Κατέθεσε υπόμνημα εξηγήσεων για τον θάνατο του Φινλανδού ο ιδιοκτήτης της βιοτεχνίας «ΔΟΥΚΕΡΗ»

Eνώπιον αξιωματικού του ΑΤ Ρόδου κατέθεσε χθες υπόμνημα εξηγήσεων ο νόμιμος εκπρόσωπος της βιοτεχνίας παραγωγής ασβέστη «Δουκέρη», που βρέθηκε ανέλπιστα απολογούμενος, ως...
ύποπτος για την τέλεση του αδικήματος της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, του 39χρονου Φινλανδού τουρίστα Juha – Johannes Wilkman του Jari, που βρέθηκε νεκρός σε λάκκο παρασκευής ασβέστη, το πρωί της 29ης Σεπτεμβρίου 2016.
Eξεταζόμενος κατέθεσε ότι η εταιρεία λειτουργεί από το έτος 1979 χωρίς να έχει συμβεί ποτέ κάποιο ατύχημα, που να οφείλεται στους κανόνες ασφαλείας, που τηρούνται με σοβαρότητα και προσοχή.
Η συνολική επιφάνεια του εργοστασίου είναι 9 στρέμματα, ενώ το σημείο που βρέθηκε το πτώμα είναι απομακρυσμένο από τον κεντρικό δρόμο και η πρόσβαση του σ’ αυτό δεν είναι ελεύθερη αλλά υπάρχουν πόρτες κλειστές και περίφραξη περιμετρικά αλλά και πυκνή δεντροστοιχία.
Υπάρχει εξάλλου και σκύλος φύλακας, ενώ για να μεταβεί κανείς στο σημείο που έγινε το ατύχημα θα πρέπει να διασχίσει ένα χωμάτινο μονοπάτι και να περάσει από 7 ορθογώνιους λάκκους μήκους 9 μέτρων, πλάτους 4 μέτρων και ύψους 3 μέτρων περίπου.
Τόνισε επίσης ότι υπάλληλος της επιχείρησης την 30η Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 08.00 καθώς επιθεωρούσε τους ασβεστόλακκους ανακάλυψε γυμνό το άψυχο σώμα του τουρίστα να βρίσκεται σε ύπτια θέση σε μπροστά δεξιά γωνία, ενώ τα ρούχα και υποδήματα του στην αντίθετη διαγώνια γωνία του λάκκου.
Επεσήμανε ακόμη ότι κάθε ένας από τους λάκκους έχει τοιχίο ύψους 50 cm περίπου και ότι στο σημείο αυτό κινείται μόνο φορτωτικό μηχάνημα ασβέστη.
Πρόσθεσε επιπλέον ότι η ανεύρεση του πτώματος έχει προκαλέσει στα στελέχη της εταιρείας σοκ και θλίψη, γεγονός που δεν έχουν ξεπεράσει μέχρι σήμερα.
Τόνισε ότι δεν θα μπορούσε ποτέ κανείς να προβλέψει την πιθανή αλλοπρόσαλλη και ανεξήγητη συμπεριφορά του θανόντος και την επιμονή του να εισέλθει στο οικόπεδο της επιχείρησης, παραβλέποντας τις απαγορεύσεις και την διπλή περίφραξη.
Θυμίζουμε ότι ο 39χρονος τουρίστας, που ταξίδεψε μόνος του στη Ρόδο, μετέβη την 11.40 ώρα της 26ης Σεπτεμβρίου 2016 στον κρατικό αερολιμένα Ρόδου «Διαγόρας» με σκοπό να επιστρέψει στην Φινλανδία, αλλά προκάλεσε επεισόδιο, ευρισκόμενος σε κατάσταση μέθης.
Δεν του επετράπη να ταξιδέψει και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.
Αφού του παρασχέθηκε βοήθεια και αφού ανέκαμψε, έφυγε από το νοσοκομείο, ενώ μέχρι και το πρωί της 29ης Σεπτεμβρίου 2016 δεν είχε δηλωθεί εξαφάνισή του.
Περί ώραν 07.30 το πρωί της συγκεκριμένης ημέρας, 50χρονος υπάλληλος της βιοτεχνίας, μετέβη στους λάκκους παρασκευής ασβέστη και αντίκρισε σε έναν εξ’ αυτών βάθους 3-4 μέτρων περίπου, το σώμα ενός άνδρα καλυμμένο με ασβέστη. Ο λάκκος ήταν ανενεργός (δεν έκαιγε ο ασβέστης) η δε ποσότητα που υπήρχε είχε ύψος 30 πόντων περίπου.
Αρχικώς νόμιζε ότι επρόκειτο για κούκλα για να διαπιστώσει λίγα λεπτά αργότερα ότι επρόκειτο για άνθρωπο, τα χαρακτηριστικά του οποίου και το σώμα του ήταν δυσδιάκριτα.
Οι πρώτες ενδείξεις συνηγορούσαν ότι επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια καθώς η καυστικότητα του ασβέστη είναι μέθοδος που χρησιμοποιεί η μαφία για να εξαφανίσει στοιχεία DΝΑ και αποτυπωμάτων από το σώμα νεκρών.
Από τη νεκροψία νεκροτομή που διενεργήθηκε και την αυτοψία του ιατροδικαστή οι πρώτες ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για ατύχημα.
Κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες ο Φινλανδός βρέθηκε στο απόμερο σημείο διασχίζοντας παράδρομο της επαρχιακής οδού Ρόδου – Καλλιθέας και μπροστά από τον λάκκο και έπεσε σε αυτόν.
Το έδαφος στον πάτο του λάκκου είναι από τσιμέντο και από την ιατροδικαστική εξέταση προέκυψε ότι δεν φέρει εμφανή τραύματα από πτώση.
Πιθανολογείται έτσι ότι υπέστη σοκ από την πτώση και πολύ πιθανότατα έχοντας καταναλώσει εκ νέου αλκοόλ σε συνδυασμό με εγκαύματα που υπέστη από την επαφή με τον ασβέστη, υπέκυψε.
Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Γ. Κυπραίος.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου