Με τρία υποκαταστήματα της αλυσίδας Μαρινόπουλου θα λειτουργήσει στη Ρόδο ο Σκλαβενίτης

3  πολυκαταστήματα της αλυσίδας Μαρινόπουλου, αναμένεται να λειτουργήσουν στο αμέσως επόμενο διάστημα στη Ρόδο, από την εταιρεία Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη, θυγατρική της «Σκλαβενίτης».
Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο τελευταίος όμιλος ήλθε ήδη σε συμφωνία με τους ιδιοκτήτες των ακινήτων, που λειτουργούσε ως υπεραγορές ο Μαρινόπουλος, στην Εθνική Οδό Ρόδου – Λίνδου, στην Ιαλυσό και στην οδό Τσαλδάρη.
Σε ό,τι αφορά την τροφοδοσία του δικτύου, το οποίο υπολειτουργούσε το τελευταίο δεκάμηνο, θα γίνει σε τρεις δόσεις, αρχής γενομένης από σήμερα ενώ οι επόμενες ημερομηνίες που έχουν δοθεί είναι 8 και 15 Μαρτίου.
Την ίδια ώρα στην τελική ευθεία βρίσκεται και η υπογραφή των δανειακών συμβάσεων με τις Τράπεζες για τη χρηματοδότηση ύψους 352 εκατ. ευρώ, κεφάλαια τα οποία θα κατευθυνθούν για την πληρωμή των οφειλών της Μαρινόπουλος προς τους πιστωτές της.
Βέβαια, το «κλειδί» για την επιτυχία ή μη του όλου εγχειρήματος, είναι η επιστροφή των καταναλωτών και πόσο γρήγορα η «Σκλαβενίτης» θα μπορέσει να καλύψει το χαμένο έδαφος και να γυρίσει ένα δίκτυο το οποίο επί της ουσίας έχει εξαφανισθεί από τον χάρτη.
Και όλα αυτά σε μια αγορά η οποία συνεχίζει να δέχεται ασφυκτικές πιέσεις, (μόνο το 2016 χάθηκε μισό δισεκατομμύριο ευρώ, ενώ τον Ιανουάριο του 2017 κατεγράφη πτώση 9,9% στις πωλήσεις ειδών διατροφής στα σούπερ μάρκετ), και με έναν ανταγωνισμό ο οποίος δεν είναι διατεθειμένος να απολέσει ό,τι έχει κερδίσει τον τελευταίο χρόνο.
Για την «Σκλαβενίτης» η απόκτηση του δικτύου της Μαρινόπουλος αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο επιχειρηματικό της στοίχημα, αφού είναι το βήμα για να αποκτήσει πανελλαδική παρουσία.
Μέσω του συγκεκριμένου deal η «Σκλαβενίτης», το δίκτυο της οποίας εν έτει 2012 αριθμούσε μόλις 86 καταστήματα, αποκτά πανελλαδική παρουσία με ένα δίκτυο καταστημάτων άνω των 525 σημείων και διαπραγματευτική δύναμη, αν όλα πάνε με βάση το business plan, που την  καθιστά Νο 1 λιανέμπορο της χώρας.
Οι επιπτώσεις από την κατάρρευση της Μαρινόπουλος, επί σειράν πολλών ετών μεγαλύτερης αλυσίδας σουπερμάρκετ στην Ελλάδα, θα απαιτηθεί αρκετός χρόνος για να προσμετρηθούν.
H Ζήνων Ακίνητα ΑΕ, στην κατοχή της οποίας βρισκόταν 16 καταστήματα της Μαρινόπουλος τέθηκε σε διαδικασία ειδικής διαχείρισης, ως αποτέλεσμα της αδυναμίας της αλυσίδας να καταβάλλει τα μισθώματα για τη χρήση των καταστημάτων της.
Η απαίτηση της Ζήνων από τη Μαρινόπουλος ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, ωστόσο κατά τη συζήτηση για τη συμφωνία διάσωσης της Μαρινόπουλος, αποδέχθηκε απομείωση της απαίτησής της κατά 40%.
Σύμφωνα με την πρόσκληση διενέργειας του πλειοδοτικού διαγωνισμού που δημοσιεύτηκε, τα ακίνητα της Ζήνων πωλούνται στο σύνολο τους και όχι τμηματικά.
Μεταξύ αυτών σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες συγκαταλέγεται και το σουπερ μάρκετ Μαρινόπουλος στην επαρχιακή οδό Ρόδου – Καλλιθέας.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About Ποσειδωνία Ρόδος

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου