα δύο νησιά με προσφυγικές ροές. Όμως, επειδή έχει αναπτυχθεί μια παραφιλολογία, θέλω να πω ότι ο Πρωθυπουργός, και στο διάγγελμά του και στην Νίσυρο, μίλησε για αναστολή της κατάργησης της έκπτωσης του ΦΠΑ, στα νησιά, εκείνα που δεν είχε καταργηθεί μέχρι τώρα».
«Η αλήθεια είναι ότι αν η επιστροφή του ειδικού συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά της Ρόδου και της Καρπάθου γινόταν, θα έβαζε σε κίνδυνο την διαπραγμάτευση στο σύνολό της και αυτό θα ήταν μια εξέλιξη που κανείς δεν θα μπορούσε να επιθυμεί αυτή τη στιγμή. Μια τέτοια εξέλιξη, θα είχε συνέπεια στη χώρα και σε όλα τα νησιά, με ειδικό συντελεστή ΦΠΑ ή όχι».
Ζητώντας απαντήσεις από την αντιπολίτευση
«Η δική σας πολιτική για τα νησιά ήταν συγκεκριμένη: δεν ενισχύονταν οι δομές Υγείας, στα μικρά νησιά τα σχολεία άνοιγαν τον Νοέμβριο, το Κράτος είχε αποσυρθεί τελείως από τα νησιά και το κομβικής σημασίας αναπτυξιακό πρόγραμμα του Νοτίου Αιγαίου δεν το ολοκληρώσατε ποτέ ενώ του Βορείου Αιγαίου δεν το αρχίσατε καν». «Το μόνο μέτρο νησιωτικότητας που είχατε διατηρήσει ήταν οι ειδικοί συντελεστές ΦΠΑ».
«Ας μην ξεχνάει, ακόμη, η αξιωματική αντιπολίτευση, ότι στο μαίλ Χαρδούβελη- σελ. 27, σημείο 5- αναφερόταν η πρόταση για απάλειψη των ειδικών συντελεστών ΦΠΑ των νησιών. Αυτό ήταν το σχέδιο της ίδια της Ν.Δ. και όχι των δανειστών».
Το σχέδιο της Κυβέρνησης για τα νησιά
«Η συγκεκριμένη τροπολογία, θεωρώ ότι έρχεται σε συνέχεια του διαγγέλματος του Πρωθυπουργού και των μέτρων, στο πλαίσιο της νησιωτικής πολιτικής, που ανακοίνωσε ο ίδιος από την Νίσυρο».
«Εμείς ανακοινώσαμε ότι θα αναβαθμίσουμε τα Γραφεία Φορολογουμένου, ώστε να μπορεί πιο εύκολα ο νησιώτης να διεκπεραιώνει τις υποθέσεις του από τον τόπο διαμονής του. Εμείς φροντίσαμε για προσλήψεις- και μέχρι το 1ο εξάμηνο του 2017- 112 μόνιμων γιατρών, 103 επικουρικών γιατρών και 172 άτομα επικουρικό προσωπικό. Δώσαμε αυξημένα βαθμολογικά και οικονομικά κίνητρα στους αγροτικούς γιατρούς, ώστε να έχουν κίνητρο να στελεχώσουν τις δομές των νησιών. Ολοκληρώσαμε το δίκτυο τηλεϊατρικής που τώρα λειτουργεί επαρκώς και μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες των απομακρυσμένων νησιών. Ανακοινώσαμε το ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο του ΠΔΕ, με αρχικό ύψος 50εκ ευρώ- που μπορεί να αυξηθεί, ανάλογα με τις ανάγκες».
Διακομματικό Κάλεσμα για την νησιωτικότητα
«Για μας η νησιωτική πολιτική δεν τελειώνει με αυτή την τροπολογία. Η ενίσχυση των νησιών μας είναι η καθημερινή μας έγνοια. Για αυτό σας καλώ, να παλέψουμε μαζί για τα νησιά και σας καλώ να στηρίξετε τις προσπάθειες που κάνει η Ελληνική Κυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να υπάρξει ένα ειδικό νησιωτικό χρηματοδοτικό πλαίσιο στην επόμενη προγραμματική περίοδο, για την ενίσχυση των νησιών».
ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παραβιάζει την ενιαία αρχή και έννοια της νησιωτικότητας»
Κίνηση που παραβιάζει την ενιαία αρχή και έννοια της νησιωτικότητας, χαρακτήρισε την εξαίρεση της Ρόδου και της Καρπάθου από την τροπολογία για την αναστολή κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, ο Τομεάρχης Τουρισμού της Ν.Δ. και Βουλευτής Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας, σε αναφορά που κατέθεσε προς τον Υπουργό Οικονομικών.
Ο κ. Κόνσολας στην αναφορά του προς τον Υπουργό Οικονομικών συμπεριέλαβε:
– Το κοινό Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Καρπάθου και Περιφερειακής Ενότητας Καρπάθου-Κάσου.
– Την επιστολή του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου προς τον Πρωθυπουργό.
– Το ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου.
– Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρόδου.
Σε δήλωσή του ο Βουλευτής Δωδεκανήσου τονίζει:
«Τα νησιά μας αποτελούν τον πιο ευαίσθητο εθνικό χώρο και η  Νέα Δημοκρατία αλλά και ο Πρόεδρός της, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχουν πλήρη συναίσθηση του τι σημαίνει εθνικός χώρος.
Κάποιοι άλλοι, όμως, αγνοούσαν και αγνοούν ότι υπάρχουν θαλάσσια σύνορα. Κάποιοι άλλοι δεν γνωρίζουν τι σημαίνει νησιωτικότητα.
Ο κ. Τσίπρας θεωρεί, προφανώς, ότι η Ρόδος και η Κάρπαθος δεν ανήκουν στα Δωδεκάνησα. Λανθασμένη εικόνα επικρατεί και για το μεταναστευτικό, καθώς και τα δύο νησιά έχουν πληγεί με χιλιάδες μετανάστες τους τελευταίους δεκαοκτώ μήνες.
Κατά κύριο λόγο, όμως, αυτή η κίνηση της κυβέρνησης, συνιστά παραβίαση της ενιαίας αρχής και της έννοιας της νησιωτικότητας, αφού δημιουργεί νησιά δύο ταχυτήτων και εγκλωβίζει άλλα νησιά στη λογική της αποθήκης και της φυλακής ανθρώπων με το μεταναστευτικό».


 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου