Οι αγρότες της Ρόδου ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις

Στο χορό των κινητοποιήσεων θα μπουν και οι αγρότες της Ρόδου, οι οποίοι μέσα στα επόμενα 24ωρα θα συνεδριάσουν για να αποφασίσουν με ποιον τρόπο θα αντιδράσουν.

Οι αγρότες προσανατολίζονται σε δυναμικές κινητοποιήσεις και δεν αποκλείεται πορεία προς το κέντρο της πόλης και κλείσιμο δρόμων, ωστόσο αυτό είναι κάτι που θα αποφασιστεί άμεσα.
Ο κ. Σταύρος Ακκούρης, μέλος της Επιτροπής Αγώνα Νότιας Ρόδου, προαναγγέλλει, μιλώντας στην «δ», δυναμικές κινητοποιήσεις. «Θα συνεδριάσουμε μέσα στις επόμενες ημέρες για να αποφασίσουμε την μορφή των κινητοποιήσεών μας. Δεν αποκλείεται να βγούμε πάλι στους δρόμους, πραγματοποιώντας πορεία προς το κέντρο της πόλης. Δεν πρόκειται να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Θα συντονιστούμε κι εμείς με τους αγρότες της υπόλοιπης χώρας. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και φαίνεται ότι θα γίνουν ακόμα δυσκολότερα. Όπως φαίνεται, η κυβέρνηση επιθυμεί να αφανίσει τους αγρότες και όχι μόνο. Θέλουν να μας κάνουν όλους ξενοδοχοϋπάλληλους με μισθούς πείνας κι όσοι δεν γίνουν, θα φύγουν στο εξωτερικό. Εχουν εξοντώσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, επιβάλλοντας δυσβάσταχτα μέτρα. Δεν μπορούμε να μην αντιδράσουμε σε όσα συμβαίνουν γύρω μας», λέει ο κ. Στ. Ακκούρης.
Ηδη ξεκίνησαν από χθες οι κινητοποιήσεις σε όλη την χώρα με τους αγρότες της Θεσσαλίας και της Κρήτης να στήνουν με τα τρακτέρ τους μπλόκα στις Εθνικές Οδούς, προειδοποιώντας ότι τα τρακτέρ θα βγουν στους δρόμους από την Κρήτη και την Πελοπόννησο, ως τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τη Θράκη. Οι αγρότες βάζουν στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεών τους τη μείωση του κόστους παραγωγής και διαμαρτύρονται ενάντια στο νέο φορολογικό και ασφαλιστικό καθεστώς
Κινητοποιήσεις και για
 το ΠΠΙ Γενναδίου
Οπως δήλωσε ο κ. Σταύρος Ακκούρης, στην ίδια συνέλευση θα τεθεί και το θέμα της υποστελέχωσης του ΠΠΙ Γενναδίου, που έμεινε ξανά με έναν γιατρό. Όπως είπε, θα έπρεπε να είχαν προκηρυχθεί οι θέσεις πριν λήξει η θητεία των αγροτικών ιατρών, πράγμα που δεν έγινε. «Δεν είναι δυνατόν ολόκληρη Νότια Ρόδος να έχει μείνει μόνο με έναν γιατρό. Στη συνέλευση που θα πραγματοποιήσουμε για τις κινητοποιήσεις θα θέσουμε και το θέμα του Περιφερειακού Ιατρείου Γενναδίου για να διεκδικήσουμε την πλήρωση των θέσεων. Αυτό το θέμα θα τεθεί πρώτα στην συνέλευση και στη συνέχεια θα τεθεί το θέμα των αγροτών», δήλωσε ο κ. Στ. Ακκούρης.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου