Ξεκίνησε η κατεδάφιση της γέφυρας Αφάντου

Εδώ και δύο ώρες περίπου έχει ξεκινήσει η κατεδάφιση της γέφυρας Αφάντου απο την εταιρία που έχει αναλάβει το έργο του Θωμά Μητσόπουλου και της Παρή Ευθυμίου. Η όλη διαδικασία εκτός απροόπτου θα έχει ολοκληρωθεί το πρωί της Πέμπτης.
Η γέφυρα είχε κατασκευαστεί στις αρχές της δεκαετίας του 70 και τα τελευταία χρόνια είχαν εμφανιστεί σοβαρά προβλήματα. Υπολογίζεται οτι απο το γκρέμισμα της γέφυρας θα προκύψουν 1,000 κυβικά μπετόν και 150 τόνοι περίπου ο οπλισμός σκυροδέματος.
Τα μέτρα για την κυκλοφορία που έχουν ληφθεί συμπεριλαμβάνονται στο παρακάτω δελτίο της περιφέρειας:
"Για τη διαδρομή από Ρόδο προς Λίνδο προβλέπεται η δημιουργία προσωρινής παράκαμψης 3,5 χλμ περίπου μέσω του οικισμού Αφάντου και του υφιστάμενου οδικού δικτύου και η καθοδήγηση της κίνησης με την εφαρμογή κατάλληλης κατακόρυφης (προσωρινής) σήμανσης. Από την πλατεία του χωριού Αφάντου έως την διασταύρωση προς Ψίνθο θα γίνει μονόδρομος προσωρινά με υποχρεωτική κατεύθυνση προς Λίνδο.
Για τη διαδρομή από Λίνδο προς Ρόδο προβλέπεται η δημιουργία προσωρινής παράκαμψης 1,4χλμ περίπου μέσω υφιστάμενης παρόχθιας οδού.
Στις περιοχές από τα σημεία των παρακάμψεων έως την περιοχή των έργων θα είναι δυνατή η κυκλοφορία για την εξυπηρέτηση μόνο των κατοίκων και των καταστημάτων.
Παρακαλούνται οι κάτοικοι και οι διερχόμενοι (πεζοί ή με οχήματα) από την περιοχή εκτέλεσης των εργασιών να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.
Οι διερχόμενοι οδηγοί οφείλουν να επιδεικνύουν την πρέπουσα προσοχή και να υπακούουν στις σηματοδοτήσεις, καθώς και στις υποδείξεις της Τροχαίας και του προσωπικού ασφαλείας.
Το από 14-02-2017 δελτίο τύπου που εκδώσαμε παύει να ισχύει.
Πιθανές αλλαγές στις παραπάνω ισχύουσες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ανακοινωθούν εγκαίρως από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας και ευελπιστούμε στην συμπαράσταση όλων για την ομαλή και γρήγορη ολοκλήρωση των εργασιών".
fvto-σελίδα facebook Μανώλη Λόγγου
http://verena.gr
Share on Google Plus

About Ποσειδωνία Ρόδος

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου