Η Ρόδος υποδέχεται τον Διεθνή Οργανισμό Peace & Sport

Με την ευκαιρία του 1ου WTF Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Taekwondo Beach Ρόδος 2017, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ταεκβοντό και η Οργανωτική Επιτροπή θα πραγματοποιήσουν τη μεγαλύτερη White Card campaign...
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης της διοργάνωσης, την Πέμπτη 4 Μαΐου. Όλοι οι μετέχοντες στην τελετή, αλλά και ο κόσμος, θα μπορούν να ενταχθούν στην αναμνηστική φωτογραφία της καμπάνιας, κρατώντας τη λευκή κάρτα που θα στείλει ένα μήνυμα ειρήνης, μέσω του αθλητισμού. Το νησί της Ρόδου αποτελεί ‘σταυροδρόμι’ ανάμεσα στην Ανατολή και τη Δύση, κάτι που το καθιστά την τέλεια επιλογή για την προώθηση της ενότητας των πολιτισμών και των εθνών. 

Η Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου είναι αναγνωρισμένη ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO και θεωρείται ότι έχει τα πιο καλοδιατηρημένα μεσαιωνικά κτίρια και υποδομές. Οι αθλητές από όλες τις χώρες που θα μετάσχουν στο 1ο WTF Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Taekwondo Beach Ρόδος 2017 θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν από τα ιστορικά μονοπάτια της πόλης, για να φτάσουν στο σημείο που θα γίνει η τελετή έναρξης. 

O πρόεδρος της WTF, δρ. Chungwon Choue, δήλωσε πως: «Είναι προνόμιο να φιλοξενείται η διοργάνωση στη Ρόδο, στο ‘νησί των ιπποτών’. Από το 1522 μαίνονταν άγριες μάχες, δεδομένου ότι η Ρόδος ήταν το επίκεντρο του τιτάνιου αγώνα μεταξύ Ανατολής και Δύσης, οπότε και η αξία της ειρήνης είναι πρωταρχική σε αυτόν τον τόπο. 

Η κοινή μας πρωτοβουλία με το Peace & Sport, στην προώθηση της παγκόσμιας ειρήνης μέσα σε αυτά τα μεσαιωνικά τείχη, σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη white card campaign που έχει γίνει ποτέ σε ιστορικό μνημείο. Και είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι τα μέλη της οικογένειας του ταεκβοντό, θα είναι εκεί και θα αγωνιστούν με ειρήνη, συνεργασία και ενότητα». 

Ο ιδρυτής και πρόεδρος του Peace and Sport, Joel Bouzou, σημείωσε πως: «Ως σύμβολο του κινήματος της ειρήνης μέσω του αθλητισμού, αυτή η White Card campaign στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, θα διαδώσει ένα μοναδικό μήνυμα φιλίας σε όλα τα έθνη που θα μετάσχουν στο 1ο WTF Παγκόσμιο πρωτάθλημα Taekwondo Beach!». 

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Σάκης Πραγαλός, δήλωσε πως: «Από την Ελλάδα γεννήθηκε η Ολυμπιακή εκεχειρία και είναι σημαντικό η αρχή αυτή να ενσαρκώνεται σε κάθε αθλητική διοργάνωση. Αυτό πρεσβεύει και το Peace and Sport και μας βρίσκει μαζί του σε αυτόν τον αγώνα. Μακάρι όλες αυτές οι λευκές κάρτες να σημαίνουν ένα ακόμα παιδικό χαμόγελο μέσα σε ένα ειρηνικό περιβάλλον. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας ως άθλημα και μέσα από το THF της WTF». 

Η Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Πολιτισμού και Τουρισμού Νοτίου Αιγαίου, Μαριέτα Παπαβασιλείου- Βακιάνη, δήλωσε πως: «Είναι τιμή να καλωσορίζουμε τέτοιες δραστηριότητες, που ‘αγκαλιάζουν’ τη συνεργασία μεταξύ πολιτισμού, αθλητισμού και κοινωνίας, ενώ παράλληλα είναι μέρος της οργάνωσής τους. Είμαστε βέβαιοι ότι θα επιβεβαιώσουμε όλες τις προσδοκίες και θα καταγράψουμε έντονες στιγμές, ισχυρές μέσα στην καρδιά του καθενός από εμάς».
Share on Google Plus

About Ποσειδωνία Ρόδος

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου