Ρόδος: Ψάχνουν εναγωνίως προσωπικό -Δεν αρκούν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι

Περισσότεροι από 17.000 ξενοδοχοϋπάλληλοι απασχολούνται στα ξενοδοχεία της Ρόδου, εκ των οποίων ένας μεγάλος αριθμός φέτος προέρχεται από άλλα μέρη της Ελλάδας, αφού το ντόπιο δυναμικό δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες όλων των μονάδων!


Ακόμα και σήμερα, που η τουριστική σεζόν βρίσκεται σε εξέλιξη, υπάρχουν ξενοδοχεία που αναζητούν εναγωνίως προσωπικό στην Αθήνα και στην βόρεια Ελλάδα, καθώς υπάρχουν θέσεις που παραμένουν κενές, και αφορούν κυρίως στον τομέα της εστίασης εντός των ξενοδοχείων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων κ. Θανάση Σταμούλη, είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται τόσο μεγάλη ανάγκη για πρόσληψη προσωπικού, σε σημείο μάλιστα που οι ξενοδόχοι να απευθύνονται σε άλλες περιοχές της χώρας για να καλύψουν τις κενές θέσεις.

Το ευχάριστο, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου στην «δ», είναι ότι υπήρξε ανταπόκριση γι αυτό και πολλοί ξενοδοχοϋπάλληλοι από άλλες περιοχές της Ελλάδας, που μαστίζονται από την ανεργία, άφησαν πίσω τις οικογένειες και τα σπίτια τους και ήρθαν στην Ρόδο για να εργαστούν για την σεζόν.



«Η Ρόδος έχει “πλημμυρίσει” από εργαζόμενους από την Αθήνα και την βόρεια Ελλάδα, διότι οι εργοδότες εδώ δεν μπορούσαν να βρουν υπαλλήλους. Δεν μπορούμε να το εξηγήσουμε, ίσως επειδή δικοί μας ξενοδοχοϋπάλληλοι έχουν στραφεί για εργασία στην Κύπρο και σε άλλα μέρη, ίσως επειδή άλλαξαν δουλειά… Και σήμερα ακόμα, υπάρχουν ξενοδοχεία που ψάχνουν μάγειρες σε όλη την Ελλάδα, για να έρθουν να εργαστούν στη Ρόδο. Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό, σε τόσο μεγάλη έκταση, να μην μπορούν δηλαδή οι ανάγκες να καλυφθούν από το ντόπιο δυναμικό», δήλωσε ο κ. Θανάσης Σταμούλης, ξεκαθαρίζοντας ότι αυτό δεν συμβαίνει εις βάρος των Ρόδιων ξενοδοχοϋπαλλήλων, στους οποίους στρέφονται πρώτα οι εργοδότες.

Μάλιστα, όπως είπε, οι ανάγκες του χρόνου αναμένεται να αυξηθούν κατακόρυφα με την λειτουργία νέων ξενοδοχειακών μονάδων και εκτιμάται ότι θα χρειαστούν συνολικά 20.000 ξενοδοχοϋπάλληλοι για να καλύψουν τις θέσεις στις μονάδες όλου του νησιού.

Σήμερα η καταληκτική ημερομηνία
Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ξενοδοχοϋπαλλήλων κ. Θανάση Σταμούλη, τα μέλη του Σωματείου που εμπρόθεσμα συμπλήρωσαν τα απαραίτητα έγγραφα επαναπρόσληψης, με βάση το άρθρο 3 παράγραφος 06 της Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, θα πρέπει μέχρι σήμερα να προσληφθούν από τις επιχειρήσεις, αφού η 25η Μαΐου είναι η καταληκτική ημερομηνία.
Αν και, όπως δήλωσε, οι περισσότερες επαναπροσλήψεις έχουν ήδη ολοκληρωθεί, υπάρχουν κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις που θα πρέπει σήμερα να τακτοποιηθούν. Σε διαφορετική περίπτωση θα παρέμβει το Σωματείο για την διευθέτηση του θέματος είτε πιέζοντας για την επαναπρόσληψη είτε για την αποζημίωση του υπαλλήλου.

«Την Τετάρτη 25 Μαΐου, καταληκτική ημερομηνία, θα είμαστε όλη μέρα στα γραφεία του σωματείου μας, προκειμένου αν χρειαστεί να παρέμβουμε για να διευθετήσουμε τυχόν προβλήματα που μπορεί να προκύψουν με τις επαναπροσλήψεις», δήλωσε ο κ. Θ. Σταμούλης.
Πηγή: dimokratiki.gr
 iefimerida.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου