Σφόδρα δυσαρεστημένος και ο Τ. Χατζηιωάννου – «Μπάχαλο» η παράταξη του δημάρχου

Μείζον θέμα φαίνεται πως έχει προκληθεί στους κόλπους της δημοτικής πλειοψηφίας, μετά την ανάληψη της προεδρίας του ΔΟΠΑΡ από τον κ. Στέφανο Κυριαζή με αντιπρόεδρο τον αντιδήμαρχο κ. Τέρη Χατζηιωάννου...
Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατικής», ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Τέρης Χατζηιωάννου φέρεται σφόδρα δυσαρεστημένος από την απόφαση του δημάρχου κ. Φώτη Χατζηδιάκου, να αναλάβει την προεδρία του ΔΟΠΑΡ ο κ. Στ. Κυριαζής. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αντιδήμαρχος θα θέσει το θέμα στον δήμαρχο, επιδιώκοντας άμεσα συνάντηση μαζί του.
Η καθυστέρηση που σημειώθηκε από τον δήμαρχο στην ανακοίνωση της σύνθεσης του Δ.Σ. του ΔΟΠΑΡ, ήταν ενδεικτική για το παρασκήνιο που «οργίαζε» σχετικά με το ποιος θα αναλάβει την προεδρία.
Η δυσαρέσκεια του κ. Στ. Κυριαζή για το γεγονός ότι δεν ανέλαβε την –αναβαθμισμένη- αντιδημαρχία Πρασίνου, κάμφθηκε από την τοποθέτησή του στην προεδρία του ΔΟΠΑΡ ωστόσο η εξέλιξη αυτή πυροδότησε μια σειρά από αντιδράσεις στο εσωτερικό της παράταξης.
Πέραν από τον κ. Τέρη Χατζηιωάνου, που ως αντιδήμαρχος Πολιτισμού, εθεωρείτο δεδομένο ότι θα ανελάμβανε την προεδρία του ΔΟΠΑΡ, η απόφαση αυτή του δημάρχου δυσαρέστησε κι άλλα μέλη της δημοτικής πλειοψηφίας, που είτε περίμεναν να αξιοποιηθούν στην θέση του προέδρου του ΔΟΠΑΡ, είτε θεωρούν ότι ο κ. Στ. Κυριαζής «απαίτησε» την θέση, απειλώντας με ανεξαρτητοποίηση και κατάφερε να την κερδίσει.
Όπως έγραψε πρόσφατα η «δημοκρατική» ο κ. Κυριαζής φερόταν έντονα δυσαρεστημένος με τις αποφάσεις του δημάρχου καθώς ενώ ήταν όλο το προηγούμενο διάστημα εντεταλμένος σε θέματα Πρασίνου και Περιβάλλοντος ανέλαβε την ευθύνη του νευραλγικού τομέα του Αθλητισμού στον ΔΟΠΑΡ. Ωστόσο, ο ίδιος δυσαρεστήθηκε από την στιγμή που ο τομέας τον οποίο υπηρέτησε, αναβαθμίστηκε σε αντιδημαρχία –την οποία ανέλαβε τελικά η κα Λίτσα Κρεμαστινού και σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις δεν έκρυβε την πρόθεσή του να επανεξετάσει την στάση του μέσα στην παράταξη.
Ο ίδιος περίμενε να «ξεκαθαρίσει» η κατάσταση με την προεδρία στον ΔΟΠΑΡ, ενώ ερωτηθείς για το θέμα, ο κ. Χατζηδιάκος είχε αποφύγει να τοποθετηθεί δημοσίως.
Πληροφορίες ανέφεραν στην «δ» ότι της τελικής αποφάσεως του δημάρχου, προηγήθηκε έντονο παρασκήνιο και πολλές… διαπραγματεύσεις ενώ μέχρι και την τελευταία ώρα ο κ. Κυριαζής βρισκόταν σε συζητήσεις με τον κ. Χατζηδιάκο.
Από την άλλη πλευρά υπάρχουν κι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι ο κ. Στ. Κυριαζής είναι γνώστης του απαιτητικού χώρου του αθλητισμού και μπορεί να επιλύσει μια σειρά από προβλήματα που σοβούν.
Οι αντιδράσεις ωστόσο, φαίνεται να είναι περισσότερες και είναι βέβαιον πως το θέμα θα τεθεί επιτακτικά στον κ. Φώτη Χατζηδιάκο, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι η απόφασή του μπορεί να αλλάξει.
Με ενδιαφέρον αναμένεται πλέον  η περαιτέρω στάση του αντιδημάρχου κ. Τέρη Χατζηιωάννου, ο οποίος εκτιμά ότι με την κίνηση αυτή, ο δήμαρχος υποβάθμισε τον ρόλο του, άποψη την οποία συμμερίζονται και άλλα μέλη της δημοτικής πλειοψηφίας που δεν είδαν με «καλό μάτι» την αναβάθμιση του κ. Στ. Κυριαζή, εις βάρος του αντιδημάρχου Πολιτισμού. Και μπορεί στην πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΔΟΠΑΡ να έδωσαν όλοι το «παρών», ωστόσο από την συνάντηση του κ. Τέρη Χατζηιωάννου με τον δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο, θα ξεκαθαρίσουν πολλά για την λειτουργία του οργάνου αλλά και για τις σχέσεις των δυο τους.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου