ΑΞΙΟΛΟΓΑ :Μαζική προσέλευση εθελοντών για τη σωτηρία του 12χρονου Βαγγέλη!

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε χθες η ανταπόκριση των Ροδίων στο κάλεσμα της «Ροδαυγής» για τον 12χρονο Βαγγέλη, ο οποίος χρήζει άμεσης μεταμόσχευσης μυελού των οστών.

Από νωρίς χθες το πρωί μέχρι αργά το μεσημέρι, δεκάδες Ρόδιοι έσπευσαν στο Νοσοκομείο της Ρόδου προκειμένου να γίνουν δότες μυελού των οστών με την ελπίδα να βρεθεί ιστοσυμβατός δότης για τον 12χρονο Βαγγέλη, που δίνει εδώ και δύο χρόνια σκληρό αγώνα με την λευχαιμία.
Όπως δήλωσε στην «δ» η διευθύντρια της παιδιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου Ρόδου και μέλος του δ.σ. της «Ροδαυγής» κ. Ντίνα Παχύλη – Μαχαιρίδη, πολύς ήταν κόσμος που ευαισθητοποιήθηκε και ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα για τον 12χρονο: «Ηρθε πάρα πολύς κόσμος στο Νοσοκομείο της Ρόδου. Είναι παρήγορο ότι μιλάμε για νέο κόσμο, νέους ανθρώπους που ευαισθητοποιούνται, γίνονται δότες και δημιουργείται μια μεγάλη βάση προκειμένου, αν χρειαστεί, να βοηθηθούν κι άλλοι άνθρωποι στο μέλλον. Ελπίζουμε ότι θα βρεθεί σύντομα συμβατός δότης και όλα θα πάνε καλά για τον Βαγγέλη».
Ο 12χρονος προσεβλήθη από λευχαιμία πριν από δύο χρόνια, ακολουθεί τον δεύτερο κύκλο της θεραπείας του, ωστόσο υποτροπίασε και πρέπει άμεσα να μεταμοσχευθεί. Όπως εξήγησε η κ. Ντίνα Μαχαιρίδη, πρόκειται για την δεύτερη υποτροπή του μικρού Βαγγέλη και επειδή δεν ανταποκρίνεται πλέον ο οργανισμός του στα φάρμακα, η μεταμόσχευση μυελού των οστών είναι η τελευταία του ευκαιρία για να κρατηθεί στη ζωή.
Να σημειωθεί ότι χθες, γινόταν στο Νοσοκομείο της Ρόδου παράλληλα με την δειγματοληψία και εθελοντική αιμοδοσία για τα παιδιά της «Ροδαυγής», στην οποία επίσης ανταποκρίθηκαν όσοι έσπευσαν να βοηθήσουν τον 12χρονο Βαγγέλη.
Πέρα από την τεράστια μαζική προσέλευση, για όσους ήθελαν αλλά δεν τα κατάφεραν να παραβρεθούν στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου χθες,  μπορούν ακόμα να δώσουν δείγμα μεταβαίνοντας στο Νοσοκομείο της Ρόδου στο Τμήμα Αιμοδοσίας ή στο γραφείο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών όπου συστεγάζεται και η «Ροδαυγή», προκειμένου να ενισχύσει αυτή την τεράστια προσπάθεια που γίνεται για την εύρεση ιστοσυμβατού δότη που θα βοηθήσει τον μικρό Βαγγέλη.
Οι δότες μυελού των οστών θα πρέπει να είναι από 18 έως 45 ετών ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η διαδικασία λήψης του δείγματος  γίνεται με στοματικό επίχρισμα (σάλιο). Αν βρεθεί συμβατός δότης η διαδικασία που ακολουθείται είναι εντελώς ανώδυνη διότι δίνεται μόνο μία φιάλη αίματος και όχι δείγμα από την πύελο όπως γινόταν παλαιότερα.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου