Ανείπωτη τραγωδία με τρεις νεκρούς ψαράδες!! (Ονόματα)

Σοκ προκάλεσε χθες στη Ρόδο η ανείπωτη τραγωδία με τον ανεξήγητο πνιγμό τριών ημεδαπών, που είχαν μεταβεί στο Πρασονήσι το πρωί της Τρίτης για ψάρεμα με ερασιτεχνικό σκάφος.
Οι Παναγιώτης Παναγιωτάκης του Παύλου, 67 ετών, ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «Πανόραμα» στην οδό Μιχαήλ Πετρίδη, ο Στέλιος Στεφανάκης του Σταματίου 64 ετών, κάτοικοι εν ζωή Ρόδου και ο Ευστάθιος Καραγιάννης του Δημητρίου, 72 ετών, κάτοικος εν ζωή Πλημμυρίου, μετέβησαν με τη λέμβο «Παύλος» ιδιοκτησίας του πρώτου, το πρωί της Τρίτης, στην περιοχή «Βρούλια» στο Πρασονήσι για ψάρεμα.
Περί ώραν 22.00 της ίδιας ημέρας ο υιός του πρώτου δήλωσε την εξαφάνισή τους στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου κι αμέσως ξεκίνησε επιχείρηση για τον εντοπισμό τους.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ένας εκ των τριών επιβαινόντων στην λέμβο ενημέρωσε υπάλληλο του ξενοδοχείου ότι είχε αναποδογυρίσει η βάρκα και ο τελευταίος τον γιο του 67χρονου, ο οποίος με την σειρά του κινητοποίησε τις αρχές.
Ο Παύλος Παναγιωτάκης ενημέρωσε συγκεκριμένα το Λιμεναρχείο ότι ο πατέρας του κινδύνευε γιατί η βάρκα στην οποία βρισκόταν είχε αναποδογυρίσει.
Περί ώραν 22.15 έσπευσαν στο σημείο ελικόπτερο Super Puma, δύο σκάφη του Λιμενικού και 4 αλιευτικά από την περιοχή, ενώ συνέδραμαν στις ολονύχτιες έρευνες και εθελοντικές οργανώσεις.
Μια ώρα περίπου αργότερα το σκάφος «Δελφίνι» εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή «Βρούλια» σε μικρή σχετικά απόσταση από την ακτή δύο σωσίβια, ένα κουπί και ένα φορητό ψυγείο.
Οι έρευνες σταμάτησαν περί ώραν 04.30 λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και ξεκίνησαν εκ νέου την 06.00 ώρα της Τετάρτης με τη συμμετοχή 27 λιμενικών, εθελοντικών ομάδων, 5 ιδιωτικών σκαφών και δύο δυτών.
Στον ίδιο κόλπο και σε απόσταση 100 μέτρων από την ακτή σκάφος του Λιμενικού εντόπισε την βάρκα σε βάθος 5 μέτρων περί ώραν 06.45. Λίγα λεπτά αργότερα εντοπίστηκε μια σορός δίπλα στην βυθισμένη λέμβο και περί ώραν 07.05 η δεύτερη σε βραχώδες σημείο του ίδιου κόλπου.
Η τρίτη σορός εντοπίστηκε μια ώρα αργότερα σε σημείο ανάμεσα στις δύο προηγούμενες.
Οι σοροί μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Λάρδου και από εκεί στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου για τη διενέργεια νεκροψίας νεκροτομής.
Από την έρευνα του ιατροδικαστή πιθανολογείται ότι η λέμβος αναποδογύρισε πιθανότατα στην προσπάθεια ανέλκυσης του τρίτου, ο οποίος δεν ήξερε κολύμπι από τους άλλους δύο.
Διενεργείται προανάκριση, ενώ το τι ακριβώς συνέβη και πώς οδηγήθηκαν στον θάνατο άδικα οι τρεις Ροδίτες δύσκολα θα διακριβωθεί καθώς δεν υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες.
Σημειώνεται ότι στην περιοχή έπνεαν άνεμοι ισχύος 4 μποφόρ και δύσκολα δικαιολογείται η βύθιση της λέμβου.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου