«Καυτά» ερωτήματα για τον μεθυσμένο Τούρκο πρόξενο!

Από τακτικό αναγνώστη της «δημοκρατικής» που είναι μάλιστα πολύ σοβαρό και μορφωμένο άτομο, πήραμε προς δημοσίευση την ακόλουθη επιστολή:
«Κύριε Διευθυντά
Διάβασα το δημοσίευμα της έγκριτης εφημερίδας σας “Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ”, στο φύλλο της 7ης Μαρτίου, σχετικά με το περιστατικό της οδήγησης υπό την επήρεια μέθης του Τούρκου προξένου Ρόδου. Επειδή συμπτωματικά την πρώτη πρωινή ώρα της 04 Μαρτίου επέστρεφα στο σπίτι μου μέσω της λεωφόρου Ηρακλείδων, υπήρξα αυτόπτης μάρτυρας του συμβάντος. Δεν γνώριζα ότι οδηγός του λευκού AUDI με αριθμό κυκλοφορίας IPX 7290, ήταν ο Τούρκος πρόξενος. Αυτό όμως που μου προκάλεσε οργή, ήταν η επικίνδυνη οδήγηση του οδηγού του εν λόγω αυτοκινήτου, ο οποίος παραβίασε όλες τις διατάξεις του Κ.Ο.Κ. και είναι ευτύχημα που δεν θρηνήσαμε θύματα. Τι θα απαντούσε ο κος πρόξενος στις οικογένειες των θυμάτων; Ότι εκείνος μέθυσε για το κέφι του και επειδή έχει κάποιο αξίωμα – τίτλο, έχει και το δικαίωμα να θέτει σε κίνδυνο ζωές αθώων πολιτών οι οποίοι κυκλοφορούν στους δρόμους για το μεροκάματο; Μήπως (λέω εγώ), θα έπρεπε η οδική συμπεριφορά του κου προξένου, να είναι υποδειγματική και όχι προκλητική; Από πότε σε ένα κράτος ισονομίας, οι αστυνομικοί κάποιους οδηγούς που οδηγούν υπό την  επήρεια μέθης τους συλλαμβάνουν αμέσως και άλλους τους οδηγούν στο σπίτι τους εκτελώντας χρέη οδηγού;
Είναι δυνατόν ο επίσημος εκπρόσωπος ενός κράτους, όπως είναι ο Τούρκος πρόξενος, να συμπεριφέρεται τόσο ανεύθυνα; Πώς θα χειριστεί μεθυσμένος σοβαρά θέματα που απορρέουν από την ιδιότηταά του; Μήπως πρέπει κάποιος προϊστάμενός του να τον συμμαζέψει; Συζητώντας το περιστατικό με φίλους μου, αναφέρθηκε ότι ένα βράδυ κατά τις 22:00 στα μέσα Φεβρουαρίου, κάποιο αυτοκίνητο τύπου JEEP με διπλωματικές πινακίδες γαλανού χρώματος, προσέκρουσε στο κράσπεδο δίπλα από το σταθμό του ΚΤΕΛ στο Μαντράκι και κατέστρεψε το ρολόι του σταθμού. Ο οδηγός απομακρύνθηκε άμεσα από το σημείο του συμβάντος, πιθανώς για να μην εκτεθεί. Ο τόπος όμως είναι μικρός.
Αρκετά θύματα τροχαίων θρηνούμε στη Ρόδο και πολλοί φορείς προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν τους οδηγούς. Ας κάνουν κάτι και για τον Τούρκο πρόξενο. Σε λίγο ξεκινά η τουριστική περίοδος και εύχομαι να μην τον ξανασυναντήσω στο δρόμο.
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία»
(Σημ.: τα στοιχεία του αναγνώστη μας είναι στη διάθεση της εφημερίδας).


 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου