Μπουκάλια από τη Ρωσία έφτασαν στον Πανορμίτη; Διαψεύδει η Μητρόπολη Σύμης

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες η είδηση πως έφτασαν στην Ιερά Μονή Πανορμίτη Σύμης τρία μπουκάλια από την Ρωσία με αφιερώματα πιστών, έπειτα από φωτογραφίες και βίντεο, που δημοσιεύθηκαν στο facebook.

Η είδηση αναπαράγεται από πιστούς και ενημερωτικές ιστοσελίδες κάνοντας λόγο για «θαύμα», απεικονίζοντας μάλιστα τα μπουκάλια τα οποία περιέχουν αφιερώματα γραμμένα στα ρωσικά, αφιερωμένα στον Πανορμίτη, ενώ υπάρχει και βίντεο στο οποίο φαίνεται ένας κύριος ο οποίος ανασύρει τα μπουκάλια από την θάλασσα.Μητροπόλεως Σύμης κ. Γεώργιο Πετρόπουλο, προκειμένου να λάβει περισσότερες πληροφορίες για το γεγονός, κατέστη σαφές πως κάτι τέτοιο δεν συνέβη στο χρονικό διάστημα που αναφέρεται στην ανάρτηση.
Περαιτέρω ο γραμματέας της Μητροπόλεως, αναφέρει πως στο βίντεο που αναπαράγεται, η θάλασσα φαίνεται να είναι ήρεμη, ενώ το σαββατοκύριακο στη Σύμη επικρατούσε κακοκαιρία και δεν προσέγγισε ούτε το πλοίο της γραμμής.
Όπως επισημαίνει ο κ. Γεώργιος Πετρόπουλος, τα θαύματα του Αγίου είναι αμέτρητα και κάθε μπουκάλι που φθάνει στην Ιερά Μονή Πανορμίτη Σύμης καταγράφεται, ωστόσο τις τελευταίες ημέρες κάτι τέτοιο δεν συνέβη.
«Υπάρχουν μπουκάλια τα οποία έρχονται από όλη την Ελλάδα, από όλη την Μεσόγειο και υπάρχουν μπουκάλια τα οποία μπορεί κάποιοι πιστοί για λόγους ευλαβείας, να τα αφήνουν έξω από τον όρμο. Βεβαίως πολλά μπουκάλια πιστών φθάνουν στην Ιερά Μονή Πανορμίτη, κάτι τέτοιο όμως, όπως παρουσιάζεται τις τελευταίες ώρες δεν συνέβη. Στο βίντεο η θάλασσα φαίνεται λάδι οι δε άνθρωποι που φαίνονται να ανασύρουν το μπουκάλι δεν είναι καν Συμιακοί, είναι ξένοι. Μα κανένας ξένος δεν ήρθε στη Σύμη αυτό το σαββατοκύριακο, διότι ήταν σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου», δήλωσε ο γραμματέας της Μητροπόλεως Σύμης.
Επιπλέον, στη φωτογραφία (που δημοσιεύει η «δ») φαίνεται ότι ένα από τα μπουκάλια που φέρεται να «ταξίδεψαν» από την Ρωσία μέχρι την Ιερά Μονή Πανορμίτη Σύμης, είναι ελληνικής κατασκευής, γνωστής ελληνικής εταιρείας.
Να σημειωθεί ότι ο Αρχάγγελος Μιχαήλ, ο Πανορμίτης, πέρα από τα αμέτρητα επιβεβαιωμένα θαύματα που έχει επιτελέσει και επιτελεί εδώ και εκατοντάδες χρόνια στην Ιερά αυτή Μονή της Σύμης, πραγματοποιεί και ένα διαχρονικό και ταυτόχρονα μοναδικό παγκοσμίως θαύμα, σε όσους πιστούς βρίσκονται σε διάφορα μέρη του κόσμου και δεν έχουν τη δυνατότητα να έρθουν οι ίδιοι στο Μοναστήρι του:

Εκείνος που αδυνατεί την παρούσα στιγμή να επισκεφθεί την Ιερά Μονή, μπορεί μέσα σε ένα μικρό μπουκαλάκι, είτε από εμφιαλωμένο νερό είτε από πορτοκαλάδα να τοποθετήσει Θυμίαμα, ένα χαρτί με τα «Υπέρ Υγείας» και τα «Υπέρ Αναπαύσεως» ονόματα εκείνων που επιθυμεί, ένα χαρτάκι με το Ονοματεπώνυμο, τη διεύθυνση ή και το τηλέφωνό του. Επίσης, μπορεί να συμπεριλάβει και ένα γράμμα προς το Μοναστήρι, για οποιοδήποτε θέμα τον απασχολεί και θα ήθελε να γίνει θέμα προσευχής στην Ιερά Μονή. Αφού τοποθετήσει μέσα όλα αυτά τα Αφιερώματα για τον Ταξιάρχη και κλείσει το μπουκαλάκι, μπορεί, είτε από ένα λιμάνι είτε από κάποιο πλοίο που βρίσκεται στα ανοιχτά να πετάξει το μπουκαλάκι στη θάλασσα, αφού πρώτα προσευχηθεί στον Αρχάγγελο Μιχαήλ τον Πανορμίτη και του ζητήσει να το οδηγήσει ο ίδιος στο Μοναστήρι του στη Σύμη.
Ο Πανορμίτης θα το αναλάβει και το μπουκαλάκι με τα Αφιερώματα θα φθάσει τελικά στη Σύμη, στον όρμο της Ιεράς Μονής, ή διαφορετικά θα μπλεχτεί στα δίχτυα των ψαράδων στα ανοιχτά του νησιού. Σε κάθε περίπτωση όμως, ο τελικός προορισμός του θα είναι να καταλήξει άθικτο στα χέρια των ανθρώπων του Μοναστηριού, οι οποίοι με τη σειρά τους (ως επιβεβαίωση του Θαύματος, «προς Δόξαν Θεού») θα αποστείλουν ευχαριστήρια επιστολή προς τον πιστό που το έστειλε, ευχαριστώντας τον για τα Αφιερώματα.
Στην Ιερά Μονή φυλάσσονται μέχρι σήμερα Αφιερώματα, που ταξίδεψαν μόνα για τον Πανορμίτη από διάφορα μέρη του κόσμου (όπως για παράδειγμα από την Αυστραλία) και από διάφορες εποχές. Τα παλιά τα χρόνια, οι πιστοί μάλιστα, έστελναν με τον τρόπο αυτό τα Αφιερώματά τους μέσα σε γυάλινα μπουκάλια.
Ωστόσο, αυτό το περιστατικό που παρουσιάζεται ως νέο θαύμα, δεν το επιβεβαιώνει ο γραμματέας της Ιεράς Μητροπόλεως Σύμης, όπως προκύπτει με δηλώσεις του στη «δ».

Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου