Εντονότατη διαμαρτυρία 22 επιχειρηματιών για την ασυδοσία που επικρατεί στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου!

Eξώδικη δήλωση – καταγγελία – διαμαρτυρία επέδωσαν στον δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο και κοινοποίησαν στο Τμήμα Τροχαίας Ρόδου και την Εισαγγελέα..
Πλημμελειοδικών Ρόδου, 22 επιχειρηματίες, που δραστηριοποιούνται στην Μεσαιωνική Πόλη, ζητώντας την αυστηρή τήρηση του κανονισμού ελέγχου κυκλοφορίας εντός των τειχών αλλά και του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, ενόψει της ενάρξεως της φετινής τουριστικής περιόδου.
Στην εξώδικο, που συνέταξε ο δικηγόρος κ. Γ. Μαυρομάτης, αναφέρονται τα εξής:
«Κύριε Δήμαρχε,
Όλοι οι παραπάνω υπογράφοντες είτε κατοικούμε μόνιμα, είτε είμαστε ιδιοκτήτες ακινήτων, είτε έχουμε επιχειρήσεις στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου.
Ζούμε δηλαδή καθημερινά την ασυδοσία και την παραβατικότητα που επικρατούν σε όλους τους δρόμους της.
Οχήματα κάθε είδους κινούνται και σταθμεύουν όλες τις ώρες της ημέρας και της νύχτας, με τρόπο που παραβιάζει:
•    τον ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΗ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ (Αριθ. Απόφασης Δημοτ. Συμβουλίου Ρόδου 392/5-7-2011) που ισχύει για την κυκλοφορία σ’ αυτήν,
•    και τις διατάξεις του Κ.Ο.Κ., ο οποίος, όχι μόνο ως νόμος του Ελληνικού Κράτους ισχύει παντού, αλλά και ρητά ορίζεται από τον παραπάνω Κανονισμό (άρθρα 8, 24 και 25) ότι διέπει την κυκλοφορία εντός της Μ.Π.
Επισημαίνουμε  ότι ο Κανονισμός (στον τίτλο του άρθρου 9) αναφέρει: «Απαγορεύεται γενικά η είσοδος οχημάτων στη ΜΠ».
Οι προβλεπόμενες εξαιρέσεις είναι σαφείς και ελάχιστες: Αφορούν τα οχήματα των αποδεδειγμένα μονίμων κατοίκων, καθώς και όσα (επίσης αποδεδειγμένα) είναι απολύτως απαραίτητο να εισέρχονται.
Ο ίδιος Κανονισμός (Άρθρο 3) ορίζει τη ΜΠ ως «κλειστή, απαγορευμένη πεζοδρομημένη ζώνη» και «περιοχή ήπιας κυκλοφορίας».
Σε παράβαση των παραπάνω, αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες και μοτοποδήλατα υποβαθμίζουν τις ζωές και τις περιουσίες μας, το μοναδικό Μνημείο που αποτελεί η Μεσαιωνική Πόλη, τον τουρισμό της Ρόδου, τις διακοπές χιλιάδων επισκεπτών.
Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει στα δίκυκλα, τα οποία αποτελούν εξαιρετικά οχληρό μέρος του προβλήματος. Λόγω της παντελούς ελλείψεως ελέγχου κυκλοφορούν σε μεγάλους αριθμούς, με τρόπο ιδιαίτερα επικίνδυνο και προκλητικό.
Λόγω της χρόνιας μόνιμης ατιμωρησίας, όλα τα μηχανοκίνητα οχήματα κινούνται παντού με υπερβολική ταχύτητα (προβλεπόμενη: 20χλμ/ώρα), εκπέμποντας εξαιρετικά υψηλό θόρυβο και τρομοκρατώντας τους πάντες.
Οι οδηγοί, ενεργώντας σαν να ασκούν δικαίωμα μέσα σε ιδιοκτησία τους, φέρονται με θράσος και επιθετικότητα και σταθμεύουν οπουδήποτε. Ούτε καν διανοούνται ότι ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΥΝ εναντίον ενός Προστατευόμενου Μνημείου της Παγκόσμιας Κληρονομιάς, αλλά και των κατοίκων, ιδιοκτητών, επιχειρηματιών και  επισκεπτών.
Οι υπάλληλοι των εταιρειών security, οι οποίοι υποτίθεται ότι ελέγχουν τα σημεία εισόδου στη Μ.Π. (λίγους μήνες του καλοκαιριού και ορισμένες ώρες της ημέρας μόνο), δεν συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Οι ύβρεις και οι απειλές καθώς και οι προπηλακισμοί  που υφίστανται, καθώς και η βεβαιότητα των παραβατών ότι καμία τιμωρία δεν πρόκειται να επιβληθεί, καθιστούν απολύτως αδύνατη την εκτέλεση του καθήκοντός τους.
Τα αυτόματα κατακόρυφα εμπόδια, οι γνωστές μας «μπάρες», που εμποδίζουν τη διέλευση μόνο  αυτοκινήτων, είναι πολύ συχνά και για μεγάλα διαστήματα εκτός λειτουργίας.
Η κατάσταση είναι γνωστή τόσο στον Δήμο όσο και τις αρμόδιες αρχές.
Δυστυχώς όμως, έχει γίνει πλέον γνωστή και παγκοσμίως.
Τρομοκρατημένοι οι επισκέπτες αναρτούν δυσμενέστατα και γλαφυρά σχόλια στο διαδίκτυο, στα οποία περιγράφουν με λεπτομέρειες την απογοητευτική εμπειρία τους.
Ένας από τους σημαντικούς λόγους για να έλθουν στη Ρόδο υπήρξε  η Μεσαιωνική Πόλη, η οποία υποτίθεται ότι είναι προστατευόμενο μνημείο με απολύτως ελεγχόμενη κυκλοφορία οχημάτων. Όταν διαπιστώνουν την πραγματικότητα αισθάνονται ότι έχουν εξαπατηθεί.
Συντομεύουν τον χρόνο της επίσκεψής τους σ’ αυτή και δεν την επισκέπτονται ξανά κατά τη διάρκεια των διακοπών τους.
Πολλοί από όσους επέλεξαν να διαμείνουν σε ξενοδοχεία της Μ.Π. διακόπτουν τη διαμονή τους και καταφεύγουν σε άλλα, όσο το δυνατόν μακρύτερα από αυτήν.
Τα αναρτημένα μηνύματά τους δυσφημούν τη Ρόδο και αποθαρρύνουν άλλους, μελλοντικούς επισκέπτες.
Συγχρόνως με αυτή την καταστροφική δημοσιότητα της απαράδεκτης συμπεριφοράς των παραβατών, δαπανώνται εκατομμύρια για την προβολή της Ρόδου από τον Δήμο, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον ΠΡΟΤΟΥΡ και άλλους φορείς.
Κύριε Δήμαρχε
Δεν αντιδράτε, όπως θα οφείλατε, στην αναρχία, τον κίνδυνο και τον θόρυβο που μετατρέπουν τη Μεσαιωνική Πόλη σε χώρο όπου κάτοικοι, επιχειρηματίες και επισκέπτες δυστυχούν όλες τις ώρες του 24ώρου.
Όλοι μας πλέον πιστεύουμε ότι στη ΜΠ ο πολίτης είναι απροστάτευτος, ο παραβάτης απολαμβάνει ασυλίας, και ο Νόμος είναι απών.
Έχει αποδειχθεί ότι τα ποσά που έχουν δαπανώνται για την κατασκευή διαφόρων έργων στις εισόδους και για την αμοιβή εταιρειών «Security» δεν φέρνουν αποτέλεσμα.
Γνωρίζετε ότι το μόνο που απαιτείται είναι η εκ μέρους σας πραγματική βούληση εφαρμογής του νόμου και η τιμωρία των παραβατών, οι οποίοι θέτουν σε κίνδυνο τόσο σημαντικά αγαθά της πόλης και των πολιτών που σας εξέλεξαν.
Επειδή ζητούμε το στοιχειώδες και απολύτως αυτονόητο, δηλαδή την εφαρμογή του ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΗ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ (Αριθ. Απόφασης Δημοτ. Συμβουλίου Ρόδου: 392/5-7-2011) και του Κ.Ο.Κ.
Επειδή σε λίγες εβδομάδες πρόκειται να φθάσουν οι πρώτοι τουρίστες της σαιζόν και να αρχίσει η λειτουργία των εποχικών επιχειρήσεων της Μ.Π.
Επειδή κανείς δεν δικαιούται να παρανομεί ούτε εις βάρος μας, ούτε εις βάρος της Μεσαιωνικής Πόλης και της Ρόδου.
Για τους λόγους αυτούς, με την ρητή επιφύλαξη παντός δικαιώματος μας και κατά παντός υπευθύνου, σας καλούμε να προβείτε άμεσα στις στοιχειώδεις απαιτούμενες ενέργειες για την απόλυτη και αυστηρή εφαρμογή του ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΗ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ και του Κ.Ο.Κ.
Σε αντίθετη περίπτωση θα προβούμε σε κάθε προβλεπόμενη ενέργεια κατά παντός υπευθύνου, ενώπιον κάθε δικαστηρίου και αρχής, τόσο για την εφαρμογή των ανωτέρω, όσο και για τον καταλογισμό των αναλογουσών ευθυνών στους υπευθύνους».


 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου