Ρόδος : Σοκάρει ο θείος του παιδιού που το μετέφεραν στο νοσοκομείο πάνω σε παντζούρι

«Μαζί με τη βοήθεια του γιατρού, τρέξαμε σε μια κοντινή οικοδομή, βρήκαμε το παντζούρι, βάλαμε το παιδί επάνω στο παντζούρι,το ανεβάσαμε στη καρότσα του αγροτικού και το μεταφέραμε στο Κέντρο Υγείας», υποστηρίζει ο θείος του παιδιού στο protothema.gr

Η τραγελαφική ιστορία με ένα τραυματισμένο παιδί που μεταφέρθηκε πάνω σε παντζούρι στο Κέντρο Υγείας δείχνει την τραγική εικόνα στην οποία βρίσκεται όχι μονάχα το ΕΣΥ αλλά και ολόκληρη η χώρα.
Στο protothema.gr μιλά ο Γιώργος Ζαμπελλάκης, ο θείος του παιδιού, που για να σώσει τη ζωή του ανιψιού του αναγκάστηκε μαζί με γιατρό και κάποιους περαστικούς να βάλουν το τραυματισμένο παιδί πάνω σε παντζούρι και να το μεταφέρουν με αγροτικό όχημα στο νοσοκομείο.
«Μόλις με ειδοποίησαν ότι ο ανιψιός μου χτύπησε άσχημα σε τροχαίο , έτρεξα πανικόβλητος στο σημείο. Το παιδί ήταν πεσμένο στην άσφαλτο, είχε σπασμούς και μούγκριζε. Νωρίτερα κάποιοι περαστικοί είχαν καλέσει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από τη Ρόδο αλλά έκανε να έρθει πενήντα ολόκληρα λεπτά από το κέντρο της Ρόδου μέχρι τη περιοχή Έμπωνας που είμαστε εμείς .Δυστυχώς η περιοχή μας δεν έχει ασθενοφόρα. Ήρθε πρώτα ο γιατρός από το Κέντρο Υγείας Έμπωνας, ενώ το ασθενοφόρο πουθενά.
Μαζί με τη βοήθεια του γιατρού, τρέξαμε σε μια κοντινή οικοδομή , βρήκαμε το παντζούρι,βάλαμε το παιδί επάνω στο παντζούρι, το ανεβάσαμε στη καρότσα του αγροτικού οχήματος και το μεταφέραμε στο Κέντρο Υγείας Έμπωνας για τις πρώτες βοήθειες. Λυπάμαι πάρα πολύ που είμαστε στο έτος 2017 και έφτασα στο σημείο να καταφέρω τον ανιψιό μου στο νοσοκομείο με ένα παντζούρι και με αγροτικό αμάξι κι όλα αυτά γιατί δεν υπάρχουν ασθενοφόρα. Μετά από πενήντα ολόκληρα λεπτά ήρθε το ασθενοφόρο και έκανε άλλα ολόκληρα πενήντα λεπτά για να φτάσει στο νοσοκομείο της Ρόδου. Ο ανιψιός μου είχε χτύπημα στο συκώτι, στη σπλήνα, κακώσεις στο νεφρό και αιμάτωμα στο κεφάλι. Το παιδί κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή επειδή έχει νέο οργανισμό αν ήταν κανένας μεγάλος σε ηλικία θα είχε πεθάνει στην άσφαλτο χωρίς ασθενοφόρο».
Στο protothema.gr μίλησε και ο κ. Μούκας Θεοφάνης,Γενικός Ιατρός Συντονιστής Επιστημονικής Λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Έμπωνα. Ο κ. Μούκας εξήγησε ότι η κατάσταση στη περιοχή τους είναι πολύ δύσκολη, δεν έχουν ασθενοφόρο και μάλιστα, έχει φτάσει σε σημείο να κάνει συρραφή τραύματος σε ασθενή στο δρόμο, επειδή δεν υπήρχε τρόπος να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο.
Με την παρακάτω ανάρτηση στο Facebook ο Γενικός Ιατρός Συντονιστής Επιστημονικής Λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Έμπωνα, ήθελε να δείξει τη σοβαρότητα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν καθημερινά:
«Πάνω από 4χρόνια χωρίς ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Έμπωνα . Ζήσαμε πολλές στιγμές αγωνίας και φόβου για την έγκαιρη και ασφαλή διακομιδή ασθενών !!! Παρά τις υποσχέσεις και τη δημιουργία τομέα ΕΚΑΒ Έμπωνας,η πλέον απομακρυσμένη και δύσβατη περιοχή του νησιού,παραμένει ακάλυπτη από ασθενοφόρο και έρμαιο όλων όσων ξέρουν μόνο να υπόσχονται χωρίς να κρατούν το λόγο τους!!!Επειδή πρόσφατα αναγκαστήκαμε να μεταφέρουμε ένα παιδί πάνω σε παντζούρι ,επειδή πολλές φορές δίνουμε τις πρώτες βοήθειες στο δρόμο , επειδή οι εκλογές ακόμη αργούν ,επειδή βαρεθήκαμε τις υποσχέσεις και τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα ,αλλά πάνω από όλα επειδή υπάρχει ακόμα ανθρωπιά και φιλότιμο,αλλά και η ανάγκη αυτοοργάνωσης, αποδεχθήκαμε με χαρά την ευγενική χορηγία - δωρεά του Μανώλη Ρουσακάκη και του Γιώργου Ζαμπελλάκη ,με την οποία προμηθευτήκαμε μια σανίδα ακινητοποίησης με τους απαραίτητους ιμάντες και ένα scoop stretcher-φτιάρι μεταφοράς ασθενών.
Με αυτόν τον εξοπλισμό πλέον μπορούμε να ακινητοποιήσουμε και να μεταφέρουμε με ασφάλεια ,όποιον ασθενή χρειάζεται μεταφορά. Έστω και σε καρότσα αγροτικού οχήματος. Μέχρι το Κέντρο Υγείας Έμπωνας δίνοντας τις απαραίτητες πρώτες βοήθειες και μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
Ευχαριστούμε θερμά τους συντοπίτες μας Μανώλη Ρουσακάκη και Γιώργο Ζαμπελλάκη, χάρη στην ευγενική δωρεά των οποίων, αναβαθμίζονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας του Κέντρου Υγείας Έμπωνας στον πάσχοντα συνάνθρωπό μας! Συνεχίζουμε με τον Άνθρωπο για τον Άνθρωπο».

http://12vima.gr/
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου