Ελεύθεροι με όρους οι δύο τσιγγάνοι, μέλη σπείρας διαρρηκτών

Eλεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης τους μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας τους αφέθηκαν χθες, μετά την απολογία τους, δύο αθίγγανοι, ηλικίας 21 και 26 ετών, που φέρονται να συμμετέχουν σε οργανωμένη σπείρα διαρρηκτών.
Οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται συγκεκριμένα την 30η Σεπτεμβρίου 2012 μαζί με 7 άτομα (τα στοιχεία 3 δεν έχουν ακόμη διακριβωθεί) να διέρρηξαν την επιχείρηση «ΝΕΟΤΕΧ», ιδιοκτησίας του κ. Κωνσταντίνου Ζουραράκη και να αφαίρεσαν ένα χρηματοκιβώτιο, το οποίο περιείχε μία πιστωτική κάρτα, το χρηματικό ποσό των 6.500 – 7.000 ευρώ, το χρηματικό ποσό των χιλίων δολαρίων ΗΠΑ, δέκα λίρες χρυσές (πεντόλιρες), 12 χρυσές λίρες Αγγλίας, ένα χρυσό μενταγιόν με μία χρυσή λίρα (πεντόλιρη), ένα χρυσό αγαλματίδιο του Κολοσσού της Ρόδου, μία βέρα, ένα χρυσό αντρικό δακτυλίδι, τέσσερα μπλοκ επιταγών, βιβλιάρια καταθέσεων τραπεζών, μία άδεια ικανότητας οδήγησης, ένα διαβατήριο, την ταυτότητα του ως άνω ιδιοκτήτη, καθώς και διάφορα άλλα έγγραφα και κλειδιά, συνολικής αξίας 13.000 ευρώ περίπου.
Φέρονται επίσης την 6η Σεπτεμβρίου 2012 και περί ώρα 00:45 από κοινού να μετέβησαν στην ευρισκόμενη στο 3° χιλιόμετρο της Λεωφόρου Ρόδου – Καλλιθέας αποθήκη ιδιοκτησίας της εταιρίας «Παπαϊωάννου και ΣΙΑ Ε.Ε.» και να αφαίρεσαν ένα χρηματοκιβώτιο, το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ. Οι κατηγορούμενοι φέρονται μάλιστα την ίδια ημέρα να   αφαίρεσαν από την ίδια εταιρεία ένα αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποίησαν για την μεταφορά του χρηματοκιβωτίου στον καταυλισμό του Κορακόνερου.
Οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν κατηγορηματικά ότι είχαν οποιαδήποτε σχέση με τις ως άνω διαρρήξεις.
Ως συνήγορος υπεράσπισης τους παρέστη ο δικηγόρος κ. Στέλιος Αλεξανδρής.
-Σε ποινή φυλάκισης 3 ετών με 3ετή αναστολή καταδικάστηκαν από το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι κατηγορούμενοι για διακεκριμένες κλοπές Μ. Μ. του Σ. και Χ. Μ. του Σ., κάτοικοι Ρόδου.
Οι ανωτέρω κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 3 και 4 Ιουνίου 2011 και επί της οδού Παπανδρέου στη Ρόδο από κοινού αφαίρεσαν από την κατοχή της Κ. – Σ. Κ. την με αριθμό κυκλοφορίας ΚΧΜ-0581 δίκυκλη μοτοσικλέτα, μάρκας Honda, χρώματος μαύρου, ιδιοκτησίας της μητέρας της Θ. Κ., η οποία ήταν σταθμευμένη.
Χρησιμοποιώντας την ανωτέρω μοτοσικλέτα στις 4 Ιουνίου 2011, κατευθύνθηκαν στην περιοχή της Ιαλυσού, όπου ο πρώτος κατηγορούμενος, περί ώρα 16:30 επί της οδού Πρωτογένους, έξωθεν του καταστήματος-καφετέριας «ΒΡΑΧΟΣ», αφαίρεσε από την κατοχή της υπηκόου Ουκρανίας A. S. την τσάντα της, η οποία περιείχε ένα κινητό τηλέφωνο μάρκας Nokia, χρώματος μαύρου – μπλε, το χρηματικό ποσό των 10¤ και δύο αντηλιακά και στη συνέχεια αφού απομακρύνθηκε από το σημείο, κατευθύνθηκε στην (κλαπείσα) μοτοσικλέτα, που οδηγούσε ο δεύτερος κατηγορούμενος και διέφυγαν, ιδιοποιούμενοι με αυτόν τον τρόπο παρανόμως, τα ως άνω αφαιρεθέντα αντικείμενα.
Επειτα από είκοσι λεπτά της ώρας στην ίδια περιοχή και έμπροσθεν του ξενοδοχείου «OCEANIS», ο πρώτος κατηγορούμενος πλησίασε πεζός την υπήκοο Βελγίου O. E. – S. του J. και αφαίρεσε τη τσάντα της, η οποία περιείχε ένα μαύρο κινητό τηλέφωνο μάρκας Samsung, ένα μαύρο πορτοφόλι που περιείχε το χρηματικό ποσό των 15¤, μία ασημί αντζέντα, ένα ζευγάρι γυαλιά μυωπίας και έναν αναπτήρα και στη συνέχεια τρέχοντας επιβιβάστηκε ως δεύτερος αναβάτης στην ίδια μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο δεύτερος κατηγορούμενος.
– Την 21η Ιανουαρίου 2017 εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου δύο κλοπές και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος  29χρονου ημεδαπού, ο οποίος την 4η και 17η Ιανουαρίου 2017 αφαίρεσε από εμπορικά καταστήματα ηλεκτρικά καλώδια και είδη τροφίμων.
Επιπλέον, η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει και ένα 41χρονο ημεδαπό ο οποίος κατηγορείται για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About Ποσειδωνία Ρόδος

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου