ΝΤΡΟΠΗ.. Τυλιγμένη σε δίχτυα επαγγελματία ψαρά το σπάνιο είδος (Caretta caretta) (Pic Vid)

Με ένα μακάβριο θέαμα ήρθαν πρόσωπο το πρωί Έλληνες παραθεριστές αλλά και τουρίστες στη θαλάσσια περιοχή της Μονολίθου όταν αντιίκρυσαν μια χελώνα περίπου 100+ κιλών Καρέτα Καρέτα (Caretta caretta) .
Το άτυχο "ΠΡΟΣΤΕΥΟΜΕΝΟ" είδος ήταν τυλιγμένο με δίχτυα που φυσικά χρησιμοποιούν ΜΟΝΟ οι επαγγελματίες ψαράδες!! Μετά απο τις δολοφονίες των δελφινιών και προ τριετίας της φώκιας του Μανδηλά(Καράβολα) τώρα τους ενοχλούν και οι χελώνες... Επιτέλους κάποιος θα πρέπει να σταματήσει όλους αυτούς που για το κέρδος πληρώνουν θηλαστικά και ζωα με την ζωή τους!
Ενδυκτικό είναι ότι στη θαλάσσια περιοχή των Τριαντών και ώρα 8 το πρωί ο οικογενειάρχης Φίλιππας K. Κατήγγειλε μέσο του λογαριασμού του στο Facebook οτι έκανε παρατήρηση σε επαγγελματίες ψαράδες όταν είδε στα 4 μέτρα τα δίχτυα τους και τους εξήγησε ότι εδώ κάνουν τουρίστες μπάνιο και απαγορεύται να ρίχνεται δίχτυα διότι κινδυνεύουν ζωές φυσικά μόνο ξύλο δεν έφαγε και το αποκάλεσαν και "Καραγκιόζη". Το κακό έχει παραγίνει και κανείς δεν κάνει τίποτα! Φυσικά ουδείς λόγος για το γραφείο αλιείας αφου και να τηλεφωνήσεις ή δεν θα έρθουν ή θα είναι απασχολημένοι με σοβαρά θέματα όπως οι καλαμιδάδες οι ψαροτουφεκάδες κ.α.. Για να πιάσουν κάποιον επαγγελματία ούτε λόγος!
Φυσικά την χελώνα την φωτογράφισαν οι τουρίστες που θα την αναρτήσουν στα δικά τους μέσα ενημέρωσης και θα γίνουμε διεθνώς ρεζίλι!
Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες απο την χελώνα και τα δίχτυα που ρίχνουν πάνω στις πλάτες των λουόμενων!
Share on Google Plus

About Ποσειδωνία Ρόδος

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου