Υδροφόρα στην πληγείσα από την κακοκαιρία Σύμη

Υδροφόρα με 2.000 κυβικά νερού αναχώρησε εκτάκτως την Πέμπτη για το ακριτικό νησί της Σύμης, προκειμένου να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες που έχουν προκύψει στο νησί, μετά τις καταστροφικές καταιγίδες που χτύπησαν τη Σύμη και τα μεγάλα προβλήματα που προκλήθηκαν στις βασικές υποδομές του νησιού, όπως οι μονάδες αφαλάτωσης και το δίκτυο υδροδότησης.

Σε συνεννόηση με τον δήμαρχο Σύμης Λ. Παπακαλοδούκα και μετά από εντολή του υφυπουργού Ναυτιλίας, Νεκτάριου Σαντορινιού, έχει ήδη ξεκινήσει το ταξίδι της η υδροφόρα, της οποίας το κόστος καλύπτεται από τον προϋπολογισμό της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Επίσης, σε συνεργασία με τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης - Αποχέτευσης Σύμης, γίνεται ήδη εκτίμηση των ζημιών που έχουν υποστεί οι αφαλατώσεις του νησιού, προκειμένου να βρεθούν οι κατάλληλοι πόροι από το εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και να ξεκινήσει άμεσα η αποκατάστασή τους, έτσι ώστε σύντομα να τεθούν σε λειτουργία.

Υπενθυμίζεται ότι στις 13/11/2017, σφοδρή κακοκαιρία «χτύπησε» το νησί δημιουργώντας τεράστια προβλήματα σε υποδομές, σπίτια, καταστήματα, δρόμους, αυτοκίνητα κ.ά.

Η Σύμη βυθίστηκε στο σκοτάδι, καθώς σημειώθηκε μπλακ άουτ, πάνω από 15 αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά και έπεσαν στη θάλασσα, ευτυχώς χωρίς ανθρώπινα θύματα.

.efsyn.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου