Επιχειρηματίας ζητεί να αλλάξει η απόφαση για την εγκατάσταση φωτεινών σηματοδοτών

Tην τροποποίηση της από 19 Σεπτεμβρίου 2016 απόφασης του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ρόδου με την οποία εγκρίθηκε η εγκατάσταση φωτεινών σηματοδοτών στην συμβολή των οδών Δενδρινού και Γρηγορίου Ε’, στην διασταύρωση καρμανιόλα,  αιτήθηκε αρμοδίως επιχειρηματίας του νησιού.

Ο επιχειρηματίας διατηρεί εμπορική επιχείρηση στη συμβολή των οδών και γνωστοποίησε στον Δήμο Ρόδου ότι εξαιτίας της καθίζησης που έχει προκαλέσει η οικονομική κρίση και στον κλάδο του, προγραμματίζει την λειτουργία πρατηρίου υγρών καυσίμων στο ίδιο σημείο.
Τονίζει ότι σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, αν τοποθετηθούν φωτεινοί σηματοδότες στη συμβολή των οδών δεν θα του δοθεί η σχετική άδεια αφού προβλέπεται η κυκλοφοριακή σύνδεση (είσοδος και έξοδος) του πρατηρίου  να   απέχει   από   τους   σηματοδότες τουλάχιστον 30 μέτρα.
Προτείνει εναλλακτικά την τοποθέτηση πινακίδας STOP επί της οδού Δενδρινού, τονίζοντας ότι μπορεί να μειώσει σημαντικά την πιθανότητα πρόκλησης ατυχήματος, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η συμβολή των οδών θα έχει καλή ορατότητα αφού πρόκειται να κατεδαφισθεί το υπάρχον κτήριο και στη θέση του να ανεγερθεί νέο, μικρότερου εμβαδού.
Τονίζει ακόμη ότι η τοποθέτηση της πινακίδας STOP επί της Δενδρινού, παρόλο που αυτή η οδός έχει μεγαλύτερο κυκλοφοριακό φόρτο, από εκείνο της Γρηγορίου Ε’, παρέχει ασφάλεια εκ του γεγονότος ότι οι περισσότεροι οδηγοί σκέπτονται ότι αυτός που κινείται από δεξιά έχει προτεραιότητα επομένως στην περίπτωση λάθους, δηλαδή στην περίπτωση που κάποιος που κινείται στα δεξιά δεν αντιληφθεί το STOP το παραβιάζει επειδή υποσυνείδητα πιστεύει ότι έχει προτεραιότητα.
Αυτό συμβαίνει σήμερα, όπως τονίζει, στη συμβολή των οδών Δενδρινού και Γρηγορίου Ε’ επειδή το STOP είναι τοποθετημένο σε αυτούς, που κινούνται στα δεξιά.
Μια δεύτερη λύση που προτείνει είναι η αλλαγή της φοράς κίνησης των οχημάτων επί της Γρηγορίου Ε’. Με την λύση αυτή προτείνεται η κίνηση των οχημάτων επί της οδού Γρηγορίου Ε’ να γίνεται προς την οδό Κανελλοπούλου.
Η λύση αυτή, εκ πρώτης όψεως φαίνεται ότι θα επιβαρύνει την κίνηση των οχημάτων στην οδό Κανελλοπούλου δεδομένου ότι τα οχήματα που σήμερα διέρχονται από την Γρηγορίου Ε’ θα κινούνται στην οδό Κανελλοπούλου.
Αυτό κατά την άποψή του, δεν δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα δεδομένου ότι 80% των οχημάτων που κινούνται σήμερα επί της Κανελλοπούλου όταν φθάνουν στην συμβολή με την Εθνική οδό Ρόδου Λίνδου θα στρίβουν προς το κέντρο της πόλης.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου